Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 вересня 2021, 20:46
5594
4

Україна - Сербія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу

В своєму другому поєдинку групи А українці зіграють з чемпіонами континенту

| Оновлено 03 вересня 2021, 20:46
5594
4
Україна - Сербія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу
CEV

У п'ятницю 3 вересня чоловіча збірна України на чемпіонаті Європи проведе свій другий матч. В групі А підопічні Угіса Крастіньша зіграють з волейболистами Сербії, які на даний момент є чинними чемпіонами Старого Світу.

Україна

Наша збірна з перемоги над Грецією стартувала в цьому турнірі. Втім, успіх до українців прийшов зовсім непросто. Двічі по ходу гри жовто-сині поступалися суперникам за партіями, але потім змогли змінити ситуацію на свій бік і досягли перемоги із загальним рахунком 3:2.

Лідером атак нашої збірної став її капітан Олег Плотницький. Він набрав в цій грі більше за всіх очок - 24. Як завжди, особливо важливими були його силові подачі та ейси, після яких у греків починалися серйозні проблеми. Непогано виглядав наш діагональний Дмитро Вієцький, який набрав 21 очко. А ще можна відзначити Максима Дрозда, Дмитра Терьоменка, а також зв’язуючого Віталія Щиткова та догравальника Іллю Ковальова, шо вийшли на заміну. Саме всі ці гравці, плюс ліберо Горден Брова, внесли свій вагомий внесок в успіх збірної України.

Сербія

Чемпіони Європи 2019 року волейболісти Сербії і на цьому турнірі входять до числа команд, які є фаворитами. Хоча вони не брали участь в Олімпіаді у Токіо, зате непогано виступили в престижній Лізі Націй 2021 року, зайнявши високе 6 місце в загальній турнірній таблиці серед 16 кращих збірних планети.

Взагалі, збірна Сербії на чемпіонатах Європи практично завжди виступає успішно. Починаючи з 1995 року, вона ніколи не пропускала фінальні турніри (до 2005 року була об'єднана з Чорногорією). І, що найцікавіше, жодного разу не опускалася нижче 7 місця. Тричі серби ставали першими, один раз - другими і 6 разів завойовували бронзові нагороди.

Лідерами збірної Сербії є - Александр Атанасієвіч, Марко Подрашчанін, Урош Ковачевич, Петар Кромановіч і Сречко Лісінац, які мають за плечима величезний досвід виступу в престижних турнірах, як на рівні збірних, так й клубних команд.

Статистика зустрічей

Збірні України та Сербії грали у чвертьфіналі на чемпіонаті Європи 2019 року. Тоді українці дали справжній бій майбутньому переможцю, вигравши перший і четвертий сет. Але в кінцівці матчу позначився більший досвід сербської команди в поєдинках на такому високому рівні і вони виграли тай-брейк 15:9.

А незадовго до старту Євро-2021 в серпні Сербія була учасником турніру «Кубок Хортиці» у Запоріжжі, де зустрічалася з двома різними складами збірної України. В одному з них господарі майданчика програли 0:3, а в іншому (фінальному) виграли 3:2.

Прогноз фахівця

Михайло Мельник, президент Федерації волейболу України:
- Я зараз перебуваю у Польщі і, звичайно ж, був присутній на поєдинку нашої збірної з Грецією. Матч вийшов дуже складним для обох команд і ще раз довів, що слабких суперників на фінальному етапі такого турніру, як чемпіонат Європи, немає.

Греки видали дуже хорошу гру, а у наших волейболістів спершу не все виходило так, як планувалося. Втім, я радий, що хлопці зуміли з честю вийти з непростої ситуації і досягли успіху. Також відзначу наставника збірної України Угіса Крастіньша, який провів своєчасні заміни і підсилив гру своїх підопічних.

Тепер про майбутній матч із Сербією. Хочу нагадаємо, що на попередньому чемпіонаті Європи ми зустрічалися з цією збірною в 1/4 фіналу і тоді поступилися майбутньому переможцю турніру тільки в п'яти партіях. Нещодавно в серпні ми також грали із сербською командою на турнірі «Кубок Хортиці» у Запоріжжі. І нехай контрольні матчі не йдуть у порівняння з офіційними, хочу сказати, що з цієї збірної цілком можна боротися. Впевнений, що і наш тренерський штаб, і самі гравці такої ж думки й докладуть всіх зусиль для досягнення позитивного результату.

3 вересня, п'ятниця

Україна – Сербія
Краков. Польща.  21.30 
ТБ-трансляція на телеканалі «Xsport»
УКРАЇНА - СЕРБІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:3
Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Барком-Кажани посів підсумкове 12 місце у польській Плюс Лізі
Волейбол | 21 квітня 2024, 23:32 1
Барком-Кажани посів підсумкове 12 місце у польській Плюс Лізі

У порівнянні з попереднім сезоном підопічні Угіса Крастіньша піднялися на одну сходинку вище

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kaka
думаю можно дать поиграть дублерам и оставить основу на бельгийцев и португальцев-судя по игре с аутсайдерами греками там будет непросто
aleks19826
в запмси по ходу матч будеи ибо сейчас идет "супер-хоккей" по х-спорту феноменального турнира с морем звездных команд и мировых звезд хоккея
Primovocatus
Есть ли смысл умирать ради 1:3?
Короче, как пойдёт.
Фк Скала
С ю 21 совпадение? Не думаю