Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 01 вересня 2021, 02:03
1706
0

Тренер Казахстану: «Петраков вже проявив себе в юнацькому футболі»

Ігор Свєчніков відповів на запитання напередодні матчу ЧС-2022

| Оновлено 01 вересня 2021, 02:03
1706
0
Тренер Казахстану: «Петраков вже проявив себе в юнацькому футболі»
vesti.kz. Ігор Свечніков

Асистент головного тренера національної збірної Казахстану Ігор Свєчніков напередодні матчу відбіркового циклу ЧС-2022 проти України, який відбудеться 1 вересня, відповів на запитання представників ЗМІ:

– Щодо стану Талгата Байсуфінова ви вже все знаєте. Він зараз знаходиться в тому стані, коли готовий і хоче керувати командою. Ми сьогодні здавали тести, як годиться, за всіма стандартами УЄФА. Ми чекаємо відповідь ближче до вечора, і я впевнений, що головний тренер буде з нами. Він з нами на зв'язку 24 години на добу.

– А якщо буде позитивний тест?

– Я думаю, що питання вирішиться. Впевнений в цьому. Тому що він перехворів, і ми вже працювали, все було нормально. Буває таке, що якийсь термін часу тести продовжують показувати позитивні результати. Ніяких проблем не повинно виникнути.

– Чи будуть заготовки зі стандартних положень?

– Я думаю, що ті напрацювання, які ми готували по стандартах, я думаю, що ми здатні їх створювати і реалізовувати. Будемо сподіватися, що створити все це нам вдасться.

– Чи всі футболісти здорові?

– У складі збірної у нас викликані футболісти, які на сьогоднішній день в строю. Зараз на тренуванні відпрацюємо, визначимо всі, ще раз це підтвердимо. Команда не відразу зібралася в повному складі, тому що деякі грали в єврокубках за свої клуби. Їм ми давали роботу відновного плану. Зараз всі в одних кондиціях. Будемо сподіватися, що всі готові.

– Наскільки велика ймовірність того, що Зайнутдінов зіграє завтра?

– У нас завжди люблять ставити це питання. Зрозуміло, що це футболіст топового рівня, і багатьох це питання цікавить. У нього була травма, він їздив на лікування. Зараз він повністю здоровий, його не турбують ті травми. Є певна програма, яку він виконує. Потихеньку він підходить до оптимальних кондицій. Я думаю, завтра ми будемо його використовувати. Наскільки – визначимо пізніше.

– Чому в збірній немає Щоткіна? Чому замість нього був викликаний саме Аймбетов?

– Спочатку Алєксєй був у нас в списку, але він виступає в Росії і отримав травму в клубі. Ми зв'язувалися з керівництвом його команди, докторами. Вийшло так, що він отримав травму і не зможе допомогти нам. Тому був викликаний Аймбетов, тим більше, вони грають на одній позиції.

– Чому не викликаний до збірної Байтала, яка проводить хороший сезон?

– За Бауиржаном ми стежимо постійно, контролюємо, моніторимо, в якому він стані і скільки грає. Ми його з рахунків не скидаємо, він у нас в розширеному списку і готовий в будь-який момент приїхати в збірну. Всі ті, хто в розширеному списку, – вони з нами на зв'язку і чекають свого шансу.

– Жуков був викликаний в останній момент.

– У футболі в будь-який момент може щось статися, тому для цього і існує розширений список з гравців, на яких ми зможемо покластися. Жуков грає в хорошому чемпіонаті, за міжнародними мірками. Чому ми його викликали зараз? Ми були з ним на зв'язку, у нього були певні проблеми зі здоров'ям. Він не зміг через це за регламентом виходити грати і не був задіяний у збірній. Тепер він був з нами на зв'язку і сам сказав, що працював в загальній групі вже два тижні. Він готовий грати, і це хороший футболіст. А що стосується його висловлювань, то я скажу, що нам потрібен виконавець, який може вийти і довести, чого він вартий. В першу чергу ми дивимося на його ігрову форму.

– У збірній України змінився тренер. Як це вплинуло на вашу підготовку?

– Зміну тренерів ми вже якось зачіпали. Ми не можемо зрозуміти, плюс це для нас чи ні. Те, що Україна – кваліфікована команда, сумнівів немає. Петраков вже проявив себе в юнацькому футболі. Тепер колись молоді футболісти, які працювали з ним, можуть довести свій рівень вже на дорослому рівні. Потрібно готуватися і робити це дуже серйозно.

– Чи готовий до гри Таттибаєв?

– Ми весь сезон відстежуємо гравців, які знаходяться в розширеному списку, і Айдос не є винятком. В єврокубках він вже показав, що гідний виклику в збірну. Ми даємо можливість і шанс будь-якому гравцеві, і це нормальне явище.

– Ісламхан підтримує команду?

– Ісламхана ми викликали на минулий збір, він був з нами, спілкувався з командою. Він постійно на зв'язку, підтримує хлопців.

– Вболівальники будуть завтра на трибунах. Що скажете про це?

– Це великий плюс. Через пандемію вболівальники ще більше хочуть бути поруч з командою, а для нас і хлопців це стимул. Гра – для вболівальників, і все прекрасно це розуміють. Зі свого боку постараємося зробити все, щоб показати хороший футбол.

– Який результат буде прийнятним?

– Будь-який позитивний результат. Ми граємо з командою, яка не так давно брала участь на Євро, і дійшла там дуже високо. З такими суперниками гідно і приємно грати.

 
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Стало відомо, скільки глядачів зможуть відвідати фінал Кубка України
Футбол | 24 квітня 2024, 23:00 0
Стало відомо, скільки глядачів зможуть відвідати фінал Кубка України

15 травня гру в Рівному між «Ворсклою» та «Шахтарем» відвідають 2500 глядачів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.