Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 02 вересня 2021, 13:17
14982
43

Казахстанські ЗМІ: «Можемо! Казахстан по ділу відібрав очки в України»

Sport.ua представляє огляд казахстанської преси після нічиєї в поєдинку Казахстан — Україна (2:2)

| Оновлено 02 вересня 2021, 13:17
14982
43
Казахстанські ЗМІ: «Можемо! Казахстан по ділу відібрав очки в України»
Vesti.kz

У середу, 1 вересня, збірна України на виїзді зіграла внічию з національною командою Казахстану (2:2) у межах відбору на ЧС-2022.

Після завершення основного часу матчу рахунок був 1:1. Україні вдалося забити зусиллями Сікана на 90+3 хвилині, перемога була близька, але гол Валіулліна на 90+6 хвилині поховав надії «синьо-жовтих» привезти з Нур-Султана три очки.

Казахстанські ЗМІ не залишили без уваги поєдинок, який для збірної Казахстану був подібний до перемоги.

«Збірна Казахстану провела божевільний матч і на 96-й хвилині вирвала нічию в України», — говорить заголовок відомого видання Sports.kz.

«Гості прибули в Нур-Султан із новим головним тренером, який діє з приставкою в.о., і проблемами зі складом, Олександр Петраков не зміг розраховувати на цілий ряд основних гравців, тим не менш, це не завадило йому залишити на лавці лідера Руслана Маліновського. Талгат Байсуфінов дещо здивував стартом, в ньому не виявилося Бактієра Зайнутдінова.

Гості з перших хвилин пішли в атаку, і вже на другій хвилині красивим ударом здалеку забив Роман Яремчук, слідом українці двічі влучили у стійки і один раз струсонули поперечину. Тільки ближче до середини тайму казахстанці схаменулися, намагалися бити здалеку, але виходило не дуже небезпечно. Після перерви господарі не стали сідати в оборону, гра йшла на зустрічних курсах, команди провели заміни, двічі Стас Покатілов рятував господарів після виходів сам на сам Миколи Матвієнка та Едуарда Соболя, а потім забив Абат Аймбетов, але з офсайду. Гра йшла на зустрічних курсах, команди провели заміни, і Руслан Валіуллін відзначився вже з гри. Українці кинулися в атаку, Віктор Циганков та Андрій Ярмоленко упустили забійні моменти, продовжував показувати себе Покатілов, який все-таки пропустив на 93-й хвилині, однак тут знову слово сказав Валіуллін. 2:2 — нічия.

4 вересня казахам належить зіграти на виїзді проти Фінляндії», — розповідає про матч Sports.kz.

«Адже можемо! Казахстан знову відібрав очки в України, і абсолютно по ділу», — захоплюється видання Prosports.kz.

«Перед грою з розташування збірної Казахстану прийшла неприємна інформація: основний півзахисник нашої національної команди Абзал Бейсебеков здав позитивний тест на коронавірус, через що участь хавбека «Астани» в матчі з командою України виключалася.

За позицією Бейсебекова замінив Владислав Васильєв, але, з огляду на трохи різний функціонал цих гравців, тренерському штабу все ж довелося внести деякі корективи у розстановку футболістів на полі.

Початок гри перетворився для господарів на катастрофу: вже на другій хвилині гості відкрили рахунок, причому Роман Яремчук, який забивав, перед своїм ударом з-за меж штрафного зміг пожонглювати м'ячем, озирнутися, чи немає кого з партнерів у більш вигідній позиції, а лише потім прицільно пробив. Можливо, встиг би і ще багато справ зробити, та не став знущатися над казахстанськими захисниками.

Пропущений м'яч не став сигналом для нашої оборони, і протягом декількох хвилин збірна України могла забивати ще як мінімум тричі, але щоразу удача була на боці нашого голкіпера Стаса Покатілова — удари на себе брали стійки і поперечина воріт господарів.

Але поступово гра вирівнялася, і ближче до кінця тайму дружина Талгата Байсуфінова посмілішала і стала загрожувати володінням «синьо-жовтих», а після перерви Абат Аймбетов, який вийшов на заміну, навіть забив, однак перед своєю результативною дією, на жаль, забрався в офсайд, тож його гол справедливо не був зарахований.

Але за кілька хвилин після скасованого м'яча Аймбетова казахстанці відігралися вже за всіма правилами: один з найактивніших у складі нашої команди Руслан Валіуллін здорово пробив з кута, заставши зненацька досвідченого Андрія Пятова — 1:1.

Зрозуміло, що такий розвиток подій абсолютно не влаштовував українців, які всі три своїх попередніх матчі у відборі завершили саме з таким результатом. Наставник команди гостей Олександр Петраков фактично перейшов на гру в чотири нападники. «Синьо-жовті» великими силами пішли вперед, проте ледь не пропустили самі. Аймбетов сам створив собі найнебезпечніший момент, вийшов один на один з Пятовим, але не зумів у ближньому бою переграти воротаря донецького «Шахтаря».

Все йшло до того, що на «Астана Арені» повториться рахунок матчу між цими командами, який був зафіксований 31 березня на «Олімпійському» стадіоні Києва. Однак на третій компенсованій хвилині спрацювала одна з замін Петракова: дебютант збірної України Данило Сікан в гармидері біля воріт Покатілова проштовхнув м'яч у сітку — 1:2.

В українців почалася радість, гості вже увірували в свою першу перемогу в цій кваліфікації, але... Хлопці Байсуфінова не звикли здаватися заздалегідь і посипати голову попелом. Валіуллін, який проводив матч всього свого життя, на шостій доданій хвилині повторно зрівняв рахунок.

2:2 — адже можемо ж! Тільки грати треба починати не після перерви і навіть не з середини першого тайму, а в унісон зі стартовим свистком, тоді, можливо, доведеться не героїчно рятуватися, а самим виходити вперед і диктувати свої умови.

Як би там не було, в Хельсінкі збірна Казахстану відправляється в чудовому настрої. За очками ми вже наздогнали команду Суомі, треба обійти її!», — радіє Prosports.kz.

«Ось це матч! Збірна Казахстану вирвала нічию в України у матчі відбору на чемпіонат світу з футболу», — не приховує емоцій видання Vesti.kz.

«Збірна Казахстану з футболу зіграла внічию з Україною в матчі відбіркового раунду чемпіонату світу-2022.

1 вересня на «Астана Арені» в Нур-Султані підопічні Талгата Байсуфінова приймали суперника у межах групи D. Зустріч завершилася з рахунком 2:2.

Господарі пропустили в цьому матчі першими, причому вже на другій хвилині. Ворота Стаса Покатілова розпечатав Роман Яремчук.

На 68-й хвилині гол супернику забив Абат Аймбетов, але після перегляду системи VAR він не був зарахований через офсайд.

В результаті розрив скоротив Руслан Валіуллін, який відзначився на 74-й хвилині. Основний час завершився нічиєю 1:1.

Вже у доданий час — на 93-й хвилині — Україну вивів вперед Данило Сікан.

Здавалося, Казахстан не встигне відігратися. Але перед самим фінальним свистком на 96-й хвилині Валіуллін оформив дубль і врятував команду від поразки», — йдеться у матеріалі Vesti.kz.

Казахстан радіє — ще б пак, адже команді Талгата Байсуфінова вдруге вдалося відібрати очки у збірної України у відборі на ЧС-2022. І казахстанська преса, чесно кажучи, має на це повне право.

У матеріалі використані фото Vesti.kz

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 43
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
finka13
Вот последствия разпиздяйства игроков и тренера.
Теперь казахи уверены, что могут играть с нами на равных. Не будет дрожи в ногах.
Как говорил мой тренер ещё много лет назад перед играми с откровенно слабыми командами:" эта команда самая слабая, но вы должны сыграть с ними так, что бы у них и мысли не возникало, что они могут с вами играть на равных.. выходите и пустите им кровь.. что бы они в следующий раз перед игрой от страха не могли шнурки завязать.."
А у нас игроки - пижоны. Никакого самоуважения. Скоро и у Фарер, Гибралтара и Мальты в голове поселиться мысль, что мы можем играть с Украиной на равных..
Неужели игрокам сборной это не ясно.
LomUs17
Уже б молчали "по делу"... Туева куча ударов, обстреляли им всё, шо можно. Они, да, выжали чуть ли не максимум из моментов. Дай им ещё с десяток раз так же пробить, может и в створ не попадут. Но надо признать, что это всё происходило при попустительстве и неумении играть до конца практически всей команды. Про тренера пока ну о чём тут говорить... Больше вопросов к мутным схемам федерации.
Alesana
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Nikas
Сыграть вничью с командой собранной только из футболистов их дно-лиги с третьего десятка таблицы уефа нужно еще умудриться
Chystyi_stavok
Я сподіваюсь, що після матчу Петраков навішав гарних звєздюлєй цим піжонам, бо задовбали вже черговий раз розслабляти булки тоді, коли не треба!!
vitaha33
Смішно читати оди казахських СМІ, якщо дивитись правді в очі, то вони відскочили 2 матчі, адже у нас просто завал з реалізацією, і результат не доводить, що команди є одного рівня. Хоча тим самим страждають і наші СМІ, співаючи оди нам після виграшу в Іспанії, Португалії, чи нічиї з французами. Але якщо подивитись ці матчі як сторонній глядач, то видно, як нас возили, а ми відскочили. Нехай порадіють, це їх право, але вони і далі залишаються посередньо командою, які в Фінляндії 2-3 точно вхоплять. Наші шанси на вихід не більше 15-20%, адже виграти всі 3 матчі в фінів і боснійці, 2 з яких на виїзді... Про виграш в французів взагалі мовчу...
PETP0
Наши инвалиды это понятно, но казахи лучше б рот вообще не открывали. То, что они делают на поле, это и не футбол вовсе.
Alex86 1
Радости полный штаны от успеха с нашими инвалидами, но оно и не мудрено, фарт наш обходит другие сборные бывшего совка с лихвой на самом деле, 1 ЧЕ этот чего стоит только и место куда мы забрались, остальным республикам это и не снилось пока что ... )
рашка не в счет, группы покупает себе и то там обосрамс регулярный.
kaka
надеюсь казахи еще хоть пару очков у кого-то возьмут
suforza1921
Побачимо, як ви з фінами зможете. Бо неймовірний фарт рано чи пізно закінчиться. Та й Караваєва у них немає. Хоча, відверто, чекаємо на подарунок від вас, хоча б на нічию у Гельсінкі.
onco-clown
Когда один на один не забили Матвиенко и Соболь я почему-то даже начал желать поражения или ничьей нашей команде, так разбазаривать моменты - не стоит и побеждать.
kadaad
Если бы не урод караваев ничего дети кумыса бы не получили!
ALKOSruLKA
Все прогнозовано... Але нічия з фінами була обломнішою... Тут хоч самі калічі винні, що не реалізували моменти, а там нас возили.
inspekcha85
Позорники конченые...до сих пор горечь от вчерашнего матча не ушла.А представьте себе,что бы было с некоторыми особо накосячившими игроками если б у керма был Лобановский.Кое-кому надолго пришлось бы месить грязь на районных пастбищах Киевской области.
HaloGen
Українскі ЗМІ: А ми ще й не так можемо!
Nomad
Когда увидел, как гордо команда Казахстана пела свой гимн, то понял, что они настроены отлично. Казах, русский, украинец, татарин дружно на казахском языке пели про своё.
И решил я узнать, что же там за текст. Наш, который заимствован у поляков (еще польска не згиела, ще нам братья улыбнётся), всё предусматривает в будущем времени. Когда то и что то. И это заметили многие иностранцы.
А вот у казахов так:
Куплет 2.
Уважая матерей, чтя гениев народа,
В годину лихолетья мы распахнули свои объятия всем.
Казахская степь — любимая Родина.
Святая колыбель дружбы и солидарности.
Припев.
Пари ввысь, орёл свободы,
Призывая к единению!
Сила-мощь героя — в народе,
Сила-мощь народа — в сплочённости!
***
Ясно и понятно.
igorek
Это кабздец контратаки ноль скорости ноль .Ктото написал что Ярмола хорошо сыграл он постоянно тормозил Зинченко мяч плстоянно терял Каравай вообще тормоило везде неуспевал и в атаке и в обороне подный ноль как это убожество держат в динамо ладно Забарный еще пацан но Милевский Зинченко Соболь и другие играли Евро кубках вышли как звезды а сыграли как колхозная команда лучше бы половину молодых аыпустили толку больше.половину пирдунов надо убрать.😡🙈🙉
Robert Monroe
По ділу? Тупо пощастило. За моментами десь 2-6 мало бути.
Local78
Казахи молодці, показали вкотре нашим звіздунам чого вони вартують.
Володимир Омельченко
Так радіють, ніби казахи створили якесь диво. По суті, наші буратінки дозволили супернику собі ж забивати. Чому тут радіти??? Тому шо відскочити?