Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

12 вересня 2021, 16:00
Формула 1
Гран-прі Італії 2021. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 10 вересня 2021, 14:48
2857
3

Нова ера в Мерседесі: Хемілтон отримав молодого напарника

Sport.ua оцінює рішення Мерседеса підписати Джорджа Расселла

| Оновлено 10 вересня 2021, 14:48
2857
3
Нова ера в Мерседесі: Хемілтон отримав молодого напарника
Getty Images/Global Images Ukraine

Можна сказати, що у Мерседеса сталася справжня революція. Консервативна німецька команда оголосила про відхід пілота Валттері Боттаса, який 5 сезон справно виконує роль помічника Льюїса Хемілтона. Замість фіна з сезону-2022 новим напарником Хемілтона стане молодий Джордж Расселл.

Це дійсно важливе рішення для керівництва Мерседеса. Після конфліктів, які були між Хемілтоном і Ніко Росбергом, бос команди Тото Вольфф запросив спокійного Боттаса і радів такій співпраці. Ніяких значних конфліктів, ніяких аварій і проблем між напарниками. Боттас, володіючи класним болідом, за 4,5 сезони здобув лише 9 перемог, але регулярно приїжджав на подіум і допомагав Мерседесу вигравати Кубок конструкторів. Хемілтон назвав Боттаса найкращим напарником в своїй кар'єрі і публічно заявив, що хоче і далі бачити Валттері в команді.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але ситуація в Формулі-1 змінилася. Ще в минулому сезоні Мерседес, враховуючи топовий болід, міг собі дозволити буквально будь-якого пілота поруч з Хемілтоном. Тепер у Мерседеса вже немає домінуючого боліда, а Ред Булл навіть з нестабільним Серхіо Пересом в якості другого пілота Биків знаходиться дуже близько в Кубку конструкторів. Боттаса, звичайно, не можна назвати поганим пілотом, але Мерседесу явно потрібен більш агресивний і перспективний гонщик. Навіть ціною можливих конфліктів з Хемілтоном. Крім того, Мерседесу потрібно працювати на перспективу.

Усі конкуренти вже мають молодих пілотів на тривалих контрактах. У Ред Булла є Ферстаппен, Феррарі зібрала дует Леклер - Сайнс, Макларен підписав Норріса, а Альпін - Окона. Мерседесу дійсно потрібно оновлення, в тому числі, можливо, поштовх для Хемілтона, який після відходу Росберга міг відвикнути від конкуренції всередині команди. І 23-річний Расселл повинен стати ідеальною заміною не лише для Боттаса, але і в майбутньому - для Хемілтона.

Getty Images/Global Images Ukraine

Пілот програми Мерседеса за останні три сезони в Уїльямсе довів свій рівень і перспективу. Експерти часто говорять, що Джордж виступає краще, ніж дозволяє йому болід. Расселл має прізвисько «Містер субота» через топові виступи в кваліфікації, а на Гран-прі Угорщини нинішнього сезону британець вперше в складі Вільямса заїхав в очки. Расселл своїми гонками довів право спробувати свої сили в топ-боліді. Більш того, він вже себе показав в машині Мерседеса, коли в минулому сезоні замінив Хемілтона і напевно б виграв Гран-прі Сахіра, якби команда не влаштувала хаос на піт-стопі.

Загалом, рішення команди цілком логічне, хоча і керівництву, і Хемілтону потрібно готуватися до того, що Расселл не буде таким слухняним, як нинішній партнер Льюїса. Можливо, в перший сезон Джордж ще зможе, так би мовити, дотримуватися субординації, але довго це не триватиме. З огляду на статус і досягнення тих же Ферстаппена або Леклера, Расселл буде всіма силами використовувати свій шанс в топ-команді.

Getty Images/Global Images Ukraine

Що стосується Боттаса, то він вибрав варіант з переходом в Альфа Ромео, де Валттері замінить свого співвітчизника Кімі Райкконена. Там фін отримає і свободу дій, і статус лідера команди. Правда, про подіуми або якісь великі успіхи доведеться забути. Незважаючи на зміну технічного регламенту з 2022 року, навряд чи Альфа Ромео увірветься в топи, хоча керівництво розраховує піднятися завдяки новим правилам. Непоганий варіант для Боттаса, але свій шанс стати чемпіоном світу він, мабуть, втратив.

А ось Мерседес у всіх сенсах входить в іншу епоху. Потрібно як підтвердити свій рівень з новим технічним регламентом, так і спрацюватися з парою пілотів Хемілтон - Расселл. Повинно бути цікаво.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини
Футбол | 23 квітня 2024, 19:32 11
Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини

Очікується, що проти «Реал Сосьєдад» зіграє Кепа Аррісабалага

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maximus
Джордж Рассел однозначно крутой гонщик, Хемилтону в следующем сезоне будет ещё сложней заезжать на подиум. А вообще, много команд готовят сюрпризы на сезон 2022. Лично я жду серьёзной битвы за титул между Ферстаппеном, Хемилтоном, Расселом, Норрисом и Леклером.
Андрей
Да не будет в Ф1 такой масштабной битвы, с текущими правилами и регламентами, она для этого слишком зарегулирована и рафинирована. Именно поэтому переключил в далёком прошлом свое внимание с Ф1 на MotoGP.