Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 вересня 2022, 07:08
3550
0

Блогери в боксі викликають суперечки. Однак боксери нерідко билися з ними

Лев Кравців згадує, як великі боксери билися в незвичайних шоу

| Оновлено 27 вересня 2022, 07:08
3550
0
Блогери в боксі викликають суперечки. Однак боксери нерідко билися з ними
Getty Images/Global Images Ukraine

Джейк і Логан Пол - брати-блогери, які другий рік пробують себе в боксі, зривають величезні гонорари, резонують всюди і обговорюються боксерською громадськістю. Основне відношення до них є негативним. Хлопці прийшли з абсолютно не спортивної сфери, хоч і займалися спортом до цього, і відразу почали заробляти. Їхні гонорари в десятки разів більше, ніж у тих же Ломаченка або Кроуфорда, та й взагалі одиниці бійців можуть відповідати їхнім фінансовим можливостям.

Є й протилежна думка, яку очолює Майк Тайсон. На думку легенди, блогери, навпаки, допомагають боксу не згаснути. Вся система, в якій у кожній вазі може бути навіть більше чотирьох чемпіонів, заплутаність системи і часто небажання промоутерів зводити своїх кращих боксерів у рингу, призводить до зменшення інтересу. Тому Майк і ті, хто з ним згоден, говорять про те, що блогери в рингу - це класно. За їхній рахунок бокс резонує, цікавить молодь і привертає інтерес.

Насправді, блогери - не першопрохідці в бажанні хайпонути і заробити на щось незвичайне. У незвичайних шоу брали участь боксери, причому задовго до появи братів Пол на світ.

Мухаммед Алі

Так, Найвеличніший теж не гребував веселощами за гроші, вирощеними на його імені. У 1976-му році Мухаммед зустрівся з японським реслером Антоніо Інокі. Японець якраз завершував кар'єру і хотів піти, влаштувавши велике шоу.

Звичайно, американець, який тільки-но захистив пояс, викликав неймовірний інтерес всюди, а з огляду на те, які японці божевільні фанати, то в Країні сонця, що сходить, і поготів.

Спочатку правила передбачали можливість для Інокі кидати Алі і боротися з ним у партері, але за шість днів до поєдинку все змінилося. Боротьбу і кидки скасували, а бити ногами японцеві дозволили тільки з лежачого положення або такого, в якому одне його коліно перебуває на рингу. Ніхто не хотів ризикувати здоров'ям боксера.

Getty Images/Global Images Ukraine. Муххамед Алі проти Антоніо Інокі

Поєдинок вийшов жахливим. Через зміну правил, японець пролежав на рингу практично всі п'ятнадцять раундів. Він намагався збити боксера, який, в свою чергу, кружляв навколо і, по суті, теж нічого не робив. За весь поєдинок американець завдав шість ударів. Так, за п'ятнадцять раундів. Сказати, що японці були розчарованими - не сказати нічого.

Наскільки японська публіка любить вболівати, настільки ж бачить фальш і обман. Фанати закидали ринг їжею, а в Лондоні і Парижі людей довелося розганяти водяними гарматами - настільки великим було їхнє невдоволення. Бій показували на весь світ. Пізніше Боб Арум, який організував цей фарс, розповів, що спочатку у поєдинку був сценарій, але, звичайно, не такий:

«Алі мав бити Інокі 5 або 6 раундів. Потім японець повинен був зробити непомітний надріз - він був досить божевільним, щоб зробити це. І нібито в пориві злості японець повинен був накинутися на Алі, що відвернувся до рефері, і нокаутувати того.

Зате тепер всі бачать, що бій - не постанова. Хоча, якби я знав, що трапиться таке, я б ніколи це не організував.

Того вечора на арені зібралося чотирнадцять тисяч осіб, по всьому світу поєдинок подивилося близько 1,4 мільярда людей. Алі заробив 6 мільйонів доларів, Інокі - 4.

Флойд Мейвезер

Флойд легко робить гроші кулаками, навіть не будучи боксером вже декілька років. Опустимо зустріч із Конором, в якій він заробив дуже багато. Все-таки там результат йшов до офіційного заліку.

У 2018-му Мейвезер теж приїхав до Японії - щоб побитися з місцевою зіркою кікбоксингу Теньшином Насукавою. На той момент хлопцю було 20 років, у нього був ідеальний рекорд (20-0) в кікбоксингу і такий же (4-0) в змішаних єдиноборствах.

«Ніхто не зміг перемогти Флойда. Я сподіваюся стати тим, хто напише історію», - казав Насукава перед боєм, але в підсумку все вийшло інакше.

Мейвезер посміхався весь поєдинок, а потім легким стусаном нібито нокаутував суперника. Той крутився так, ніби в нього врізався літак, а потім ридав після нібито програного бою. Легкі гроші для Флойда і непогана реклама для японського промоушену RIZIN.

Зовсім нещодавно Мейвезер зустрівся з Логаном Полом - старшим братом Джейка. Різниця в двадцять кілограмів, величезна різниця в габаритах і практично повноцінний бій. Флойд і Логан не шкодували один одного, але великі рукавички не давали нанести шкоди.

Getty Images/Global Images Ukraine. Флойд Мейвезер проти Логана Пола

Звичайно, більше вони не давали це Флойду, який, будучи як малюк проти старшого брата, бив Пола так, як хотів і міг, з огляду на вік. Перемогу не віддали нікому - виставковий бій закінчився внічию, але Пол отримав усі удари, за якими прийшов.

А ще в молодості Мейвезер забігав на WWE і навіть звідти пішов непереможеним. Тоді культ нуля в графі поразок був у Флойда на абсолютному першому місці, тому поєдинок проти громили Біг Шоу не міг закінчитися інакше. Американець прибив гіганта, використовуючи і свої руки, і стільці, що стояли поблизу.

Звичайно, все це шоу, але навіть тут Флойд не відійшов від бажання залишитися без поразки.

Тайсон Ф’юрі

Ну і як тут обійтися без треш-короля сучасності. Звичайно, Ф'юрі повинен був з'явитися в WWE - його образ лягає туди ідеально. Але зробив він це не просто, а яскраво: заздалегідь анонсував бій проти гігантського Брона Строумена і залетів на шоу в Саудівській Аравії.

Getty Images/Global Images Ukraine. Тайсон Ф'юрі (праворуч) і Брон Строумен

На поєдинок Ф'юрі виходив ошатним, як шейх, а в бою коївся повний бардак. Спочатку Тайсона кидали і крутили, потім він повернувся і бив ногами. Після цього нарвався на удар плечем від суперника, який був важчий на 57 кілограмів.

Ініціатива переходила з рук в руки і потім, ой як несподівано, Ф'юрі переміг нокаутом - вирубив суперника одним точним ударом. Після цього британець пообіцяв повернутися і пошуміти ще раз, як тільки закриє питання зі справжніми поєдинками.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.