Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 вересня 2021, 12:21
2601
8

Де ДЗЕРБІ: «Шахтар на старті міг зіграти краще. Втратили очки в УПЛ»

Наставник оцінив матч проти «Дніпра-1» і старт чемпіонату УПЛ

| Оновлено 12 вересня 2021, 12:21
2601
8
Де ДЗЕРБІ: «Шахтар на старті міг зіграти краще. Втратили очки в УПЛ»
shakhtar.com

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі на прес-конференції після матчу з «Дніпром-1» - про тактичні рішення, емоції, гру суперника і майбутній старт Ліги чемпіонів.

– Ви випустили ліворуч в атаці Фернандо, а на позиції центрфорварда грав Педріньйо, який на ній, напевно, ніколи не діяв. У чому полягав сенс цієї тактичної ідеї? Чому в центрі нападу не грав Фернандо, Сікан або Траоре? Чи лишилися ви вдоволені реалізацією цієї ідеї? (Shakhtar Life)
– Якщо футболісти мають відповідні властивості, мені подобається, щоб вони грали в середині, а на флангах – ті, в кого є швидкість. І коли я розумів, що «Дніпро-1» чекає матчу з нами, аби не дати нам змоги грати, як ми це зазвичай робимо, я брав до уваги той факт, що швидкість Фернандо на фланзі для нас буде кращою, а Педріньйо з його технікою – на позиції дев'ятки, адже «Дніпро-1» закрив усі лінії передач.

– Чому Євген Коноплянка не потрапив до заявки на матч? Він же відновився після травми. («Футбольний формат»)
– Тому що в цей період я віддаю перевагу іншим футболістам і чекаю, коли він поверне гарний фізичний стан.

– Як оцінюєте гру Вітао і Коноплі? Чи побачимо ми їх у Лізі чемпіонів? («Київський футбол»)
– Коли ви запитуєте про молодих футболістів, я завжди відповідаю так: вони можуть поліпшити рівень, тільки коли грають. Обидва раніше грали мало. Можливо, Вітао частіше, ніж Конопля. Звісно, в Марлона й Додо більше досвіду та впевненості в собі. Проте Вітао і Конопля сьогодні провели відмінний матч.

– З трибун була нагода спостерігати за вашими емоціями: ви кидали пляшку, кілька разів ударили по навісу лави запасних. Що спричинило такі емоції? Ви настільки були незадоволені грою своєї команди в першому таймі? (Parimatch.ua)
- Так, ви чудово помітили все, але все це нормально – усе під контролем.

– За кілька днів «Шахтарю» належить стартувати в Лізі чемпіонів. До заявки на турнір ви включили Жуніора Мораеса. Ми зможемо його побачити до закінчення групового етапу? Як його самопочуття? («Спорт-Арена»)
– Для мене важливими є всі футболісти, яких я треную, тому вважаю за правильне дати всім шанси. Я ще не бачив Мораеса, адже він наразі не повернувся. Коли повернеться, я розглядатиму його, як і інших. Ваша колега поставила запитання щодо Коноплянки. Звісно, в нас 27 футболістів – я маю робити свій вибір, ухвалювати рішення. Наприклад, сьогодні Марлон і Додо не могли грати, Соломон і Траоре лишилися на лаві, Сікан був на трибуні. Я ухвалюю рішення і за фізичним станом футболістів цієї миті. Іноді я теж можу припускатися помилок, проте в кожному разі рішення я повинен ухвалювати до початку матчу. І коли я їх ухвалюю, «Шахтар» завжди понад усе, на першому місці.

– Після другого забитого м'яча було помітно, що ви не раділи з усіма, а перебували осторонь. Просто були занадто сконцентровані або щось у цьому ігровому моменті вам не сподобалось? («Футбольний формат»)
– Коли ми забиваємо, я можу як зайти на поле, так і просто сидіти на лаві. У той момент ми вже не скористалися кількома гольовими шансами. Мені не сподобалось, як ми грали на початку другого тайму – уважаю, що грали не так, як це необхідно робити, тому був нервовим і злим тієї миті. Ми знали, що нам протистоїть міцна команда. Був складний матч. Ми заслужили цю перемогу, проте могли забити більше голів.

– Ви вже розбирали тираспольський «Шериф»? Які його сильні сторони можете відзначити? («ПроФутбол»)
– Я приїхав до України, щоб тренувати «Шахтар» і, передусім, добре виступати в українському чемпіонаті. Звісно, й у Лізі чемпіонів також. Однак у попередньому інтерв'ю вашим колегам я вже сказав, що надто ми повинні добре грати в чемпіонаті України. Зрештою минулий сезон «Шахтар» завершив на другому місці з відставанням в 11 очок від «Динамо». Я, як тренер, і всі футболісти мають поважати український чемпіонат і виступати в ньому добре. У Лізі чемпіонів грати дуже важливо й цікаво, але до сьогодні я думав тільки про «Дніпро-1». Тепер, від цієї ночі, починаю думати про «Шериф» – на нас чекає складний матч.

– Попри поразку тренер «Дніпра-1» лишився вдоволеним своїми футболістами. Чи можна ваш коментар щодо гри цієї команди на тлі попередніх суперників, з якими ви зустрічалися? («Газета по-українськи»)
– «Дніпро-1» провів чудовий матч. Уважаю, що це сильна команда. Ми грали за одні й ті самі очки. Він задоволений, однак і я теж задоволений. Я можу сказати, що ми ще є дуже далекими від своєї ідеї. Коли я думаю про свій «Шахтар», то знаю, що він може стати красивішим, аніж сьогодні. Хоча правда й у тому, що ми створюємо команду: у нас багато міцних, але молодих футболістів. Потрібні час і наполеглива робота. Дещо ми вже продемонстрували – не все, проте можна бачити, як «Шахтар» грає. Ми в процесі роботи, і при цьому виграємо матчі, тому перспективи, гадаю, гарні.

– Можна сказати, що старт сезону вже позаду. Наскільки ви задоволені роботою – своєї і команди – конкретно на цьому відрізку? (Tribuna.com)
– Я ніколи не задоволений. Ви ніколи не бачитимете мене вдоволеним, тому що я такий. І надто спочатку, адже сьогодні ми грали матч № 11. Якщо ми повинні зробити якийсь висновок зараз, то я гадаю, що ми виступали чудово. Однак ми втратили кілька очок – з «Минаєм» та «Олександрією», звісно, могли грати краще. І тільки наша провина в тому, що не взяли більше очок. Я не говорю про арбітрів, як це зазвичай роблять інші. Арбітри – люди, як і ми. Як я або футболісти можуть припускатися помилок, так і судді. Також важливо враховувати чотири матчі у кваліфікації Ліги чемпіонів – з міцними командами. Ми пройшли до групового етапу – для «Шахтаря» це великий престиж.

– Запитання щодо суддівства, адже не було змоги поспілкуватися з вами після гри з «Минаєм». Чи згодні ви з вилученнями Додо та Марлона, які не були сьогодні доступними? (Shakhtar Life)
– Я не хочу говорити про арбітрів, тому що про них говорять уже забагато. Якщо арбітр уважав за правильне вилучити й Марлона, й Додо, я нічого про це не говоритиму. Я просто думаю про себе: а що я можу сам поліпшити? І мені не подобається, коли інші говорять про арбітрів, надто коли не слід.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коуч Евертона оцінив матч із Ліверпулем та прокоментував травму Миколенка
Футбол | 25 квітня 2024, 03:55 1
Коуч Евертона оцінив матч із Ліверпулем та прокоментував травму Миколенка

Шон Дайч та «Евертон» обіграли підопічних Юргена Клоппа 2:0 в АПЛ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Olesya Lopunova
Про арбитров ++++
Nomad
Отлично общается с журналистами. Видать, в Италии это само собой.
Что было - уже не вернуть. Только очная ставка с Динамо проявит перспективу чемпионата. И он это прекрасно понимает. А Шериф и не Шериф это уже просто заработок.
vitek-kherson
То что Шахта в ЛЧ - это очень большое везение!
Если результатов в УПЛ не будет, то тут большой вопрос именно к тренеру.
Пора уже показывать футбол, чтоб не у кого даже вопросов не было. Оно то победа конечно, да, но и «но» очень много!
--smart--Forever
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zzg77
Балабол ещё тот! Почти каждый день публикуют его умозаключения, а игра Шахтёра лучше не становится, т.е. совсем не видно присутствия 40 миллионов. Монако нам показало, на что способен нынешний Шахтёр!!!