Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 12 вересня 2021, 22:54
41789
36

Ще один космічний трансфер літа: Кріштіану Роналду перейшов в МЮ

Sport.ua - з подробицями про повернення зіркового португальця на «Олд Траффорд»

| Оновлено 12 вересня 2021, 22:54
41789
36
Ще один космічний трансфер літа: Кріштіану Роналду перейшов в МЮ
Getty Images/Global Images Ukraine

...Цього разу вже все було серйозно. Про те, що Кріштіану Роналду збирається покинути «Ювентус», повідомляли не тільки всезнаючі інсайдери на кшталт Фабріціо Романо чи Джанлуки Ді Марціо, а й наставник «Старої синьйори» Макс Алегрі. За його словами, Кріш повідомив про свій твердий намір покинути команду. Більш того, на найближчий матч туринців - проти «Емполі» - зірковий португалець не заявлений. Стало бути, КріРо вже все для себе вирішив. І туринську частину його кар'єри можна вважати завершеною. Хоча ще зовсім недавно віце-президент клубу Павел Недвед стверджував, що Кріштіану відпрацює свій контракт з «Ювентусом» до кінця. Тобто до літа наступного року.

Однак, десь з 24-25 серпня поповзли чутки про те, що Роналду покине Турин. І ці чутки мали під собою реальний грунт. Цей грунт підготував і відмінно удобрив агент форварда - Мендеш, який офіційно на особистій зустрічі повідомив керівництво «Юве» про те, що його клієнт більше не хоче захищати кольори команди і має намір піти саме в це трансферне вікно, до закриття якого залишилися лічені дні.

Не можна сказати, що боси «синьйори» сильно засмутилися з цього приводу. Справа в тому, що зарплата Роналду в «Юве» - понад тридцять мільйонів євро на рік. І ця стаття витрат стала для клубу справжнім якорем. За нормальні гроші - а це, за чутками близько 25 мільйонів євро, «Ювентус» був готовий відпустити старіючу зірку. Трохи пізніше ці чутки підтвердив і Алегрі, про що було сказано вище.

Про те, що легендарний форвард залишить після себе в «Ювентусі», потрібно писати окремий текст. В принципі, там є, про що міркувати, бо брали Кріша строго під перемогу в Лізі чемпіонів, але з ним «бьянконері» виступали в головному континентальному турнірі набагато гірше, ніж без нього. З іншого боку, індивідуальна статистика КріРо і в «Ювентусі» фантастична - він забив сто голів за команду швидше за всіх в історії «Юве», перевершивши показники і Сіворі, і Баджо, і Платіні, хоча був значно старшим за своїх не менш легендарних попередників.

Але про це - трохи пізніше. Зараз набагато актуальніше питання про офіційний відхід португальця з «Ювентуса». І офіційний перехід/повернення в «Манчестер Юнайтед». Ця знаменна подія трапилася, точніше, провернулася, всього за кілька годин. Спробуємо цей бунтівний, але дуже цікавий час, структурувати.

Варіант, що зірвався: «Манчестер Сіті»

Спочатку була інформація, що головним претендентом на 36-річного нападника є «МанСіті». Мовляв, Пеп Гвардіола має в своєму розпорядженні лише одного чистого центрфорварда - Жезуса. А оскільки варіант із запрошенням Кейна не зіграв, потрібно мати запасний «аеродром» - сезон-то довгий. Начебто як сам каталонець ратував за те, щоб Кріш опинився на «Етіхаді». Більш того, нібито «городяни» пропонували португальцю дворічний контракт з 15-мільйонною річною платнею. І футболіст начебто як прийняв всі ці умови. Але до вечора 27 серпня стало зрозуміло, що «Сіті» виходить з гри. Безпосередньо про причини різкого розвороту чемпіонів Англії не говорилося. Просто констатація: угоди не буде.

Варіант, що ще раніше зірвався: «Реал»

Getty Images/Global Images Ukraine

Про повернення Кріша на «Сантьяго Бернабеу» подейкували давно. І постійно. Власне, на наступний рік після відходу Роналду з «Реалу» (2018-й) його чутки раз по раз сватали назад. Але найголосніше подібні розмови почали звучати на початку нинішнього літа. Бос «вершкових» Флорентіно Перес з цього приводу публічно не висловлювався, хоча знаючі джерела стверджували, що Перес досі не пробачив Кріша за його відхід. А ось новий-старий наставник «Реала» - Карло Анчелотті - з цього приводу висловився гранично конкретно: мовляв, Роналду я поважаю, але його в команді не буде. Чітко і зрозуміло. Напевно, не в останню чергу така чіткість мадридської позиції пов'язана з тим, що «Реал» дуже хоче роздобути Мбаппе. Дійсно, навіщо їм у такому разі Роналду?

Можливий варіант: «ПСЖ»

Брат власника «ПСЖ» в одній з соцмереж днями опублікував знімок Роналду і Мессі в формі «Парі Сен-Жермен». З підписом: «Таке можливо»? Таке навряд чи було б можливим, якби в Парижі і далі залишався Мбаппе. Але Кіліан, швидше за все, таки перейде в «Мадрид», в усякому разі, «ПСЖ» і «Реал» знаходяться на просунутій стадії переговорів. А це означає, що тепер у парижан звільняється місце для одного нападника. Ну і гроші під нього, хоча з цим у шейхів завжди повний порядок. Додав масла у вогонь і агент Роналду: Мендеша напередодні бачили в Парижі. Підписати за один місяць і Мессі, і Роналду - це була б фантастика. Але на те вона і фантастика, щоб не збутися: Роналду вибрав для себе інший варіант. Напевно, два генії в одному тісному місці - це дійсно «занадто».

Реальний варіант: «Манчестер Юнайтед»


Getty Images/Global Images Ukraine

Коли тільки заварилася ця каша з відходом КріРо з «Юве», головний тренер «червоних дияволів» Сульшер заявив, що, мовляв, якщо Рон таки покине Турин, він знає, що ми його чекаємо.

На «Олд Траффорд» його дійсно чекали. У «МЮ» Роналду склався, як справжня зірка. Там він здобув свій перший «Золотий м'яч», виграв першу Лігу чемпіонів. І, подейкують, пообіцяв серу Алексу Фергюсону, що колись повернеться знову в Манчестер. Тим більше, що нинішній наставник манкуніанців добре знайомий з можливостями португальця - вони разом грали.

Власники клубу - Глейзери - теж давно виношували ідею про «камбек». І ось 27 серпня 2021 року все склалося якнайкраще. З якихось причин «Сіті» і «ПСЖ» випали з «торгів». А «Юнайтед» - тут як тут. За останньою інформацією, сторони домовилися дуже швидко. «Ювентус» за Кріша отримає 25 мільйонів євро - стільки, скільки і просив спочатку, Кріш на новому-старому робочому місці буде отримувати 25 мільйонів фунтів стерлінгів на рік. Це більше, ніж нібито пропонував «МанСіті» і приблизно стільки ж, скільки Роналду отримував в «Юве». Контракт розрахований на два роки.

Можна сказати, що Роналду повернувся додому. Туди, де по-справжньому навчився грати в футбол, де став зіркою світового рівня. І де напевно залишив частину себе. Та й чекають його там, чого вже. Загалом, дуже красива історія вийшла. Майже голлівудська, зі сльозами радості, шампанським і чепчиками в повітря.

Але ось чи зможе Рон двічі увійти в одну і ту ж воду - подивимося. Адже одна справа - підривати АПЛ в 20 років, і зовсім інша - в 36-ть...

Оцініть матеріал
(220)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Бум – його купує Челсі». У Шахтарі оцінили гру Мудрика в АПЛ
Футбол | 26 квітня 2024, 11:50 3
«Бум – його купує Челсі». У Шахтарі оцінили гру Мудрика в АПЛ

Срна вважає, що жодних проблем в українця немає

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

Коментарі 36
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nordi
Рон ТОп, легенда і хоч і менш феноменальний ніж Мессі, але більш працьовитий і досяг максимуму-саме він взірець для дітей і молоді, що йдуть через "біль, піт і кров". Чому так багато хейтерів? Розкажу: дивлячись на успішного Мессі, частина мужиків з пивним пузом 20грн в кармані, жилплощі разом з мамою кажуть- "ну талант же(а про себе думають-невисокий, не красень, не накачаний) тут і я "нічо так", просто талант. І оргазмують в своїх очах. А Рон...ну, сцука і видний і по тілу аполон і мегауспішний і вдячний і благодійник...що казать? та п@дарас, точно п@дарас. Не соромно? інваліди-ембіцили
Rusty_Shackleford
Красивый финал карьеры. Хотя почему финал - еще за родной Спортинг надо будет сыграть сезон
Alex.P67
Те як грає Роналдо в свої роки - це приклад для всіх. Я думаю, він може приймати любі рішення з переходу - це право заслужив своїм ставлення до роботи на ф/п.
Oleg Bondar
Смешная цена
Они на одних футболках раза в 3 больше заработают
scorpio16
Интересно будет понаблюдать за ним , учитывая его возраст , то если и уходить из Италии то либо обратно в Испанию или во Францию , Англия самый сложный из всех вариантов по физухе ... Но учитывая, что это Роналду, который помешан на своем здоровье и физ.форме, то интереснее вдвойне.
nicolas-morgun
Аффтар, получился ляп :
Но к вечеру 27 ноября стало понятно, что «Сити» выходит из игры.
Кому это там стало понятно в ноябре???
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BaZia
МЮ-Реал-Юве-МЮ коло замкнулось
bzzzzz
хорошо что его не угораздило в мс переходить
Леонід Леонідович
А когда то в начале 2000ых лучший "эксперт" тк Футбол123, в то время главный селекционер Динамо К отказался от покупки молодого форварда Спортинга Рональдо так как за него запросили 2 миллиона американских тугриков, а Суркис готов был дать только 800тысяч, там бы его карьера закончилась
Вадим Кузьменко
Космос был в 26 лет а это так просто вернули своего бывшего
kirya178
Я считаю это лучший вариант для завершения карьеры,
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Жаль... я бы хотел фантастичесий сценарий, когда и Месси, и Криш в одной команде. Это действительно было бы бомбой
thurman murman
"Макс Алегрі" - смешно, уровень
united)
Форвардов в МЮ, что грязи.
Марсьяль, Кавани, Рэшфорд, Фернандес, Лингард, Мата, .вингеры, шмингеры и тд.
Но фактически нападающими числятся Марсьяль и Кавани. Так что, в качестве страйкера, Роналду казакам в походе знадобыться.))
Ему ведь сообщили, что есть в МЮ теперь и НАШИ цвета?
lehach_08
мокнул криш гнома
Trollface
С его характером, клуб максимум на год. Опять будет не доволен.
Сергей Чёрный
Наконец то понял что Блювентус это помойка и свалил от туда .