Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 02 вересня 2021, 13:49
4737
2

Київський Сокіл взяв могутнього захисника і закрив питання з дисципліною

Оглядач Sport.ua про ситуацію в титулованому українському клубі

| Оновлено 02 вересня 2021, 13:49
4737
2
Київський Сокіл взяв могутнього захисника і закрив питання з дисципліною
Олег Шафаренко

Фіналіст Української хокейної ліги-2020/2021 київський «Сокіл» завершує комплектацію складу на наступний сезон. Сезон, у якому перед командою стоять амбітні цілі — прохід першого групового турніру в Континентальному кубку і мінімум фінал внутрішнього чемпіонату.

У міжсезоння «Сокіл» залишили ряд провідних гравців — оборонець Віталій Андрейків і нападник Фелікс Морозов перейшли у «Донбас», захисник Артур Чолач виступатиме в канадській молодіжній лізі, за команду «Беррі Коллтс», а його колега за амплуа Павло Голубич повернувся додому, в Білорусь і вже розпочав новий чемпіонат разом із «Могилевом». З іншими виконавцями кияни розпрощалися з власної волі. Так, оборонці Ілля Олендаренко та Владислав Лисенко в наступному сезоні гратимуть за «Маріуполь». Голкіпер Георгій Дубровський повернувся в систему омського «Авангарда». Поїхали додому інші росіяни — Умед Гільманов, Валерій Белинський, Семен Букарєв, Єгор Курбатов, Савелій Мелетін.

Тож склад «Сокола», який надалі очолює Олег Шафаренко, оновиться наполовину. Sport.ua вже повідомляв, що раніше команда підсилилася воротарем збірної України Артуром Оґанджаняном, останнім клубом якого був New Hampshire Jr. Monarchs з американської молодіжної ліги NCDC. Повернувся з оренди із «Білого Барса» в «Сокіл» оборонець Владислав Сушков. Разом із ним з білоцерківської команди перебрався у Київ ще один захисник Сергій Логач. Ще двох гравців кияни взяли із білоруського чемпіонату. 30-річний нападник Антон Єлисеєнко торік став фіналістом турніру з «Гомелем». 35-річний форвард Віктор Андрущенко, останнім клубом якого був «Могилев», натомість є вихованцем київського хокею, виступав за молодіжні збірні нашої країни, але, перебравшись у середині першого десятиліття 2000-х у Білорусь, прийняв громадянство і виступав за збірну сусідньої країни. Тепер, повернувшись в додому, Віктор повернув собі український паспорт і виступатиме за «Сокіл» не як іноземець. Що, враховуючи ліміт на легіонерів, вкрай важливо.

До решти новачків Олег Шафаренко під час тренувальних зборів приглядався дуже ретельно. Впродовж двох місяців крізь табір «Сокола» пройшло близько двох десятків потенційних новачків, які брали участь зокрема в семи проведених клубом товариських матчах («Кременчук» — 1:2Б і 5:3; на зборі в Білорусі: «Металург» Жлобин — 1:3, «Гомель» — 3:7, «Динамо-Молодечно» — 0:4, «Юність» Мінськ — 4:2, «Хімік» Новополоцьк — 3:5). За підсумками перегляду не підійшли «Соколу» і вже повернулися додому, в РФ, оборонець Єгор Огієнко, а також нападники Павєл Скуматов і Антон Багатський. Ще один росіянин, оборонець Ґлєб Нікітін, котрий тренувався з “Соколом” з перших днів міжсезоння, зараз опинився в лавах «Краматорська».

А ось оборонця Євгена Ратушного кияни хотіли втримати. Проте у гравця є чинний контракт із херсонським «Дніпром» і коли стало відомо, що команда все ж виступатиме в наступному сезоні, «Сокіл» вирішив не впиратися і пішов «щукам», які відчувають дефіцит на кваліфікованих гравців, назустріч. З іншого боку, це не означає, що до кандидатури Ратушного «Сокіл» не повернеться в майбутньому.

За підсумками білоруських зборів «Сокіл» уклав контракт із 21-річним російським нападником Даніілом Давидовим, який є вихованцем новосибірського хокею, а в попередньому сезоні виступав за клуб третього дивізіону РФ «Юніор» (Курган), провівши 11 матчів (2 шайби + 2 паси). На турнірі у Новополоцьку Давидов у двох матчах закинув дві шайби, віддав один асист і був визнаний найкращим нападником змагань.

Також великою є вірогідність, що залишаться у команді ще двоє потенційних новачків, які приєдналися до «Сокола» в Білорусі. То — вихованець київської «Крижинки», 25-річний воротар Сергій Писаренко, який останніх шість років виступав у молодіжних лігах США за клуби Colorado Evolution, Idaho Jr. Steelheads і Northland College, а також російський оборонець Дінар Хайруллов, який є вихованцем нижньокамського «Нєфтєхіміка» і торік навіть зіграв 4 матчі за клуб КХЛ, але потім виступав спершу за клуб ВХЛ «Іжсталь», а закінчував сезон у команді МХЛ «Прогрес» із Ґлазова. 

А ось досвідченого росіянина Міхаїла Рибалка «Сокіл» підписав буквально днями. «Михайло — вихованець московського «Динамо», який останніх три сезони виступав за румунську «Дунарю» з Ґалаца, під керівництвом нинішнього тренера збірної України Вадима Шахрайчука, - розповідає Sport.ua тренер «Сокола» Костянтин Сімчук. - В особі Міхаїла ми знайшли жорсткого, фізично сильного оборонця. Рибалко — потужний, силовий гравець, який має бути корисним для нас і на синій лінії на половині суперника, і на п’ятаку у власних володіннях. Крім того, Міхаїл має зняти питання з дисципліною, які виникали в ході минулого сезону, коли окремі гравці команд-суперниць намагалися вивести з ладу наших плеймейкерів. Думаю, Рибалко не дасть гравцям на кшталт Роми Кобелєва почуватися так вільно, як то було під час фінальної серії навесні цього року».

Заключним етапом підготовки до нового сезону для «Сокола» має стати турнір у Кременчуку,  який повинен стартувати 10 вересня. В ньому крім господарів і «Сокола» повинні зіграти «Краматорськ» і «Маріуполь» чи «Білий Барс».

Новий сезон УХЛ стартує 17 вересня.

Іван Вербицький
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Поки схаменулися – вже 0:5. Збірна України розгромно програла бразильцям
Футзал | 15 квітня 2024, 18:45 3
Поки схаменулися – вже 0:5. Збірна України розгромно програла бразильцям

Синьо-жовті невдало провели другий матч міжнародного турніру в Литві

Талант без мізків не потрібен нікому. Як Жерсон Родрігеш вбиває кар'єру
Футбол | 16 квітня 2024, 11:50 4
Талант без мізків не потрібен нікому. Як Жерсон Родрігеш вбиває кар'єру

Олексій Сливченко пропонує згадати найбільш резонансні історії дивацтв люксембуржця

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Score Pion
Селекція погана але бачу що буде ще гірша(((
Fangold
росія, білорусь, ви що живете в паралельному світі!?