Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 09 вересня 2021, 16:52
10262
2

Керівник прес-служби Шерифа: «Пам'ятник Вернидубу? Про це говорять»

У молдовському клубі дуже задоволені роботою українського наставника — Юрія Вернидуба

| Оновлено 09 вересня 2021, 16:52
10262
2
Керівник прес-служби Шерифа: «Пам'ятник Вернидубу? Про це говорять»
ФК Шериф. Юрій Вернидуб

Попри дебютне потрапляння до групового турніру Ліги чемпіонів, на жеребкуванні в Стамбулі клуб був представлений лише керівником прес-служби Дмитром Прімовичем.

«Шериф» потрапив в непросту групу, де молдавський клуб зіграє з командами, які в минулому році також виступали в одному квартеті - «Реалом», «Інтером» і «Шахтарем».

— Вам, як дебютанту турніру, було принципово, з ким грати в групі, або сам факт потрапляння туди — вже успіх, а далі — нехай буде, як буде?
— Ми дуже чекали цього моменту, довго до цього йшли, і те, що ми тут, свідчить про великий обсяг роботи, який ми виконали. Потрапляння до групового турніру дуже важливо для клубу в медійному плані, робить нас більш впізнаваними в Європі. Що стосується жеребкування, то ми дуже хотіли зустрітися з великими командами, і з кожного кошику ми, в принципі, отримали топ-клуб. Так що ми задоволені.

— В Україні багато вболівальників раді результатам «Шерифа», в тому числі через персону головного тренера — Юрія Вернидуба. У вас його вже напевно на руках носять та задають петиції з вимогою встановити пам'ятник?
— Петиції не подають, але в соцмережах, я бачив, про це вже говорять (посміхається). Ми дуже задоволені, що запросили Юрія Миколайовича. Людина дає результат, причому не так, що команда якимось дивом потрапила в груповий турнір, а за рахунок своєї гри. 6 перемог і 2 нічиї в кваліфікації — найкращий результат серед усіх учасників. Він не тільки підтвердив свій клас як тренера, а і підвищив його. Вернидуб досягав хороших результатів із «Зорею», заклав фундамент чемпіонства солігорського «Шахтаря», а тепер здійснив нашу спільну мрію і вивів «Шериф» в Лігу чемпіонів. За 10-бальною шкалою він виконує свою роботу на 11 балів.

— Дивно було читати коментар Дірка Кюйта ще після першої гри з «Динамо» Загреб про те, що, таким командам, як «Шериф», в Лізі чемпіонів робити нічого. Яка реакція на його слова була в Молдові?
— Це чиста дискримінація, що визнали не тільки в Україні, а й у всій Європі. Дуже відомі футбольні особистості, наскільки я знаю, вже відреагували на його слова. Футбол — це одна велика сім'я, в якій є почуття міри і почуття такту. Якщо ти щось коментуєш публічно, ти повинен розуміти, про що говориш, особливо, коли мова йде про Лігу чемпіонів. «Шериф» точно такий же її учасник, як і всі інші, і такі слова від відомого футболіста просто неприпустимі.

Андрій ВАРЧАК зі Стамбула

Оцініть матеріал
(113)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alexey Antonenko
Ну для памятника рановато, но тренер хороший, +/- на уровне с Ребровым. Может и Григорчук когда-то начнёт что-то показывать.
Alexey Yushin
Пресс-атташе клуба зовут не Дмитрий, а Мирослав. Ошибочка