Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 14 вересня 2021, 21:09
5364
2

Динамо – Бенфіка. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Прогноз експерта на матч групового раунду Ліги чемпіонів

| Оновлено 14 вересня 2021, 21:09
5364
2
Динамо – Бенфіка. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
ФК Бенфіка

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на матч 1-го туру групового раунду Ліги чемпіонів «Динамо» - «Бенфіка».

«Нарешті ми і дочекалися групового етапу Ліги чемпіонів, де, впевнений, обидва наших гранда будуть гідно представляти Україну в матчах з топовими командами Європи. Як вони це робили в минулому році. Ми побачимо «Баварію», «Барселону», «Реал», «Інтер», «Бенфіку», а також «Шериф» українського тренера Юрія Вернидуба, який вперше буде грати на такому рівні.

Керує «Бенфікою» 67-річний Жорже Жезуш. Він з 2009 року по 2015 тренував «Бенфіку», а потім з 2015 року по 2018 працював зі «Спортингом». Ризиковий тренер! Це як Мірча Луческу, який тренував «Шахтар», а тепер працює з «Динамо». Великі тренери іноді так чинять. «Бенфіка» вдало стартувала в чемпіонаті Португалії, вигравши всі п'ять стартових поєдинків. «Орли» вже на 4 очки випереджають «Спортинг» і «Порту». Для «Бенфіки» дуже важливо стати чемпіонами Португалії, адже в минулому сезоні вони стали третіми, що вважається провалом.

«Бенфіка» стартувала в кваліфікації Ліги чемпіонів в третьому раунді. Лісабонці двічі обіграли «Спартак» з рахунком 2:0. Для мене це було несподівано. Я дивився ці ігри. «Бенфіка» виглядала досить впевнено. Я був здивований, оскільки десь більше ставив на «Спартак». У протистоянні з ПСВ «Бенфіка» могла й не перемогти. Вдома португальці виграли 2:1. В гостях вони цілу годину грали в меншості, але втримали нічию 0:0. У підсумку «орли» пройшли в Лігу чемпіонів.

На мій погляд, «Бенфіка» виграє чемпіонат Португалії. У них є два рівноцінних і два різнопланових тактично склади дуже якісних футболістів. У цьому величезна заслуга спортивного директора клубу іменитого Руя Кошти. Завдяки такому шикарному підбору футболістів Жорже Жезуш на кожен матч може готувати тактику під конкретного суперника, що він, до речі, і робить. Він грає за різними схемами, використовуючи для цього необхідних гравців. По ходу матчу Жезуш може кардинально змінювати малюнок гри і тактику. Дуже рідко у тренерів є така можливість. Я не пам'ятаю, щоб у мене була така можливість. У Жезуша футболісти, які можуть по-різному грати. Це фантастика! Мені здається, він уже перед самим початок матчу приймає рішення по стартовому складу. Йому складніше зрозуміти, хто не вийде в старті, а хто вийде. За «Бенфіку» грають збірники Португалії, Бразилії, Аргентини, Німеччини, Швейцарії, Бельгії, Марокко, Уругваю, Сербії та України. Наш Рома Яремчук виступає за лісабонців.

«Динамо», як і «Бенфіка», лідирує у внутрішньому чемпіонаті. Кияни йдуть на першому місці з 19 очками (6 перемог і 1 нічия). «Динамо» забиває більше трьох м'ячів за гру (22 забито і 2 пропущено). Більшість футболістів «Динамо» постійно викликається до збірних.

На мій погляд, команди дуже схожі. Перше: у них дуже досвідчені і кваліфіковані тренери. Друге: вони лідери своїх чемпіонатів. Третє: використовують різноманітну тактику з урахуванням суперника. Четверте: гарні на стандартах біля воріт опонента. П'яте: дуже мало пропускають, тому що дуже добре командно обороняються. Шосте: багато конструктивних творчих гравців, тому добре комбінують. Сьоме: активні і ефективні фланги у обох команд. Правда, динамівці значно краще пресингують і краще готові кондиційно. Ми це бачили в матчі з «Металістом 1925». Коли в другому таймі кияни включили пресинг, вони практично відразу вирішили гру, перемігши 2:0. Динамівці здорово пресингують і вони добре виглядають. Я впевнений, що кияни будуть пресингувати «Бенфіку», щоб нейтралізувати фірмову гру «орлів». Основна боротьба буде в центрі поля. Шкода, що киянам не допоможе через пошкодження Віталій Буяльський, який став одним з харизматичних лідерів команди, забиваючи вирішальні м'ячі. Крім нього, ряд хлопців з різних причин відсутні.

У цьому матчі я схиляюся до перемоги динамівців. Вони колективно, швидше, організованіше, жорсткіше, агресивніше у всіх моментах. У динамівців вище жага перемоги», - сказав Грозний.

Матч «Динамо» - «Бенфіка» відбудеться 14-го вересня. Початок зустрічі о 22:00.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fanat230784
От нормально тренер розклав все по поличках
Але чи то в Грозного харизма не така як в Леоненка, чи то його думка не цікава, бо жодного коменту.
Все правильно проаналізував, все по ділу.
Залишається побажати В'ячеславу, нам і Динамо ж звісно, щоб він не помилився).
Думаю всі будуть раді, якщо його слова справдяться )
aleks19826
Я завжди беру ставочка Грозного. Єдиний спец, який у 80 відсотках вірно прогнозує результат. Тут фору першої з нульом для страховки візьму