Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 вересня 2021, 01:49
15361
6

Скандал навколо трансферу Хочолави. Замішаний український екс-посадовець

Данський клуб не сплатив послуги юристів і агентів, що забезпечували угоду

| Оновлено 09 вересня 2021, 01:49
15361
6
Скандал навколо трансферу Хочолави. Замішаний український екс-посадовець
ekstrabladet.dk. Давид Хочолава

Влітку нинішнього року грузинський центральний захисник «Шахтаря» Давид Хочолава перейшов в «Копенгаген».

Здавалося, що угода пройшла гладко та цивілізовано, однак зараз в данській пресі спливли звинувачення з боку українських юристів та агентів в авангарді з колишнім заступником міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергієм Ніжинським на адресу колишнього директора «Копенгагена» з футбольних операцій і міжнародних відносин Даніеля Роммедаля.

Ще влітку минулого року «Копенгаген» уповноважив ряд осіб у веденні переговорів по залученню до лав данського клубу Хочолави. Угода відбулася практично через рік, але українські агенти й юристи, які сприяли її успішному вирішенню, до сих пір так і не отримали належних грошей.

ekstrabladet.dk

«Це дуже прикро, тому що ми думали, що данський клуб буде працювати за європейськими стандартами. Ми говорили безпосередньо з Даніелем Роммедалем, який сказав нам, що офіційно представляє «Копенгаген» в якості спортивного директора, і який надіслав нам дозвіл. Але коли ми хотіли отримати винагороду за наші послуги, він, на наше велике здивування, заявив, що не просив нас нічого, а тому не буде платити. Це жарт? У нас є багато доказів того, що ця угода була підготовлена ​​нашою командою. Але, мабуть, він просто хотів використовувати нас для встановлення контакту з «Шахтарем».

«Ми обговорюємо це питання з УАФ, з УЄФА, з судовими спортивними органами. Для нас це не проблема. Ми юристи. І якщо вони не вірять, що ми чогось досягли, то будемо звертатися до суду».

«Мова також йде про наше - агентське та адвокатське - добре ім'я і репутацію тут, в Україні. На наш погляд, поведінка Роммедаля є злочинною. Це все одно, що піти в магазин і з'їсти буханку хліба, після чого ви заявляєте, що він несмачний, і не платите за нього».

«Звичайно, у нас є документи про те, що нам обіцяли оплату. Серед іншого є записи в Zoom, але Роммедаль, можливо, забув повідомити про це адвокату клубу, якому він краще заплатить, ніж людям, які рік готували цю угоду. Яка сума боргу? Це справа двох сторін, а тому конфіденційність повинна дотримуватися доти, поки ми не потрапимо до суду».

ekstrabladet.dk. Сергій Ніжинський

«З іншого боку, я сподіваюся, що в Данії переможе дисципліна, а Роммедаль підтвердить, що він хороший хлопець. В іншому випадку він зіпсує відносини між Україною і Данією - не тільки в галузі спорту», - сказав Ніжинський.

За словами Ніжинського, вони спробують відкликати трансфер Хочолави, а також спробують зробити так, щоб в майбутньому угоди між Україною і Данією не здійснювалися, а проти Роммедаля готують особистий позов до суду.

Сам Роммедаль відмовився давати коментарі з приводу, передавши питання спілкування з журналістами клубному юристу Філіппу Ніхолму.

«Ніде немає жодних зобов'язань. Оскільки угода так і не відбулася в те трансферне вікно, реальної угоди так і не було. Це зовсім інша справа, коли угода відбулася в це трансферне вікно. Зазвичай ви укладаєте агентський договір на випадок, якщо угода вдасться, а тут немає навіть проекту. Нема про що вести переговори, але вони можуть продовжити розгляд справи в правовій системі», - сказав Ніхолм.

Також свій коментар щодо ситуації дала Леся Ігнатик-Еріксен, котра є директором NordicUkraineinvest.

«Сума узгоджувалася на високому рівні, але був часовий цейтнот, через що договір не був складений. Фредерік Лет (тодішній керівник скаутської служби «Копенгагена») та Даніель Роммедаль співпрацювали зі мною, агентом і юристом. Я особисто забезпечила зв'язок між клубами, а Роммедаль безпосередньо контактував з директором «Шахтаря». «Шахтар» відхилив першу пропозицію «Копенгагена», але було вирішено повернутися до цього питання в найближчі трансферні вікна. «Копенгаген» ніколи не говорив про розірвання контракту, але я буду наполягати на тому, що пропрацювала два місяці над цією справою. І так, я відчуваю себе обдуреною», - сказала Ігнатик-Еріксен.

Нагадаємо, за неофіційною інформацією трансфер Хочолави обійшовся «Копенгагену» в 2,5 мільйони євро.

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «Реалу» вийти у півфінал Ліги чемпіонів

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 3
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Степанов
кучка юристов-пиявок хотели на ровном месте бабла намутить, но датчанам не понятно за что платить этот шушере. И кто такой этот Нижинский что рассуждает о том что "испортит отношения между Украиной и Данией – не только в области спорта"?!))) Что за отрыжка и где она была когда нас Швейцария сношала на полях Лозанны?
Игорь Полищук
Это не скандал, а кислый пук каких-то бомжей
cucumber
Сколько этих решал развелось в футболе просто ужас. И действительно кто они такие, чтобы говорить от имени Украины? Президент или глава МИД?
moris24
Всё понятно, что нихера не понятно!!!
Lyolik
Как обычно, лохи, с горящими глазами и дрожащими руками.
dadlismit
Правильно сделали датчане, что "кинули" этих упырей