Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 06 вересня 2021, 17:26
130669
81

УАФ офіційно пояснила, чому з Шевченком не був продовжений контракт

Прес-служба Української асоціації футболу оприлюднила заяву

| Оновлено 06 вересня 2021, 17:26
130669
81
УАФ офіційно пояснила, чому з Шевченком не був продовжений контракт
УАФ. Андрій Шевченко

Прес-служба УАФ опублікувала офіційне пояснення, чому з головним тренером збірної Андрієм Шевченком не був продовжений контракт.

Заява Української асоціації футболу

У зв’язку з появою різних трактувань у питанні щодо закінчення контракту тренерського штабу на чолі з Андрієм Шевченком у липні 2021 року вважаємо за потрібне повідомити додаткові деталі.

Виконком УАФ у червні 2020 року ухвалив рішення стосовно пролонгації контракту з на той час головним тренером національної збірної України Андрієм Шевченком та його штабом до грудня 2022 року. Тобто УАФ уже тоді чітко продемонструвала свій намір продовжити співпрацю до кінця 2022 року.

Водночас з ініціативи самого Андрія Шевченка та його асистентів тоді було погоджено, що контракт передбачає поділ у частині терміну дії: до 30 липня 2021 року плюс можливість пролонгації до кінця 2022 року.

Зважаючи на те, що УАФ не отримала від Андрія Шевченка чи його уповноважених представників жодного офіційного листа чи повідомлення щодо пролонгації контракту, зі свого боку УАФ надіслала офіційного листа Андрію Шевченку стосовно можливого продовження співпраці після закінчення першої частини контракту 30 липня 2021 року.

Такий лист був надісланий поштою на адресу Андрія Шевченка, яку він зазначив у контракті як єдиний офіційний засіб комунікації, а також засобами електронного зв’язку його уповноваженому представникові, який увесь цей час представляв інтереси Андрія Шевченка в стосунках з УАФ. Однак відповіді на нього УАФ так і не отримала. Тому розпочалися переговори з імовірними кандидатами для формування нового тренерського штабу національної збірної України.

Генеральний секретар Української асоціації футболу Юрій Запісоцький розповів про ситуацію з головним тренером збірної:

«Одразу ще раз нагадаю, що позиція УАФ щодо контракту тренерського штабу Андрія Шевченка була однозначною – Виконкомом УАФ у червні 2020 року було прийнято рішення продовжити співпрацю до кінця 2022 року. 30 липня я мав особисту телефонну розмову з Андрієм Шевченком і, серед іншого, сказав Андрію Миколайовичу, що знаю від президента УАФ про те, що між ними 2-го чи 3 серпня заплановано зустріч. І, відповідно, одразу після цього ми зможемо укласти нові контракти на умовах, які будуть обговорені та погоджені. Андрій Миколайович погодився з такою пропозицією.

Також особисто Андрію Шевченку та його представнику, який усі п’ять років представляв інтереси Андрія Миколайовича в перемовинах з УАФ, був направлений лист із пропозицією зустрітися у зв’язку із закінченням контракту. Відповіді на це запрошення, як і будь-якого іншого документу, що підтверджує наміри тренерського штабу Андрія Шевченка продовжити співпрацю, ми не отримали.

Треба визнати, що ми були не готові до такого розвитку подій, і тому призначення нового тренерського штабу збірної України дещо затягнулося. При цьому я хочу підкреслити, що з боку УАФ не йшлося про зменшення суми контракту. Був намір проговорити, згідно з європейською практикою, деякі зміни пропорції між сталою й бонусною частинами виплат, а також збільшення термінів перебування Андрія Миколайовича та його асистентів в Україні та можливість продовження співпраці до закінчення Євро-2024».

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 81
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladislav Pohily
Одним словом бардак. Во всей этой истории хочется только сказать спасибо Петракову, который в последний момент согласился принять сборную даже с приставкой и.о., понимая, что его кандидатуру изначально никто не рассматривал и в случае чего всех собак повесят на него.
Burevestnik
Кто бы не был виноват (Павелко или Шева - наверное оба),
но Петракову не дали и 3-4 суток для знакомства с игроками и тренировок.
Команда собралась за чуть более суток перед игрой с Казахстаном.
Для Шевы переносились туры и окончание ЧУ.
padlo95
В эти сказки уже не кто не верит
johndow
Несите попкорн)
New Zealander
Павелко что-то мутит. Шева сказал в интервью что они встретились с Павелко на финале чемпионата Европы и Шева его спросил о продлении контракта. По словам Шевы, Павелко ответил : "Не готов обсуждать эту тему". Кто-то объяснить мне как это кум Шевы мог ему так дипломатично и официально ответить? Я думал между кумовьями должны быть дружеские отношения и должен был быть ответ в стиле:" конечно братан, продлим"
firstromario
Не розумію чому люди тут сторони вибирають. І Шевченко і Павелко мають телефон. Ні одному ні другому не вірю. Не поділили щось і шукають відмазки.
cucumber
А я рад, что в итоге у руля оказался достойный, простой и нормальный человек Петраков. Надеюсь у него пойдет в сборной и он выведет наших инвалидов в Катар.
Alex86 1
Не сошлись характерами короче. Вообще смешно учитывая шо это 1 шайка лейка с кумом устроить такое шапито, хотя больше смахивает будто или уаф не захотело особо делится $ с ЧЕ с Пазиком или у последнего был вар-т да заглох, а тут он и опомнился чего-то, хотя не понятно чего, + непонятно чего И.О. Петраков, а не полноценный, все равно ж турнут если не выйдем да и гонорар не велик.
Короче очередной большой обосрам-с вышел у УАФ с павелками.
Но, эт не ново уже конечно.
mk1308
Ассоциация хотела - Шева хотел - сборная хотела - болельщики хотели - Шева не продолжил быть тренером сборной - все просто - что ж тут не понятного то???)))))) Нам остается поддерживать Петракова, ждать Реброва и почему не Маркевич? Как по мне - все просто)))))
axylinam
Идиотизм полный,новый тренер уже показывает результаты не хуже,чем самый знаменитый гольфист страны,а тут продолжаются бабские разборки
оксана микуленок
Все правильно зробив Павелко ,тому що Шєва вів якусь гру ,вибити ще більшє грошєй після подарунка від Шведів . Але збірна грала невпевнено і вже ніколму не подобалась така гра.Шєва сам був в тупіку тренерсь5ому .А збірній треба нве повітря і тренерський погляд.Практичено Шєва більшє б гнічого не дав команді .Свій пік вони вже з Шєвой пройшли.
джентельмен
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mykola
Гнати пора цю консервативну УАФ.
Geniyfootball1985
Вони менi нагадують двох кумiв з серiалу "пiд Полтавою", прийшло запрошення не на ту почту,а телефон для чого???21 столiття,цирк на дротi
___Funny___Cat___
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Akkerman65
Отмазки провинившегося трёхлетнего пацанчика выглядят более правдоподобно.
Руслан Шевченко
Задолбали, заработал 400 млн грн и еще о чем ныть. Завязывайте эту тему... Было и прошло... Новый тренер, вот теперь его "любим" или не невидим.... А Шева, супер игрок, но как тренер физрук. Попробовал, не получилось. Вернее даже неплохо получилось на ЧЕ, и пусть кто-то переплюнет его результат, но Андрей - прощай. Это как и с Блохиным-тренером. И был лучший результат на ЧМ, но ребята -лучше без ВАС....
Taykitanin
Це все підкилимні ігри ФФУ.
1. Тех.поразка молодіжки.
2. Тех.поразка з Швейцарією.
3. Насрали на продовження контракту з Шевою(або нормально могли б попрощаттся).
Тупо бюрократизм з пофігізмом. Це все відповідальність Мирона, його зальоти, тому й втік з посади, позорище. Потрібно і Павелку подати в відставку.
Mr.Budd
По-моему, явно на личном уровне произошёл какой-то конфликт. Вероятно, даже не на футбольную тематику. Личная обида и стала причиной. Только никто об этом не скажет
Олександр Фурманов
Шевченко думал, что он взбрыкнёт и ему прибавят немеряно. А за что? За проигрыш в четвертьфинале и тусклую игру сборной на Евро 2020? За провал отборочных игр на чемпионат мира 2022? Или он думал,что к нему очередь выстроится от различных клубов и сборных? Сначала нужно сделать себе имя на тренерской работе, а достижения футболиста в глубоком прошлом.Кстати, после "Милана", Шевченко был обычной заурядностью.