Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 08 вересня 2021, 22:42
7538
15

Українці в трьох сетах поступилися збірній Польщі

В групі А чемпіонату Європи наша команда посіла третє місце і тепер зіграє в 1/8 фіналу

| Оновлено 08 вересня 2021, 22:42
7538
15
Українці в трьох сетах поступилися збірній Польщі
CEV

У заключному матчі групи А чоловічого Євро з волейболу збірна України зустрічалася з господарями майданчика і переможцями двох останніх чемпіонатів світу командою Польщі. Незважаючи на те, що для підопічних Угіса Крастіньша ця гра не мала особливого турнірного значення, оскільки українці заздалегідь забезпечили собі третє місце і вихід до 1/8 фіналу турніру, наш тренер виставив основний склад. Саме ці гравці вдало завершували зустріч з Бельгією, яка стала для жовто-синіх переможною.

Що стосується поляків, то їм ще треба було поборотися за перше місце в групі із Сербією і для цього треба було обов'язково вигравати у сьогоднішнього суперника. Тому вони налаштувалися на матч дуже серйозно і першу партію провели на одному диханні. Господарі відразу повели в рахунку 4:1 і зберігали перевагу в два-три очка до середини сету. А потім Польща начебто включила більш високу швидкість і стала стрімко йти у відрив. В підсумку партія завершилася з рахунком 25:15 на їхню користь.

У другому сеті у збірної України на майданчик вийшли Діденко, Єрещенко, Сидоренко. Крім того, Угіс Крастіньш поміняв ще й ліберо - замість Брови з'явився Фомін. І наші хлопці стали давати полякам більше серйозний опір. Українці навіть на деякий час пішли вперед на три очки 6:9. Але, на жаль, не надовго. Місцеві волейболісти взяли чотири очки поспіль і вже самі повели 10:9. А далі Польща знову відірвалася від суперників і впевнено завершила партію з перевагою в п'ять очок 25:20.

Третя партія вийшла найбільш завзятою. Цього разу суперники не відпускали один одного на відстань одного-двох очок і рівно прийшли до кінцівки сету 21:21. Однак потім збірна Польщі виграла чотири очки поспіль й взяла чергову партію 25:21.

Сьогодні ввечері після матчу групи С Фінляндія - Туреччина ми дізнаємося, з ким Україна зіграє в 1/8 фіналу. Варіантів два - Туреччина або Росія.

Чемпіонат Європи з волейболу. Чоловіки. Група А

Польща - Україна 3:0 (25:15, 25:20, 25:21)

Польща: Новаковські, Качмарек, Курек, Леон, Войтачек (ліберо), Дрджига, Ломач, Куб'як, Слівка, Кохановський, К.Семенюк, Заторські (ліберо), Бенек, Форнал
 
Україна: Плотницький, Діденко, Вієцький, Дрозд, Єрещенко, Терьоменко, Фомін (ліберо), Брова (ліберо), Остапенко, Ю.Семенюк, Ковальов, Щитков, Полуян, Сидоренко

Арбітри: Салвіс Куртіс (Латвія), Богдан Стойка (Румунія)

Спорткомплекс: «Таурон Арена», Краків (Польща)

ПОЛЬЩА - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

КАЛЕНДАР ТА РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

 

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Ад
Ось на фоні чемпіонів світу можна було побачити на гру збірної України.Всі слабкі місця ,як на долоні.Ось і завдання перед тренерським штабом-спробувати за пару днів хоч трохі виправити сітуацію.
aleks19826
Де Україна, а де Польща у волейболі... Це космос і геть різний рівень у команд. Це як у футболі германія бьграла скажімо з албанією чи македонією. Забити гол можуть, а от виграти ніколи
Василь Гаранджа
Шкода. Дуже велика різниця в класі. Наші старалися, але шансів тут було мало. Не дуже розумію ентузіазм коментатора, який радів з того, що у гіпотетичному чвертьфіналі можемо знову зустрітися з поляками.
Якщо не надто вмотивовані поляки нас розкатали як асфальтоукладач, то що зроблять поляки, коли будуть грати "на виліт". Не впевнений, що хоч в одному сеті нам дадуть дійти до 20 очок.
Hevelius Poland
Moim zdaniem Ukraińcy nie grali źle. Widać u nich progres z roku na rok, mają motywację i widać, że cieszą się grą. Myślę, że za 2-3 lata mogą być groźni dla topowych drużyn. Pozdrawiam.
tima fialko
Хай би основа відпочила.Нерви ще будуть у пригоді,як і фізика.
Primovocatus
Ляхи в пол руки играли. Там один Кохановски мог всё порешать своими подачами. А он так - 2 эйса, 1 в сетку.) Вот если бы играли по старым правилам, с потерями подач, то наши ещё одну могли бы и взять. А тут такие тройные блоки, что не перепрыгнуть.