Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 серпня 2021, 00:59
12871
16

Сім м'ячів Динамо, відставка Костишина, Шахтар втрачає очки

Найцікавіші події шостого туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 31 серпня 2021, 00:59
12871
16
Сім м'ячів Динамо, відставка Костишина, Шахтар втрачає очки
ФК Динамо

Результативний тур: забито 25 м'ячів. Сім з них - у ворота «Колоса» відправили динамівці. Після розгрому тренер «аграріїв» Костишин подав у відставку. «Десна» другий матч поспіль пропускає чотири «сухих» м'ячі. Головна сенсація туру - «Шахтар» не зміг переграти «Минай» - 1:1.

Акція туру

«Та ти, я бачу, не вгамуєшся» - це про фанів «Чорноморця». Ні нового тренера команди, Юрія Мороза, ні орендованих у «Динамо» футболістів вони не прийняли. І від туру до туру різними способами показують своє «фе». Перед грою з «Олександрією» ультрас «моряків» намагалися зупинити автобус з командою. А коли це не вдалося, то закидали його петардами і фаєрами.

Нічия туру

Ніщо не віщувало «грози» в Одесі: перший тайм між «Чорноморцем» та «Олександрією» - очей розчарування. Але другий тайм - справжній шик. Суперники помітно активізувалися, створювали багато небезпечних моментів. І видали забійну 16-хвилинку, протягом якої забили відразу чотири голи. Причому на різний смак: і після дальніх ударів, і після ближніх, і після помилок голкіпера, і фантастичним ударом. Загалом, гра вдалася. Ось тільки її підсумок навряд чи порадував обох тренерів - вони хотіли більшого.

Гол туру

За шість хвилин до кінця матчу «Чорноморець» - «Олександрія» форвард гостей Устименко зрівняв рахунок. І зробив це Денис чудовим ударом. Він прийняв м'яч в метрі від лінії штрафного майданчика і красивим обвідним ударом відправив футбольний снаряд у праву «дев'ятку». Голкіпер одеситів Кучерук зробив все, щоб дістати цей м'яч, але він по немислимій дузі влетів в самий кут воріт.

ВАР туру

Найцікавіший момент в матчі між «Металістом-1925» і «Дніпром-1» стався вже в компенсований до другого тайму час. На 92 хвилині зустрічі гості отримали право на штрафний удар. Білл пробив по воротах, Коваленко м'яч не втримав, і на дальній штанзі Гуцуляк переправив футбольний снаряд у сітку воріт. Арбітр Арановський довго радився з відеоасистентами на предмет можливого офсайду, але врешті-решт зафіксував взяття воріт.

Одкровення туру

Наставник дніпрян Ігор Йовічевіч визнав, що його команда не заслужила на перемогу в Харкові: «Мушу визнати, що це перший раз за весь період нашої роботи з тренерським штабом тут, коли ми не заслужили перемогу. Просто не потрапили в гру. Не було командної енергії. Здавалося, що у нас не було плану на гру, але він був, і був він дуже зрозумілим і простим. Хотіли трохи спростити гру, грати більше через фланги, тому що бачили, що гра через пас вже не йде. Це був не той день, коли ми кайфували від гри».

Відмазка туру

Уже вкотре головний тренер «Маріуполя» Остап Маркевич головною причиною невдалої гри своєї команди називає «необхідність підсилення». Ось і після розгрому від «Інгульця» Остап Миронович продовжив стару пісню про головне: «Нам необхідно в пожежному порядку підсилення, і підсилення не молодими гравцями, а досвідченими футболістами, які зможуть витягнути цю ситуацію. Я казав, три-чотири людини потрібно, але я так бачу, що, мабуть, треба більше».

Повернення туру

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу вперше в нинішньому сезоні був присутній на тренерському містку своєї команди. До цього досвідчений румун через перенесену операцію керував діями підопічних з ВІП-ложі, через своїх помічників. Ефект присутності Луческу на грі виявився більш ніж переконливим: його команда розірвала суперника 7:0.

Розгром туру

«Це був вдалий день для «Динамо» і невдалий – для «Колоса», - так аргументував розгромну перемогу своєї команди наставник «біло-синіх» Мірча Луческу. Але в цих словах - лише частина правди. «Колос» дуже багато помилявся, причому помилялися досвідчені футболісти, і кияни відразу ж використовували помилки опонента. До того ж, господарі вийшли зарядженими на гру, тоді як гості зробили ставку на випадок. Як наслідок - уже в першому таймі 6:0. А могло бути і 10:0. «Динамо» зараз набрало відмінний хід. Чого явно не скажеш про «Колос».

Пояснення туру

У грі проти «Колоса» за «Динамо» не зіграли Сідклей і Родрігеш. Наставник динамівців Мірча Луческу пояснив після матчу, що до чого: «Сідклей благав відпустити його, мало не плакав. Говорив, що хоче поїхати в ПАОК і хоче грати. Його зрозуміти можна: йому 27 років, а Миколенко на його позиції грає добре. Жерсон хоче грати в чемпіонаті Італії. А як воно буде, я поки не знаю. Не використав Родрігеша в двох останніх матчах, щоб грали ті, хто хоче бути в нашій команді».

«Цой» туру

Головний тренер «Колоса» Руслан Костишин після розгрому його команди від «Динамо» усвідомлює, що потрібно щось робити: «Є розуміння, в чому наші проблеми. Як там Цой співав: «Команда вимагає змін». Сьогодні катастрофа. Швидкі голи, помилки. Перший гол - індивідуальна помилка, це не тактична помилка. Коли ти на 5-й або 7-й хвилині програєш 0:2 - все залежить від багатьох факторів. Від характеру команди, від усього. Сьогодні «Колос» був не схожий на себе. В принципі, він взагалі в цьому сезоні на себе не схожий. Команді потрібні якісь зміни, це очевидно. Завтра буде зустріч з президентом».

Відставка туру


ФК Колос. Руслан Костишин

Наслідком зустрічі президента «Колоса» Андрія Засухи і головного тренера команди Руслана Костишина стала відставка наставника. Тренер сам прийняв це рішення, президент клубу не відмовляв. Такий радикальний крок зроблений після розгромної поразки «Колоса» в грі з «Динамо». Виконуючим обов'язки головного тренера «Колоса» буде Сергій Кузнецов, який досі був асистентом Костишина. Сам же Руслан Володимирович залишається працювати в структурі ковалівського клубу.

Сенсація туру


ФК Верес

До минулого туру «Десна» підходила не тільки в статусі лідера, але і без очкових втрат. Але в Києві довелося непросто - 0:4 від «Динамо». Здавалося, що в грі проти більш скромного «Вереса» чернігівці реабілітуються. Але не тут-то було. Уже в першому таймі все було вирішено наперед: гості з Рівного забили відразу чотири м'ячі у ворота Литовки. Причому, як здалося, вони це зробили візуально дуже легко, при повному потуранні захисту «Десни». У другому таймі підопічні Рябоконя заметушилися, забігали, але було вже пізно: не вдалося навіть забити гол престижу.

Вилучення туру

16 хвилин - рівно стільки відіграв проти «Минаю» захисник «Шахтаря» Марлон. За цей час бразилець встиг заробити від Катерини Монзуль дві жовті картки. Першу - на дев'ятій хвилині, за відмашку на Селезньову. Другу - через сім хвилин, за поштовх Ахмедзаде. В кінці матчу Монзуль вилучила ще двох гравців - по одному з кожної команди. Кулієв отримав другий «гірчичник» за затримку Додо. Додо відповів - і отримав пряму червону.

Бій туру

Несподівано складним для «Шахтаря» виявився вояж на Закарпаття. «Минай» чинив гідний опір і як мінімум в настрої і мотивації не поступився «гірникам». Відчутний вплив на гру надав епізод в дебюті матчу, коли за дві жовті картки був вилучений Марлон. Проте, «Шахтар» до перерви зміг вийти вперед - Траоре заробив пенальті і сам же його реалізував. Але втримати переможний рахунок гостям не вдалося. На 76 хвилині Ахмедзаде ударом в падінні головою зрівняв рахунок. Вирвати перемогу «гірникам» не вдалося - і часу не вистачило, і моментів. «Минай» вистояв. Тренер «Шахтаря» Де Дзербі після гри не прийшов на флеш-інтерв'ю. Чи то засмутився дуже, чи то дуже поспішав в аеропорт.


ФК Шахтар

Дербі туру

На «Арені Львів» зустрілися дві львівські команди - «Рух» і ПФК «Львів». Обидві команди не відзначаються стабільністю, обидві провели тренерські рокіровки, причому «городяни» - буквально за кілька днів до гри. Але принциповість протистояння від цих пертурбацій не постраждала. Правда, перша половина гри виявилася досить обережною. Та й нудною. Гра дещо пожвавилася після того, як «Рух» відкрив рахунок. Точніше, то був «самостріл» Ренана після подачі з кутового. Шанси мали і номінальні гості, щоб зрівняти рахунок, і господарі, щоб забити другий гол. Але гра так і закінчилася мінімальною перемогою підопічних Кучука.  

Джокер туру

Форвард «Зорі» Овусу-Фрімпонг вийшов на заміну на 79 хвилині матчу проти «Ворскли», при рахунку 0:0. А вже через чотири хвилини рахунок став 1:0 на користь команди Скрипника. Забив Овусу-Фрімпонг, використавши передачу Аллах'яра. Фартовий.  

Символічна збірна туру: Паньків - Салем, Білий, Гончаренко, Миколенко - Буяльський, Де Пена, Шарай, Циганков - Ахмедзаде, Сергійчук. 

Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
Тур веселенький выдался!
У меня при просмотре матча Минай - Шахтер такой вопрос возник: кто-либо понимает в чем ценность Марлона? Одни нарекания о нем читаю, что медленно думает, тут удаление в начале матча..так а в чем его прикол, что купили специально под Де Дзерби? Кто-то реальные плюсы какие-то видит в нем?
McLay
Плюси є, хай так і далі грає!
Burevestnik
о ценности Марлона:
большая стоимость по меркам УПЛ.

других плюсов пока не видно...
Analitik_s_divana
Найцікавіша подія для мене, що спорт.юа прибрав новину з сайту про те, що аварію з автомобілем де були неповнолітні та Лучі організував нардеп слуг Трухін. Дуже цікаво, з яких причин.
James Siverson
Ору еще и жалуются на Монзуль, хотя забили только с ее пеналя. Если бы не она то могли вообще продуть Минаю). Кто же доктор этому Марлону, который стоит дороже чем весь Минай и не может без нарушений правил мячи забирать у старых Селезневых. Это уже дно) Надеюсь, что хоть в лч будут стараться, не каждый раз такой "отскок" будет как с Монако.
Fangold
Ви взяли гроші за видалення інформації про п'яного депутата Трухіна, допобачення sport.ua , привіт Трібуна
Александр Пацюк
А почему никто про Костышина не говорит, про его непонятную отставку? Какие-то мутки. В предыдущем сезоне - лига европы, а тут, херакс, договорился... остается в стрктуре клуба.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил