Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 03 вересня 2021, 09:56
5997
42

Олександр СОПКО: «Караваєв — не захисник. Він не зміг»

Спеціаліст розчарований грою футболіста збірної України в матчі проти Казахстану (2:2)

| Оновлено 03 вересня 2021, 09:56
5997
42
Олександр СОПКО: «Караваєв — не захисник. Він не зміг»
УАФ

Колишній футболіст донецького «Шахтаря» Олександр Сопко поділився думкою про гру 29-річного футболіста «Динамо» і збірної України Олександра Караваєва у виїзному матчі відбору на ЧС-2022 проти Казахстану (2:2).

«Караваєв — не захисник за футбольною освітою. Він правий півзахисник — за лінією. У свої кращі роки Саша борознив брівку від і до. У нього хороша дистанційна швидкість, він може витримати темп гри. Однак у Караваєва ніколи не було ігрової витонченості. До того ж, зараз він зменшив оберти, і відразу назовні вилізли його недоліки — в тактиці, в роботі з м'ячем, в єдиноборствах.

І якщо в «Динамо» на внутрішній арені у Саші ці недоліки не відчувалися, то в міжнародних матчах вони позначалися швидко. І пенальті він привозив, і надмірно валявся на газоні після контакту з суперником. А це не почерк справжнього захисника, який не повинен програвати єдиноборства, а якщо треба, то і врізати супернику...

Таким чином, збірна України стала заручником відсутності конкуренції на позиції Караваєва. Тренер понадіявся на досвідченість Караваєва, на те, що він — універсальний солдат. Але Караваєв не зміг. Може, і рано Сашу списувати, але я боюся, щоб цей провал його не підкосив», — вважає Сопко.

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі
Футбол | 25 квітня 2024, 02:15 2
Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі

Віталій отримав неприємну травму у матчі «Евертон» – «Ліверпуль»

Коментарі 42
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
-Funny-Cat-
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
gajvir
Тренер повинен уміти правильно використовувати сильні якості гравця і знати про його проблеми , а у нас нескінченні експерименти - то мучимо Зінченко грою в центрі , то на лівому півзахисті грають Циганков , Маліновський ,Буяльський , Марлос!!! , то Ярмоленко в нападі грає, а все по одній причині - обмежена кількість гравців європейського рівня. А Караваєв грає як уміє, і захисником він уже ніколи не стане.
Олійник Володимир
винні всі,а валять на Караваєва.
Burevestnik
зато Пятов - лучший.
Пропустил 2 гола в ближний угол - ТАТОТАКЭ
igorek
Як він не захісник то чому він там грае на лініі захисту може ще поставити на місто вороторя.
OLEXANDER
Все, такі подвійні помпшки з відверто слабким суперником ставлять жирну крапку на Караваєві як в збірній так і в Динамо. Він сильно підставив Україну і захпщати немаєєчому, якщо із-за його 2 пушки приоетіло... на ЧЄ він же пенальні привіз з Македонцями, чому мгучите, там ледь відскочили...Мовчіть і талі і вихваляйте майже 30літнього...
Kevko
Караваев играет так, как умеет. Тренеры должны знать способности игроков. В целом потенциал игроков СБУ не высокий. Выбора особого у тренеров нет
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
аоот оооит
хай дома сидит по ящику в футбол играет. я фигею, то начало сезона - я не могу, то конец сезона - я не могу, то лето - я не могу жарко, потом - он молодой, не может, теперь - он старый - он уже не может. смотришь, так на дурачка а ля васек кобин и пропетлял всю карьеру в перспективных. мля, народ, вы в каком времени живете, у вас как минимум телек есть посмотреть что люди в 40 играют в чемпионатах италии-франции-англии и клепают голы, при чем не по 3-4 как у нас в украине почему то считается нормой для нападающего.
не может - ну так под зад его ногой, пусть чухает на завод, возьмите пацана с села хоть на зп секономим
Andre066
А на Евро Караваев основной бек правый был, под полузащитником держал оборону и довольно не плохо.
Позиция его ещё при Шеве полностью отдана-правый защитник!
Петраков ни причём, времени экспериментов почти нет!
mayakovskiy1
Сборная на основе игроков Динамо это просто позорище. 3 ничейки с такими грандами как Финляндия и Казахстан - такого дна не было никогда. Хотя чего ждать, если эти же игроки не могут Ференцварош обыграть?
serg1508
А у нас теперь все бывшие игроки-специалисты?
u6464u
а как же об универсализме каждого игрока, то выходит уже философия или двойные стандарты,хватит их отмазывать,привёз два эдентичных гола, мастер ёшкин кот, проехали.