Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 31 серпня 2021, 18:59
24958
44

Машина завелася. Світоліна пробилася в перший фінал за 11 місяців

Еліна буде змагатися за титул на кортах Чикаго

| Оновлено 31 серпня 2021, 18:59
24958
44
Машина завелася. Світоліна пробилася в перший фінал за 11 місяців
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) виграла ще один поєдинок в рамках хардового турніру WTA 250 в Чикаго.
 
У матчі 1/2 фіналу українка, яка є лідером посіву, здолала Ребекку Петерсон зі Швеції (№59 WTA).
 
Чикаго. 1/2 фіналу
Еліна Світоліна (Україна) - Ребекка Петерсон (Швеція) - 6:1, 6:7(4), 6:3

Після вчорашнього розгрому Младенович дуже хотілося подивитися на Еліну проти ще однієї суперниці. Петерсон ніколи зірок з неба не хапала, але завжди була дуже непоганою тенісисткою без яскраво виражених слабких місць, та ще й з двома титулами WTA в кишені. Уже чотири роки Ребекка тримає планку, перебуваючи в проміжку між 40 і 70 місцем у світовому рейтингу. Загалом, суперниця для такого рівня гідна, що і говорити.
 
Початок зустрічі вийшов таким, немов вчорашній матч проти Младенович і не закінчувався. Еліна повністю декласувала опонентку у стартовій партії, віддавши їй лише один гейм. Три сети і два програних гейми - в голові відразу ж почали з'являтися думки про знамениті повернення Світоліної до топової форми. Так бувало вже не раз, траплялося це в найнесподіваніший момент без видимих ​​на те причин.


 
Але друга партія трохи остудила емоції. God-mode Світоліної кудись пропав, коли суперниця заграла на дуже високому для себе рівні. Петерсон швидко продемонструвала, що в цьому матчі все ще можливо. Відразу ж повівши з брейком, шведка довела сет до подачі на партію, але ось тут у неї коліна і затремтіли. Пішли помилки і через п'ять брейкпойнтів українка все ж зрівняла рахунок на п'яти. Після цього вдалося перевести матч на тай-брейк, але Ребекка на той момент все ж була кращою.


 
Перед третім сетом Еліна все одно була фавориткою. До цієї зустрічі Петерсон провела на корті більше 7 годин, зіграла чотири тай-брейки, тому бензин рано чи пізно повинен був закінчитися. Більш того, Світоліна ще й почала краще подавати в третій партії. Українка розпочала з брейку, натужно втримала свою подачу, а далі вже була в ролі мисливця за другим брейком. Трапився він максимально несподівано в дев'ятому геймі з рахунку 0:40. 
 
Загалом ще один хороший матч від Еліни в непростих погодних умовах і перед US Open стає трохи веселіше.
 
У фіналі Світоліна зіграє проти Алізе Корне (№68 WTA).
 
Попереднього разу Еліна грала в фіналі турнірі WTA в Страсбурзі трохи менше року тому (21.09.20).

Оцініть матеріал
(91)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 44
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрій Ванчак
Гарної гри у фіналі, Еліна!!!
Stanislav Matusevych
І другий поспіль хороший матч. Не без проблем, адже з другого сету Петерсон увімкнула на повну свій форхенд і ту партію забрала заслужено. Але і вона на топовому рівні грати довго не може, і Еліна у вирішальній партії знову додала, дотиснувши шведку. Виграний останній гейм матчу з 40:0 на подачі Петерсон був просто блискучим.
Відзначу, що сьогодні добре працював удар зліва по лінії, який є лакмусовим папірцем гри Світоліної. Якщо він залітає, значить, вона відчуває себе впевнено, і гра йде. Чим би не закінчився завтрашній фінал, на ЮСО за Еліною буде цікаво спостерігати. Невже фенікс збирається докупи з попелу?
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nordi
Вітаю, Еліночка) там є цікаві мотиватои в твою команду, почитай, придивись. А якщо серйозно-ти наша гордість, переступай цих недолугих і щастя тобі
albina nizamova
"Предыдущий раз Элина играла в финале турнире WTA в Страсбурге чуть более года назад (21.09.20). "
Подскажу автору, что сентябрь 2020-го был чуть менее года назад
Stanislav Matusevych
Корне у другому-третьому сетах винесла мордорку. Хороший шані для Еліни на титул. Правда, для того потрібно підтримати планку гри, задану в попередніх двох зустрічах.
SASHA 202 SPORT TENNIS AND BIATLON
Леонид Бугаренко
Элинку с непростой победой, шведка молотилка ещё та, накануне казалось с Мартинцевой она выложилась дай боже, но щведская Вольво была сегодня на ходу. Единственно во втором сете Эля позволила себе расслабиться, в результате не хватило пару мячей, пришлось на опыте играть третий сет. Финал будет скорее всего с Элизой, дай бог чтобы пошла игра и закончить всё быстро.
terhoha
Не поспішайте з машиною. Дождімось слідуючого тижня.
Vick Reznor
Не знаю, что там писали ранее... но Ализе Корне - это же бывшая телка Гаэля Монфиса! )) какой хороший раздражитель для мадам Элины Монфис!))
Fanat230784
Молодець , що витягнула матч. Могла це зробити і у двох сетах, принаймі так здавалося на фоні першого сету. Але в петерсон появилась перша подача а у Еліни появились проблеми. Третій сет взяла на класі- перший же ж брейк і не віддала своєї.
Alehandro
У кого-то уже октябрь наступил?) как вы 13 месяцев насчитали?!
Александр Ад
грала в фіналі 21.09.20 а зараз 27.08.21 т.е менше року!Єля молодець!
Vladdal
В в своей оценке, хотел сказать.
Fanat230784
Далі корне або грачова. В першої, схоже, кращі часи вже минули, а в другої тільки все починається.
Успіху Еліні у фіналі. Має брати титул впевнено, щоб на ЮСО продовжити переможну ходу.
AleksMih
Невідомо яка розумна людина була нарешті почута , то ли «хейтер» ненавистный из инета, , то ли Миша Филима в Одессе или Токио , но дубина вилсон берн 100 из рук топтопа слава те … окончательно исчезла и почти классический спортивный блэйд 98 в7 и заначки ракеток Гаэля начинают творить чудеса. Долгожданные перемены грянули, ула товайищи
nordi
Вантус, таких глотунів як ти безліч, але ви потрібні-завдякм таким деградантам легше просуватися і еволюціонувати, брати своє, поки така пліснява в дурдомі в черзі на укол стоїть. пили далі
Vladdal
Первая ракетка Украины вышла в финал третьесортного турнира. Ура.
Эля, выйди в финал ЮСО. Обещаю кучу комплиментов.
Всеволод Иващенко
Трохи шведка не винесла цю зазнайку