Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 11 вересня 2021, 20:24
2624
0

Рунгстед – Донбас. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Матч, в якому чемпіони України зобов’язані набирати очки

| Оновлено 11 вересня 2021, 20:24
2624
0
Рунгстед – Донбас. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ХК Донбасс

Зустріч «Рунгстед» – «Донбас» відбудеться у суботу, 11 вересня, у Данії. Початок поєдинку о 20.30 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Менш ніж через сорок вісім годин після поєдинку з «Руаном» підопічним Павла Мікульчика належить зіграти свій другий виїзний поєдинок в Лізі чемпіонів. Цього разу суперником «Донбасу» стане данський «Рунгстед», який опонував українському клубу в його прем'єрному поєдинку в найсильнішому єврокубковому турнірі.

Виходячи з турнірного становища команд, можна сказати, що поєдинок в Данії буде стратегічно важливий для нашого клубу, і брати в ньому очки «Донбасу» просто необхідно. На даний момент чемпіони України все ще займають другу сходинку в турнірній таблиці, випереджаючи чемпіонів Франції за додатковими показниками, але поразка в сьогоднішньому поєдинку на «Біткоїн Арені» може відкинути «Донбас» на саме дно турнірної таблиці. З огляду на те, що данці після такого розвитку подій остаточно обійдуть нас за особистими зустрічами, а попереду на українську команду чекають дві гри проти найсильнішого колективу нашої групи – австрійського «Клагенфурта», питання набору очок у грі проти «Рунгстеда» стає гранично актуальним.

Група G

Команди

І

В

ВО

ПО

П

Г

О

Клагенфурт

3

1

2

0

0

10 – 4

7

Донбас

3

1

0

1

1

7 – 8

4

Руан

3

1

0

1

1

6 – 7

4

Рунгстед

3

0

1

1

1

6 – 10

3

3 вересня

«Донбас» (Україна) - «Рунгстед» (Данія) – 2:3 (бул.)
«Клагенфурт» (Австрія) - «Руан Драгонс» (Франція) – 2:1 (ОТ)

5 вересня

«Донбас» (Україна) - «Руан Драгонс» (Франція) – 2:1
«Клагенфурт» (Австрія) - «Рунгстед» (Данія) – 3:2 (ОТ)

9 вересня

«Руан Драгонс» (Франція)  – «Донбас» (Україна) – 4:3
«Рунгстед» (Данія) – «Клагенфурт» (Австрія) – 1:5

Після гри з «Донбасом» у київському Палаці Спорту «Рунгстед» провів ще два поєдинки проти австрійського «Клагенфурта» і двічі зазнав фіаско. Однак ці матчі пройшли по зовсім різному сценарію. Спочатку між колективами була дуже вперта боротьба в Австрії, яка завершилася перемогою господарів тільки в овертаймі – 2:1. А ось на рідному льоду «Рунгстед» без варіантів поступився австрійцям – 1:5.

Після трьох зіграних турів лідерами «Рунгстеда» за системою гол + пас є одразу троє хокеїстів. Двадцятирічний данський форвард Густав Грін до двох очок, які він набрав у грі проти «Донбасу» (точний кидок і передача) додав результативний асист в домашній зустрічі проти «Клагенфурта». Його шведський колега по амплуа Маркус Олссон також набрав два очки в протистоянні з українським чемпіоном (асист для Густава Гріна + вирішальний буліт) і став автором єдиного точного кидка своєї команди в домашньому поєдинку з «Клагенфуртом». А ось данський захисник Мортен Йенсен зосередився на допомозі своїм партнерам і вже записав на особистий рахунок три результативні передачі.

У свою чергу, в складі «Донбасу» після трьох ігор визначився одноосібний лідер команди за системою гол + пас. Росіянин Андрій Бірюков у матчі проти «Руана» заробив два очки і з сумарними показниками в чотири набраних бали (дві закинуті шайби + дві результативні передачі) займає загальне сімнадцяте місце в Лізі чемпіонів в даній статистичній номінації. При цьому саме домашній поєдинок проти данського клубу став єдиним, де форвард «Донбасу» не зміг відзначитися результативними діями.

Варто відзначити, що «Рунгстед» є єдиною командою в нашій групі, яка вже стартувала в своєму домашньому чемпіонаті. Ще в останній день літа суперники «Донбасу» на виїзді в додатковий час обіграли «Херлев» - 6:5 (ОТ), хоча після двох зіграних періодів поступалися з різницею в дві шайби. Після цього поєдинку «Рунгстед» цілком сконцентрувався на Лізі чемпіонів і його найближчі зустрічі в першості Данії були перенесені.

Гра проти чемпіонів Данії матиме для «Донбасу» дуже важливе значення. У разі перемоги український клуб продовжить зберігати реальні шанси на вихід з групи. Тоді як при поразці підопічні Павла Мікульчика ці самі шанси серйозно зменшать, і багато в чому будуть залежати від результатів наших суперників по групі в заключних турах. Залишається побажати чемпіонам України віддати боржок «Рунгстеду» за прикру домашню поразку і повернутися з Данії з позитивним результатом.

Прогноз Sport.ua: перемога «Донбасу» у додатковий час.

11 вересня

«Рунгстед» (Данія) – «Донбас» (Україна)
«Руан Драгонс» (Франція)  – «Клагенфурт» (Австрія)

 
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.