Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 жовтня 2021, 16:06
2124
7

ФОТО. Павелко відвідав Вашингтон і Чикаго з робочою поїздкою

Президент України Володимир Зеленський з делегацією перебуває в США

| Оновлено 29 жовтня 2021, 16:06
2124
7
ФОТО. Павелко відвідав Вашингтон і Чикаго з робочою поїздкою
Facebook. Андрій Павелко (третій ліворуч)

Президент УАФ Андрій Павелко розповів у соцмережі Facebook про поїздку до США та візит до місцевої федерації футболу:

«Чикаго та Вашингтон – надзвичайно насичена зустрічами та новими знайомствами робоча поїздка у США на запрошення українців, які зараз тут проживають! Дуже цікавим та продуктивним видався прийом нашої делегації колегами з Федерації футболу США (US Soccer). Разом з американськими партнерами з US Soccer обговорили розвиток двосторонньої співпраці в жіночому футболі, в якому США на сьогодні є потужним лідером. Також обговорили можливі напрямки розвитку співробітництва в юнацькому й молодіжному футболі. 

Крім того, говорили про плани проведення товариських матчів між національними, жіночими і молодіжними збірними двох країн, проекти створення баз для національних збірних в Україні і США, досвід впровадження системи VAR, а також організацію спільних тренувальних футбольних таборів для дітей в Україні та США.

Також вдячний колегам з US Soccer за допомогу в організації перемовин із кандидатами на посаду головного тренера жіночої збірної України з футболу. Робота в цьому напрямку триватиме, але вже зараз маємо декілька цікавих варіантів. Це все робиться в продовження нашої стратегії розвитку жіночого футболу, яку ми ухвалили три роки тому. Для цього ми намагатимемося залучати фахівців найвищого рівня. 

У Чикаго під час поїздки мали нагоду поспілкуватися з вихованцями академії «Тризуб», а також із відомим у США українським футболістом Дмитром Коваленком. Особливо зворушили відвідини прекрасного українського православного храму св. Андрія Первозванного поблизу Чикаго. 2015 року поруч із храмом було встановлено перший у США меморіал, присвячений Небесній сотні та всім загиблим захисникам України, який також відвідали і поклали квіти, вшанувавши пам'ять героїв.

Під час перебування у Вашингтоні відвідали міні-турнір із футболу між командами української діаспори, який організувало Посольство України в США.

Дякую за теплий прийом нашої делегації в Посольстві України в США у Вашингтоні, де зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Оксаною Маркаровою й представниками нашої діаспори. Користуючись нагодою, подякував українцям Америки за активне вболівання й потужну інформаційну підтримку нашої національної збірної під час Євро-2020».

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
Каждая страна имеет Мафию, и только в Украине Мафия имеет страну...
Alex Suz
И все это за народный,счёт
Что и там надо этим бездельникам
axylinam
Летели явно не эконом классом и живут явно не в общаге для бедных туристов,вот маленький пример-как не нужно тратить деньги и народу полетело слишком много
Леонід Леонідович
Мартышки бегают за клоуном?
bsdmk13
Павел ко-Мразь!