Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 08 вересня 2021, 13:27
41508
112

Великий шанс втрачений. Світоліна залишає US Open, програвши запеклу битву

Еліна майже переламала хід матчу з Лейлою Фернандес, але поразки уникнути все одно не вдалося

| Оновлено 08 вересня 2021, 13:27
41508
112
Великий шанс втрачений. Світоліна залишає US Open, програвши запеклу битву
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) завершила виступи на Відкритому чемпіонаті США з тенісу.
 
У матчі 1/4 фіналу українка програла 19-річній Лейлі Фернандес з Канади (№73 WTA).
 
US Open. 1/4 фіналу
Еліна Світоліна (Україна) - Лейла Фернандес (Канада) - 3:6, 6:3, 6:7(5)

Старт матчу шокував українських уболівальників, подарувавши безліч флешбеків з минулого. Еліна вийшла грати проти суперниці в стилі спаринг- партнера, якого потрібно принизити на корті для того, щоб Фернандес набралася впевненості. Еліна постійно зручно грала під форхенд шульзі, яка вигравала практично всі розіграші. Поки у Еліни проходила потужна перша подача, виходило брати гейми, як тільки цей елемент дав слабину - Лейла забрала своє. Крім того, що українка не створювала видимих ​​проблем опонентці, вона ще й сама помилялася у простих ситуаціях. Загалом, все було гірше не придумаєш. Прокинулася Еліна у восьмому геймі, виграла кілька розіграшів в атакуючій манері і навіть трохи поборолася за партію. Та було вже пізно.


 
Але перед другою партією з'явилося хоч щось, за що можна було зачепитися. Еліна нарешті почала промацувати бекхенд канадки та виявилося, що якщо вантажити туди дуже багато і часто, результат обов'язково прийде. Така атакуюча гра призвела до того, що Світоліна дуже швидко оформила два брейки і повела 5:1. Але знову почалися проблеми на своїй подачі, з великими труднощами вдалося відбитися від численних брейкпойнтів Лейли і з другого разу все ж зрівняти рахунок за сетами.


 
А ось у фінальній партії все змішалося. Еліна чомусь знову відійшла від переможної тактики і почала отримувати бомби від суперниці. І тільки коли Світоліна починала поступатися в рахунку, їй вдавалося підвищувати свій рівень гри і повертатися в цей матч. Українка кілька разів була на волосину від поразки, але спочатку не дала подати канадці на матч за рахунку 3:5, після чого і сама була близькою до прихованого матчболу. Та все ж зустрічі судилося завершитися на тай-брейку. У фінальному геймі Лейла повела 4:1, але Еліні вдалося зрівнятися на п'яти. У цей момент у Фернандес пройшов відмінний обвідний форхенд по лінії, після чого Світоліна не змогла прийняти подачу в корт. На цьому все і закінчилося.
 
Якщо поглянути на фінальні цифри, то Еліна навіть виграла на три очки більше, але навряд чи це когось потішить. Моментами Світоліна грала так, як ми від неї і чекали, але було занадто багато пасивності в грі, на такому рівні це закінчується дуже погано. Казка Фернандес продовжується, дуже шкода, що ми при цьому опинилися на узбіччі.

Також давайте згадаємо про очікування перед турніром і порівняємо з результатом. Навряд чи хтось очікував, що буде хоча б щось подібне. Великий апетит прийшов уже під час турніру, але мрії є у всіх, а перемагають одиниці.
 
Відзначимо, що Лейла виграла всі чотири своїх тай-брейки на турнірі.
 
Це був восьмий чвертьфінал Еліни на турнірах Великого шолома і шоста поразка.
 
У наступному раунді Фернандес зіграє проти Барбори Крейчикової з Чехії (№9 WTA) або Аріни Соболенко з Білорусі (№2 WTA).

Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine

Оцініть матеріал
(91)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 112
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
serega-2019
Крутий був матч, шкода, що Еліна не виграла, але скільки було жаги і сили волі до перемоги за рахунку 3:5, якби Еліна грала так у кожному матчі, то мала б вже і шолом і перше місце..
Дякую Еліно за гарну гру. Так в кінцівці трохи не фартануло, але це гра.. Еліно перемоги ще попереду !! Фернандес грала на рівних з Еліною, суперницю з перемогою.
Леонид Бугаренко
Дуже якісний матч від Еліни, трошки фарту не вистачило дотиснути, но канадійке вона, як кажуть, рот прикрила, та перемогла тільки за рахунок швидкості переміщень, просто які вона м`ячі доставала. Елі великий респект за матч!
vital
Що тут скажеш? 18-річна дівчина послідовно обіграла на таях Осаку, Кербер і після вчорашньої днюхи ще й Світоліну. Ментально сильна дівчина.
Олексій Коваль
Шкода, але не засмучюься, Еліно, ти боець та молодець! Успіхів в майбутньому!
sv_2000
Жаль, классная была игра против классной соперницы. Решили миллиметры. За это поражение Элине не стыдно должно быть, но очень обидно. Желаю Элине не сдаваться. Удачие на следующем АО
Dmitriy Svistak
Ну а мала зловила кураж, її нереально було сьогодні переграти хто би проти неї не грав.
LomUs17
Вот так надо было Даяне и Марте играть, не думаю, что они сильно хуже! Одно только мешает - психология. Азиатка, конечно, в одном месте моторчик.
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Очень интересный матч, от первой до последней подачи в напряжении. Элина играла очень хорошо, проявляла характер, первые разве что не шли, но малая сыграла просто великолепно! Сумашедшие кроссы, сумашедшие возвраты! Она большой талант!
Stanislav Matusevych
Шкода. Знову передчуття мене не зрадило. Цей результат можна поділити навпіл, як наполовину перемога Лейли та наполовину поразка Еліни. Бо перший сет був точно за лекалами Подороски на РГ-2020. У середині другого вдалося трохи увімкнутися самій і спіймати невеликий спад канадійки. А в третьому знову провал аж до рахунку 2:5. Врятував і довів до тайбрейку характер. Але ж ми всі знаємо, як Еліна грає таї. Матчбол вона суперниці подарувала таким самим чином, як грала більшу частину матчу. Тобто в простій ситуації замість вінерсу з волею - легке накидання під ліво Лейлі.
За великим рахунком, ми побачили повторення гри на ОІ. Трохи краще, звичайно, бо невимушених було не так багато. Але неправильний вибір тактики (70% гри під ліво, а якісний крос справа я побачив один за всю гру - під кінець третього сету), пасивна гра призводила до того, що весь матч доводилося героічно відіграватися, причому розвалюватися, як та ж Рибакіна у бронзовому матчі ОІ, Лейла не збиралася. На практично одному характері можна взяти медаль (правда, лише тому, що на ОІ поразка у півфіналі не означає припинення боротьби), а ось обіграти завзяту тінейджерку на Шоломі - дзуськи. Хто б там що не казав, Шолом і Олімпіада - це трохи різні речі. Тим більше, за такої підтримки глядачів.
Особливо шкода тому, що шансів у Еліни на цей Шолом було, мабуть, найбільше з часів сумнозвісної поразки від Халеп на РГ-2017. Якісної стабільної гри не було роками, раптом вона з'явилася, але старі граблі нікуди не поділися. Певний оптимізм все ж може бути присутнім, бо щось почало-таки виходити. А оскільки є гра, є й надія на майбутнє після трьох років безнадії. Подивимось, звісно. І все одно всередині пусто, бо ж такий шанс був...
Віктор Савчук
З такою грою скоро буде в топ 3, а там і виграє ТВШ, хватить ото скиглити. Маємо радіти що у нас є така потужна тенісистка, яка може виграти у будь-кого, ну правда і програти може ось такому. Ну то таке, зким не буває, не вона одна програла їй, при тому що Еліна мала найбільше шансів виграти, більше ніж Осака і Кербер.
Александр Ад
та канадійка просто нереально грала,Єлина молодець дала бій,но не вийшло чуток
Aleks
А то, что Фернандес поймала кураж, виновата только Свитолина, надо было с первого гейма включатся в игру и показать, кто здесь хозяин, а Элина своими пассивными действиями, позволила сопернице, поймать ритм, после чего ее уже было сложно остановить.
garik_trinity
Задрали эти молодые. Выстрелят на одном турнире и исчезают потом в небытие. И выстреливают именно с Элиной.
axylinam
Свитолина отличная теннисистка-но не каждой дано выигрывать турниры большого шлема,становиться первыми ракетками мира,или на худой конец выиграть олимпиаду,меня бесит только то,что у большинства теннисисток топ уровня в 25-26 расцвет карьеры,а у Свитолиной спад и никакого прогресса,а хейтить человечка,который и так прыгает выше головы не стоит
axylinam
Фернандес показала мастер класс нашей зирке Костюк как правильно строить тренировочный процесс и карьеру
mas133
Элине явно нужно прибавить в игре у сетки. Вроде уже отыгранная соперница, просто доиграть...но бъет прямо на рокетку сопернице, либо не остро доигрывает. Может стоит пару поиграть параллельно одиночке, либо доп. тренера. Это уже ей виднее.
А так умничка, я был очень удивлен, как она вернулась в 3й сет и прибавила. А фернандес просто киборг...в 18 лет такие нервы...и так попадать под линии...
Aleks
Меня еще поражает, как Свитолина умудрялась проиграть выигрышный мяч играя прямиком под левую руку соперницы, почему она так и не научилась, за карьеру, видеть корт.
Валерий Кравчук
Элина большая молодец, настоящий воин! Но вот жаль, немножко иногда упускала фактор левши, дала неоправданно много виннеров сопернице забивать форхэндом. Фернандес, надеюсь, ждет фиаско в полуфинале с Сабаленкой, в конце концов игроки Тура ее должны раскусить. Без подачи и с такой антропометрией, даже не знаю... Какой-то дикий фарт и кураж поймала, что-ли...
Flashback
Как можно не закалить нервы за 10 лет профессиональной карьеры? Справедливости ради, количество камбеков в этом матче было круто для Элины, но как обычно, в самый решающий момент, собранности не хватило(
сергей богданов
Многие пишут молодец классная игра, все так вот только главное результат а от него большое разочарование!