Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 03 вересня 2021, 23:49
11324
39

Олександр ПЕТРАКОВ: «Треба вигравати у Франції»

Наставник збірної України - про майбутній матч відбору на ЧС-2022

| Оновлено 03 вересня 2021, 23:49
11324
39
Олександр ПЕТРАКОВ: «Треба вигравати у Франції»
УАФ. Олександр Петраков

Головний тренер збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію напередодні домашнього матчу відбору на чемпіонат світу-2022 проти Франції (субота, 4 вересня):

- Хто замінить Олександра Зінченка в матчі з Францією? І наскільки болючою є ця втрата для команди?
- Зінченка є кому замінити. Перебори карток зараз підуть у всіх командах, всі будуть пропускати матчі. Ким саме ми його замінимо - завтра побачите.

- Що ви сказали команді після гри з Казахстаном?
- Сказав команді, що все попереду. Треба не засмучуватися, грати далі. Треба вигравати у Франції.

- У матчі з Казахстаном ви замінили Романа Яремчука тому, що він погано почувався після щеплення. Як він почувається зараз?
- Я говорив з ним, все добре. Він готовий грати завтра в повну силу.

- Зубков, Харатін і Степаненко не змогли взяти участь в попередньому матчі. В якому стані вони зараз? Чи можуть вони вийти з перших хвилин проти Франції?
- Зможуть вийти. Степаненко відчуває себе добре, тренується на повну силу. Він буде завтра грати. Те ж саме стосується і Зубкова. Харатін теж відчуває себе добре, він підписав контракт з «Легією», у нього все добре, завтра побачимо.

- Багато стріл після матчу з Казахстаном полетіло в Олександра Караваєва. Який його психологічний стан зараз?
- Так, стріл було багато. Футбол - командний вид спорту, всі помиляються. Запам'ятайте, в футболі до взяття воріт завжди призводить ланцюг помилок. Він багато відіграв за збірну, багато допоміг. Все буває в футболі, команда йому теж допомогла, щоб він відійшов. Ми на нього розраховуємо і рухаємося далі.

- Чи боїться Україна грати з Францією, з огляду на те, що Мбаппе не буде, а Франція не виграє вже чотири матчі?
- Ми теж вже багато матчів не можемо перемогти. А Мбаппе - це дуже хороший гравець, зірка світового рівня. Я думаю, що у Франції є ким його замінити.

- Як команда відреагувала на ваші гострі слова після матчу?
- Я нічого такого не сказав. Підбадьорив їх, сказав, що попереду ще Франція. Не треба нікого боятися, вони такі ж люди, як і ми.

- У чому різниця між вашою нинішньою роботою і роботою з молоддю? Ви відкрили для себе щось нове як тренер за останні тижні?
- Різниця є, я це вже побачив. Молоді хлопці слухали мене з відкритим ротом, тут потрібен інший підхід, вони вже титуловані гравці. Я багато з ними спілкуюся, вони мені багато допомагають, особливо такі досвідчені, як Пятов, Ярмоленко.

- В останніх матчах збірній не вистачає свіжості і витривалості на 90 хвилин. Що з цим робити?
- Так, я теж побачив, що не вистачає свіжості. Зараз все по-іншому. Багато хлопців грали ще 28-го, 29-го числа, потім переліт, штучне поле. Я сам побачив, що після 70-ї хвилини команда втомилася, перший тайм грали дуже добре, все виконували.

Оцініть матеріал
(69)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 39
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pricolist
Немного жалко Петракова. С Казахстаном футболисты его просто подставили, не реализовав уйму моментов. А в случае поражения от Франции могу свесить всех собак на него. Но все же хочется, чтобы Александру Васильевичу дали поработать со сборной и именно он готовил команду к следующему отбор Евро.
cooperchack
Удачи нашим
Vytas Meskauskas
Мне нравится его настрой, это первый тренер сборной который не говорит надо хорошо сыграть с топ командой а говорит именно надо победит , пусть не получится но уже сам разговор победителя и лидера. По этому и стали чемпионами мира под его руководством. Он тем самым и настраивает и говорит Франции мы будем играть не на отбой автобусом на что надеется Франция а на победу. Думаю такие слова не очень нравятся любому сопернику. Мне нравится этот тренер.
igorek
Надо выгравать у французов капец так легко раз и обыграли мы козахов не обыграли а хотим французов уделать.Наши как всегда начюдят в начале а потом в конце рвут пукан или надеятся на чудо вдруг повезет вдруг ктото проиграет.🤬
syrkis-shybkis
Главное наконец то без Зинченко сыграем,есть надежда на положительный результат.
Burevestnik
Шеве переносили очередные туры в ЧУ. Перед Евро раньше закончили ЧУ.
Что мог Петраков нового предложить игрокам, если все сборники перед матчем в Казахстане собрались чуть более чем за СУТКИ ??? !!!
Только одно - нужна победа...
Vladislav Pohily
Франция сейчас явно пробуксовывает в игровом плане + потеряли много футболистов перед завтрашним матчем, но тем не менее это Франция. У них и второй состав в не лучших кондициях на голову сильнее нашего.
VK-Sport
"Фантазёр, ты меня называла..."
andrei saenko
Нужна победа, только как её добыть?
Local78
Ну якщо казахи 2 забили, то французи розірвуть цей прохідний двір.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
euro2012_za_2012euro
Глубокая мысль....
Надо, но кто ж даст выиграть...
Андрій Шпилько
Респект Пятову та Ярмоленку! Молодих гравців необхідно опустити із небес, а інколи і підняти із колін. Тому хлопця повага
Trollface
Главное не пропустить больше трех мячей. О победе можно забыть.
_-AK228
Пятов, Яромола, Яремчук и 8 защитников
SanyaPOL
Завтра чекаємо на атакувальну схему "1-5-3-2"
Artyom_I
Нужно обыгрывать французов 5:0!
Viktor Krichevskii
пусть посмотрят вчерашний швеция -испания и ложаться спать....а то види те ли перелет тяжелый...от привыкли искать причины
A55555009
Петраков вірить у команду, ми віримо в нього. Вболіваймо завтра разом за збірну