Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 05 вересня 2021, 17:34
4901
0

Стефан РЕШКО: «Теоретичні шанси в України ще є»

Відомий у минулому футболіст вважає, що команді Олександра Петракова під силу зайняти друге місце

| Оновлено 05 вересня 2021, 17:34
4901
0
Стефан РЕШКО: «Теоретичні шанси в України ще є»
Getty Images/Global Images Ukraine

Захисник київського «Динамо» і збірної СРСР 70-х років Стефан Решко поділився думкою про вчорашній матч України з Францією (1:1) і оцінив шанси нашої національної команди у відбірковому циклі ЧС-2022.
 
«Хороша гра і нормальний результат. Велика подяка хлопцям, вони віддавалися боротьбі і добилися бажаного. Все-таки потрібно враховувати, що це збірна Франції, а не Казахстан. Наші хлопці - молодці, команда добре зіграла. Як щодо командних дій, так і індивідуально.
 
Вчора на НСК «Олімпійський» не обійшлося без помилок, але загалом гра була проведена гідно. Ясна річ, краще було б, якби досягли перемоги, але на неї, поклавши руку на серце, мало хто очікував - суперник-то не якийсь там, а чемпіон світу. Більш того, після нічиєї з Боснією і Герцеговиною в минулому турі французам потрібні були очки. Що ж стосується нашої команди, то вона втратила два важливих очки в Казахстані, і це дуже прикро. Втім, ще до гри в Нур-Султані недорахувалися чотирьох пунктів у двох домашніх поєдинках - з Фінляндією і тим же Казахстаном. А це золоті шість очок. Додай їх зараз до наявних - і ми були б на першому місці.
 
У футболі, звичайно, все може бути. Але тепер, після п'яти нічиїх в п'яти матчах, збірній України необхідно не тільки вигравати всі три зустрічі, що залишилися (двічі з Боснією і Герцеговиною та один раз з Фінляндією на виїзді), а й розраховувати на вигідні для нас результати в іграх суперників у групі. Теоретичні шанси в України ще є, але як воно в підсумку складеться - подивимося. Тепер важливо боротися за другу сходинку.
 
Самі футболісти, звичайно ж, можуть зібратися перед грою і сказати один одному: «Все, вийшли! Боремося!». Але це окремі випадки. В основному все залежить від головного тренера: як він налаштує на гру, як піднесе особливості дій суперника на установці. Підготовка до гри з французами починалася ще в Нур-Султані після нічиєї з Казахстаном - із заходом в роздягальню стадіону. Саме тоді багато чого залежало від того, що Олександр Петраков скаже футболістам, яким буде настрій. Ясна річ, що від результату гри з Казахстаном усі були розчаровані, і тому було важливо знайти потрібні слова для футболістів, заспокоїти їх. Судячи за грою з Францією, Петракову це вдалося. Збірна України зуміла зібратися. Цілком допускаю, що футболісти і самі могли поговорити між собою перед матчем. І навіть «напхати». Це бувало раніше, коли я був футболістом. Є зараз, і має бути і надалі. Подібне свідчить про те, що в колективі все в порядку і в ній живий командний дух», - сказав Решко.
 
Читайте також: Турнірні таблиці ЧС. Чи можна потрапити в Катар, якщо грати тільки внічию?

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.