Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 08 вересня 2021, 21:18
860
1

Косово - Іспанія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧС-2022

Іспанці зобов'язані брати три очки

| Оновлено 08 вересня 2021, 21:18
860
1
Косово - Іспанія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

У середу, 8 вересня, на стадіоні «Фаділь Вокрі» в Пріштіні місткістю 16 тисяч глядачів відбудеться матч шостого туру групового етапу відбору на чемпіонат світу 2022 року між збірними Косова та Іспанії. Початок поєдинку заплановано на 21:45 за київським часом.

Косово

 

Вересневі матчі косовари поки можуть занести собі в актив. «Золоті хлопчики» на виїзді мінімально обіграли Грузію і вдома зіграли внічию з Грецією. Правда, їм це особливо не допомогло в турнірному плані, оскільки до цього були поразки від Іспанії і Швеції. У підсумку підопічні Бернара Шалланда мають в своєму активі чотири очки і посідають третє місце в турнірній таблиці. В принципі, непогано, як для такої команди, як Косово, тому що змагатися з Іспанією і Швецією їй ще рано.

Звичайно, збірна Косова є явним аутсайдером цього протистояння і сподіватися на те, що вона зможе зачепити якісь очки, не варто. Втім, одне можна сказати точно: дати бій іспанцям Косову під силу, що вони вже неодноразово робили в поєдинках зі свідомо сильнішими суперниками.

🎯 Телеграм-каналBetExpert ежедневно публикует бесплатные прогнозы на спорт

Іспанія

 

Іспанці поки лідирують у турнірній таблиці. В їхньому активі 10 очок в п'яти матчах. Однак лідерство «Фурії Рохи» знаходиться під величезним питанням, оскільки їй на п'яти наступає Швеція, у якої дев'ять очок і дві гри в запасі. Таким чином, Іспанії більше не можна втрачати очки, якщо вона хоче виходити на чемпіонат світу. Будь-який інший результат в цій групі для команди Луїса Енріке буде вважатися провальним.

У вересні Іспанія вже встигла програти Швеції, що значно ускладнило завдання посісти перше місце, а також розгромила Грузію. До цього також була сенсаційна нічия з Грецією, а також перемоги над Грузією і Косовим. Звідси і маємо такий результат в таблиці.

На літньому Євро-2020 Іспанія дійшла до півфіналу, де в серії післяматчевих пенальті поступилася майбутнім переможцям турніру італійцям. Іспанці лише в третьому матчі групи забезпечили собі вихід до плей-оф, де спочатку в овертаймі здолали Хорватію, а потім по пенальті пройшли Швейцарію.

Історія зустрічей

 

Перша гра команд в рамках відбору на ЧС-2022 стала дебютним очним протистоянням суперників. Зустріч відбулася 31 березня і завершилася з рахунком 3:1 на користь Іспанії. На голи Дані Ольмо, Феррана Торреса і Жерара Морено косовари відповіли лише голом престижу у виконанні Бесара Халімі.

Орієнтовні склади

Косово: Муріч, Хадерджонай, Аліті, Рахмані, Войвода, Беріша, Дрешевіч, Муслія, Рашіца, Мурікі, Бітікі.

Іспанія: Симон, Аспілікуета, Гарсія, Ляпорт, Гайя, Льоренте, Бусткетс, Солер, Сарабія, Торрес, Мората.

Прогноз на протистояння

 

Ми вважаємо, що цей поєдинок завершиться перемогою гостей. Нашою ставкою буде позиція – П2 з коефіцієнтом 1.25 по лінії Parimatch.

8 вересня, середа

Косово - Іспанія
Пріштіна. Стадіон «Фаділь Вокрі». 21:45
ТБ-трансляція - немає
Прогноз Sport.ua — 1:3
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 10
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 16
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Primovocatus
Всё таки Приштина?
Вокруг матча Испании с Косово полыхало. Это предсказывали сразу после отбора ЧМ-2022. Три страны из четырех в этой группе – еще Греция и Грузия – не признают Косово, так как у всех есть опасения насчет своих спорных регионов.
Но наиболее сложная ситуация с испанцами. Они с самого начала поддерживали позицию Сербии и выступали против независимости Косова. Испания – одна из пяти стран Евросоюза, которые не признали страну, наряду со Словакией, Грецией, Кипром и Румынией.
Кстати, Украина играла с Косово на нейтралке.
В отборе на чемпионат мира-2018 сборная Украины проводила домашний матч против Косово (3:0) в Польше, а ответная игра была сыграна в Албании (2:0). Все из-за непризнания Украиной государства Косово.