Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 14 вересня 2021, 16:47
20359
110

З чим Динамо підходить до Ліги чемпіонів

Оглядач Sport.ua рахує по осені динамівських «курчат»

| Оновлено 14 вересня 2021, 16:47
20359
110
З чим Динамо підходить до Ліги чемпіонів
ФК Динамо Київ

14 вересня «Динамо» матчем проти «Бенфіки» стартує в груповому етапі Ліги чемпіонів. Чим закінчиться нинішня кампанія «біло-синіх» у головному континентальному турнірі, зараз сказати складно. Але ось з яким багажем вони підходять до цього старту, давайте зараз поговоримо.

Моральний мікроклімат

З цим повний порядок. Скажу більше: цілковитий. Наставник чемпіонів країни Мірча Луческу після хірургічного втручання повернувся з ВІП-ложі на більш звичне місце - тренерську лаву. І футболісти відразу це відчули. У хорошому сенсі цього слова. Адже не дарма багато підопічних румунського тренера стверджували, що «Динамо» з Луческу на тренерському містку і без нього - це дві різні команди.

У чемпіонаті справи йдуть відмінно. Напередодні гри проти «Бенфіки» кияни не відчули жодних проблем у матчі проти «Металіста-1925»: типова перемога на класі. Чинний чемпіон очолює турнірну таблицю, маючи триочкову перевагу над «Шахтарем».


ФК Динамо Київ

Команду покинув головний баламут - Жерсон Родрігеш, який перейшов на правах оренди (з правом викупу) в чемпіонат Франції («Труа»). Схоже, в «Динамо» не дуже сумують з цього приводу. Луческу сказав, що в команді повинні залишатися ті, хто хоче за цю команду грати. Люксембуржець, стало бути, грати вже не хотів. Ну, тоді скатертиною дорога. У решти, схоже, з мотивацією все в повному порядку.

Ігровий тонус

З цим теж все добре. Практично всіх своїх суперників по чемпіонату країни «Динамо» перегравало з запасом. Єдина осічка - нічия з «Інгульцем» - продиктована, в першу чергу, втомою після товариського матчу з чемпіонами Італії - «Інтером».

На мій погляд, доцільність проведення того «товарняка», як і спарингу проти «Фенербахче», викликає, як мінімум, сумніви. Так, я розумію, що Луческу в такий ось спосіб хотів дати своїм підопічним «понюхати пороху» групового турніру ЛЧ. Але, як на мене, ці спаринги більше нашкодили, ніж допомогли, оскільки команда вибивалася з ритму УПЛ.

Проте, після матчу з «Інгульцем» динамівці досить оперативно прийшли в себе. У команди є чіткий малюнок гри; команда зіграна, «збита» - її не потрібно «будувати» - і цим вона принципово відрізняється від «Шахтаря». Скажу більше: «Динамо» зразка нинішнього сезону з точки зору ігрової думки, руху, загально командної швидкості особисто мені імпонує більше, ніж «Динамо» зразка минулого сезону.

Кадровий кондуїт

Команда непогано укомплектована, про що було сказано і вище, тому кадрові вливання робилися «точково». Проте, якість цих вливань виявилася різною. На даний момент ми можемо лише спробувати дати оцінку новачкам, бо вони зробили/роблять лише перші кроки на новому місці.

Вітіньйо і зовсім ще не дебютував. Рамірес начебто не псує каші, але захворів на коронавірус і тепер незрозуміло, коли і в якому стані повернеться. Антюх - явно гравець для ротації, глибини складу; з цим завданням колишній гравець «Колоса» справляється. Кулач - тема для окремої розмови. Мені здається, цьому нападнику більше потрібно «Динамо», ніж «Динамо» потрібен цей нападник. По останніх матчах сподобався Шкурін. Мені здається, саме на цього форварда, а також на універсального Гармаша, буде робити ставку Луческу в атаці.

Півзахист - головна діюча сила нинішнього «Динамо». Циганков зараз в порядку. За словами Луческу, Буяльський готовий займатися в загальній групі. Якщо Віталій буде повністю здоровий, то обов'язково вийде проти команди Романа Яремчука. Цей півзахисник набрав фантастичну форму, і гріх не використовувати його сильні якості. Є рівноцінний вибір на лівому фланзі - Вербич і Де Пена. Є вибір і на позицію «хвилерізів» - Андрієвський, Шепелєв, хоча основний акцент напевно буде зроблений на перевіреному дуеті Сидорчук - Шапаренко.

У грі проти «Металіста-1925» в запасі вже був Бущан. Радше за все, основний динамівський голкіпер вже на шляху до основи.

Пара центрбеків на даний момент - Сирота і Забарний. Позиція лівого захисника безальтернативна - Миколенко, а ось на протилежному фланзі є вибір: Тимчик, Кендзьора і Караваєв.

Проблемні позиції

Якщо Бущан дійсно повністю відновився після травми, то тоді за воротарську позицію переживати не варто. Але якщо ні, то подібні епітети навряд чи можна адресувати Бойку: футболіст він дуже досвідчений, годі й казати, але спокою і впевненості, які є у Георгія, Денису, на мій погляд, зараз не вистачає.

Пара центральних захисників викликає побоювання з точки зору повноцінної можливості протистояти швидким і класним форвардам, а в ЛЧ будуть саме такі. Забарному і Сироті явно не вистачає досвіду, «змужніння». Так, це прийде з роками. Але поки прийде, будуть помилки.

З точки зору вибору атакуюча ланку залишається найслабшою конструкцією нинішнього «Динамо». Проблема з забивним форвардом так і не була вирішена. Напевно, не дарма Луческу в харківському матчі дав ігровий час списаному було в глибокий запас Супрязі: одного Шкуріна на вістрі явно мало, а Гармаш - футболіст все-таки іншого призначення.

Підсумок

Незважаючи на наявні мінуси, їх не можна назвати глобальною проблемою. Стан «Динамо» - і моральний, і функціональний - напередодні старту в чемпіонській Лізі не викликає побоювань. Швидше навпаки: цілком комфортна впевненість. Повторюся: особисто мені нинішнє «Динамо» здається більш конкурентним, ніж у минулій кампанії. Команда помітно додала в солідності. Збільшилася і можливість для тренера проводити кадрову ротацію. Напевно, наявного ресурсу і потенціалу «біло-синіх» буде недостатньо, щоб на рівних конкурувати з «Баварією», але ось позмагатися з «Барселоною» і «Бенфікою» можна і потрібно. Втрачати ж абсолютно нічого. Можна лише придбати.

Оцініть матеріал
(130)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 10
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 2
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Коментарі 110
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Funny___Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Yura 877
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Darkness1984
3 ржавых оленя всю ветку загадили...
Я лично не жду сенсаций от ДК, рановато ещё составлять конкуренцию Баварии и Барселоне.
С Бенфикой можно пободатся.
Болелам Шахты, нужно думать как их клуб будет против Шерифа играть.
Set
Чего спорить, давайте будем болеть за наши команды в лиге чемпионов, и Заре удачи
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BUCH
Согласен с автором, пожалуй Бавария самая сильная в группе, но с Бенфикой и Барселоной можно играть!!!
Удачи Динамо!!!
fifadinamo
Динамо в групі з Баварією, Барселоною і Бенфікою, ну зрозуміло що при хорошій команді і хороші суперники, це ж ліга чемпіонів. 6 матчів на самому високому рівні - це бомба.
БББ повинно розвалитись як МММ
Turnok
А болеть обязательно будем.
zac1310
как-то смело Васимленко Барсу в аутсайдеры записап...
avtv5555
Динамо нужно играть в свой атакующий футбол, если уступят инициативу то Бенфика свои 1 или 2 мячи забьет, Если не отберут очки у Бенфики, дальше ловить нечего. Удачи, ждем победы.
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
RIF
Где биять трансляции еврокубков на укр.тв???!!!!!!!
Zorro Men
Групи важкі у обох наших команд у Лізі чемпіонів,але грати тпеба і перемагати потрібно обом нашим командам якщо хочемо вподальшому бачити ігри Ліги чемпіонів,потрібні рейтингові очки.Тож побажаєм нашим клубам перемог.А гра покаже хто чого вартий.
Владимир Пидвирный
Динамо підходить з головним болем для уболівальників.
Saar
Все чітко. Але автор змазав це вфдчуття останньою фразою про "пободатись з Баварією і Барселоною". На мою думку, складом і досвідом Барселона не поступається німцям, а технічено, навіть, переважає їх. Динаму буде тяжче грати з іспанцями, бо уонтроль м'яча і контратаки у них кращі, ніж у Баварії.
CheMP
рогопилы прост в последнее время на всю бошку вольтанулись и с паранойей,и с ревностным отношением к своему клубу) итак понятно,что болельщики других клубов,ДАЖЕ "заклятых"(которых тупо слепили для интереса к чемпу и отвлечения мужского населения от социальных проблем) врагов будут переживать и надеяться на хорошее выступление. просто тут более глубокий вопрос: с чем подходит ДК в 2021(!!!) году,с каким материалом(про тренера умолчу,всё же в этом плане повезло) и с каким материалом и тренером подходило в 99-ом(про 97-ой вообще молчу,там было тупо второе дыхание)...так что...тут,в такой группе,можно болелам расслабиться и жевать рыбку под пивко так что не парьтесь,РОГИ! всё будет хорошо,но не в этом розыгрыше)))
Nomad
Плохо, что ничья с Ингульцом была не накануне этой игры. Это было бы как нашатырь. Но оно уже сработало на других. Правда и Бенфика не напрягалась с 5:0 против Клары. Лично мне хватит и 1:0.
Turnok
В целом с Динамо всё в порядке, но думаю рановато тягаться с БББ. Тем более, что и у Бенфики всё в порядке.
Dimonchik
Он что, Гармаша к форвардам зачислил?) Автор, ты веселишь)
Орлов Михаил
Одна нвдія - на Будулайку !