Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 01 вересня 2021, 15:59
6287
1

Казахстан - Україна. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Збірна України зіграє з Казахстаном в відборі на ЧС-2022

| Оновлено 01 вересня 2021, 15:59
6287
1
Казахстан - Україна. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
Getty Images/Global Images Ukraine

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на матч відбору чемпіонату світу-2022 Казахстан - Україна.

«Наскільки мені відомо, збірна Казахстану розпочала підготовку до матчів кваліфікації чемпіонату світу 26-го серпня. Але почали підготовку вони без футболістів «Кайрата», карагандинського «Шахтаря» і хлопців, які виступають в зарубіжних клубах. Зараз чемпіонат в Казахстані призупинено. Вони грають Кубок країни, єврокубки в цей період. Чемпіонат продовжиться у вересні.

Якщо говорити об'єктивно, наші збірники зібралися всі разом тільки 31-го серпня. Деякі хлопці летіли з Франкфурта. Українські гравці прилітали в Казахстан в різний час. Всі разом вони потренувалися до матчу 31-го серпня і випробували поле. Переліт в Нур-Султан займає п'ять годин. «Астана-Арена», на якій буде матч - це шикарний стадіон. Я з різними командами там грав. Там класне штучне поле. Я впевнений, що всім воно сподобається.

У нашої збірної новий головний тренер. Ним став Олександр Петраков, який сформував свій тренерський штаб. З попереднього штабу в нього увійшов тільки Олександр Шовковський. Це право головного тренера формувати штаб і це нормально.

У збірної Казахстану з недавніх пір також новий керманич. Це Талгат Байсуфінов, який не буде присутній на матчі, оскільки кілька днів тому у нього виявили коронавірус. Судячи з усього, він пропустить всі три вересневих матчі Казахстану.

Казахстан вже зіграв два матчі. Вони поступилися чемпіонам світу французам (0:2) і зіграли 1:1 в Києві з Україною. Ми ж всі три поєдинки зіграли внічию з однаковим рахунком 1:1. Це були ігри з Францією, Фінляндією і Казахстаном.

Потрібно визнати, що в футбол вміють грати всі. Тому останнім часом усіма результат ставиться понад усе. Розмови про красиву гру і системність нівелюються результатом, а на рівні збірних тим більше. У цейтноті часу і ряді форс-мажорних обставин результат понад усе, тому що він дає можливість участі в фінальній частині чемпіонату світу в Катарі.

Немає сенсу детально обговорювати перший матч України з Казахстаном, але я наведу ряд цікавих цифр, про які багато хто забув. У тому поєдинку в Києві ми 71% часу володіли м'ячем. Ми завдали 28 ударів по воротах, Казахстан - 5. Ми вдарили 10 разів у отвір воріт, збірна Казахстану - 2. Ми 15 разів били зі штрафного суперника, вони пробили 1 раз. А підсумковий результат 1:1. А в матчі з Францією в Парижі ми володіли м'ячем 37%. Ми завдали 3 удари по воротах, французи - 18. Ми у отвір воріт пробили 1 раз, французи - 3. У нас нуль кутових, у французів - 12. Ми зробили 470 передач, французи - 788. А який рахунок на табло? 1:1.

Немає єдиного рецепту для досягнення результату. На мій погляд, психологічні аспекти, колективність зусиль в загальний результат, уміння і бажання лідерів діяти в найскладніших ситуаціях в інтересах команди, якість реалізації створюваних передумов для взяття воріт - це запорука максимального результату.

Я не з чуток знаю гравців збірної Казахстану і тренерів. На мій погляд, збірна Казахстану - досить організована і дисциплінована, з бійцівськими якостями і хорошими кваліфікованими виконавцями. З нею багато іноземних тренерів працювали. Ми в грі в Києві бачили збірну Казахстану. Вони будуть моделювати тактику першого матчу в столиці України з трьома центральними захисниками, надійністю в обороні і швидким виходом в контргру. Буде багато боротьби, єдиноборств, прояви характеру.

У нас в старті, за винятком Андрія Ярмоленка з «Вест Хема» і Олександра Зубкова з «Ференцвароша», можуть вийти практично всі учасники групового раунду Ліги чемпіонів. «Динамо» Київ, «Шахтар», «Ман Сіті», «Аталанту», «Бенфіку» представляють гравці основи збірної України. Багато з них брали участь в Євро-2020. В України клас футболістів дуже високий для того, щоб в наступному році наша збірна брала участь в чемпіонаті світу.

Яким буде стартовий склад, тактика на гру і так далі - це вже прерогатива тренерського штабу. Саме Петраков зараз несе повну відповідальність за результат. Давайте менше міркувати, а краще побажаємо успіху нашій збірній», - сказав Грозний.

Матч Казахстан - Україна відбудеться 1-го вересня. Початок зустрічі о 17:00.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначено першу команду Серії А, яка вилетить з еліти наприкінці сезону
Футбол | 27 квітня 2024, 01:36 0
Визначено першу команду Серії А, яка вилетить з еліти наприкінці сезону

«Салернітана» в гостях поступилася «Фрозіноне» у 34-му турі чемпіонату Італії

Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину
Футбол | 26 квітня 2024, 20:55 5
Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину

В УАФ вирішили відкликати місце України у виконавчому комітеті УЄФА

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
oleg0507
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил