Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 06 вересня 2021, 04:15
2594
6

РОТАНЬ: «Фани вимагають результат, але у нас був перегляд кандидатів»

Головний тренер молодіжної збірної України - про матчі відбору Євро-2023

| Оновлено 06 вересня 2021, 04:15
2594
6
РОТАНЬ: «Фани вимагають результат, але у нас був перегляд кандидатів»
УАФ. Руслан Ротань

Після перемоги в першому турі відбіркового турніру Євро-2023 (U-21) над командою Сербії (1:0) головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань відповів на питання журналістів.

— Руслане Петровичу, другий під вашим керівництвом європейський відбір для молодіжної збірної України розпочався з перемоги в Сербії. Які емоції?
— Безперечно, цей успіх додасть упевненості нашій команді. Хлопці належним чином налаштувалися на поєдинок, виконали установку й зуміли взяти очки на полі сильного суперника, у складі якого виступають виконавці із чемпіонатів Англії, Італії, Нідерландів. Наш колектив виглядав цілісним — це найголовніше. 

— Які, на вашу думку, перспективи мають синьо-жовті у групі H?
— Не думаю, що зараз доречно про це говорити. У нас є кожна гра, яка по-своєму відповідальна. Попереду — не менш важливий матч із Вірменією, в якому ми хочемо домогтися максимального результату й показати якісну гру. Постараємося й далі зберігати такий баланс.

— Збірна отримала чимало критики від уболівальників за гру 2021 року. Які висновки вона зробила із цього підготовчого періоду?
— Наш тренерський штаб дивиться трохи по-іншому. Журналісти й уболівальники вимагають результату, але в нас був перегляд кандидатів у команду, ми розуміли, на що йдемо. Ми не ставили результат на перше місце. Важливо було визначити кістяк команди й якнайкраще підготуватися до офіційних матчів.

— Наприкінці серпня до збірної приїхали всі гравці, яких ви розраховували побачити на зборі?
— Ні. Деякі хлопці, зокрема, Дідик, Очеретько, отримали ушкодження. Проте я радий, що ті виконавці, які були довикликані, швидко зрозуміли наші ідеї й вимоги і стали одним цілим із колективом.

— У складі молодіжної команди присутні гравці, які мають досвід єврокубкових поєдинків на клубному рівні або ж уже викликалися до національної збірної (Нещерет, Мудрик, Судаков, Супряга). Це ті виконавці, навколо яких і будуватиметься гра команди на шляху до Євро-2023?
— Не хотілося б переходити на імена, оскільки в першу чергу в нас команда. Є тренування, матчі, в яких і визначаються лідери. Так, у нас є досвідчені футболісти, які побували в національній збірній і які добре підготовлені в тактичному плані, тому вони трохи швидше схоплюють, але є й хлопці з команд U-19, які сьогодні теж показують лідерські якості. Це той самий Вівчаренко, Бражко. У першу чергу ми дивимося на людські якості, як хлопці несуть наші ідеї.

— Що ви можете сказати про наступного суперника молодіжної команди?
— Збірна Вірменії любить перебувати на м'ячі, і якщо дати їй свободу, можна чекати лиха. У її складі багато технічних і швидких футболістів. Вірмени зіграні, оскільки в них відразу 17 осіб представляють одну команду, ЦСКА. Причому головний тренер збірної очолює цей клуб. Цікавий суперник. Але, як мені здається, вірменам не вистачає балансу, надто вже сильно вони зациклені на атаці. Проте нам потрібно дуже серйозно підготуватися до цього поєдинку.

— Матч відбудеться на стадіоні «Колос» у Ковалівці, де востаннє «молодіжка» в офіційному матчі не залишила шансів Північній Ірландії — 3:0. Які враження у вас та команди лишилися від цієї арени?
— Нам приємно там грати. Затишний, красивий стадіон. У Ковалівці завжди класна атмосфера. Так, останній поєдинок на цій арені приніс нам удачу. Будемо сподіватися, що ця традиція продовжиться.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex86 1
Руслан Петрович - позорник прирождённый, как и все результаты при нем и байки дескать для взрослой сбу кадры растит
CheMP
он ещё и Петрович...мама дАрАгая
euro2012_za_2012euro
Болельщики требуют увольнения Вротаня
Oleksandr Kelym
Ротань - безсовісний мудак: забрав команду чемпіонів світу у Петракова і оком не моргнув! Таких гнид треба гнати з футболу, але голова УАФ на таких робе ставку бо сам такий - і Шевченка вигнав із збірної, мало того ще і оббрехав як міг! Що як воно Порошенківський холуй !