Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 вересня 2021, 03:35
1593
1

Румунія - Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу

Україна вже в плей-оф і у грі з румунками може готуватися до поєдинку 1/8 фіналу

| Оновлено 15 вересня 2021, 03:35
1593
1
Румунія - Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу
CEV

У середу 25 серпня в групі D жіночого чемпіонату Європи з волейболу завершаться ігри першого етапу. Збірна України в місті Клуж-Напока зіграє з господарками майданчика волейболістками національної команди Румунії.

Румунія

На домашньому Євро місцева збірна вже виступила невдало. Всі чотири матчі були програні із загальним рахунком за партіями 3 - 12. Хоча перед початком турніру румунки всерйоз націлювалися не тільки на вихід з групи в плей-оф, а й мріяли пройти якомога далі.

Звичайно ж, поразки від Туреччини 1:3 і Нідерландів 1:3, в принципі були очікуваними. Однак програш шведкам в трьох сетах, команді, з якою господарки безпосередньо вели боротьбу за місце в 1/8 фіналу, стало справжнім розчаруванням для шанувальників збірної Румунії.

В четвертому матчі зі збірною Фінляндії румунки не мали права на помилку, адже навіть перемога з рахунком 3:2 не залишала їм ніяких надій піднятися вище п'ятого непрохідного місця. Але і тут сталася поразка 1:3.

Залишається тільки голосно грюкнути дверима і обіграти збірну України. Але, на щастя, навіть за такого розкладу наша команда піде далі, а для місцевої команди все завершиться на груповій стадії.

Україна

Для нашої збірної ключовою для виходу в плей-оф стала зустріч зі Швецією, яку українки виграли з рахунком 3:0. І справа навіть не в самому результаті, а в тому, що команда Володимира Орлова нарешті зіграла сильно і впевнено. Саме з позиції сили наші волейболістки змогли нав'язати суперницям свою гру і навіть супербомбардир шведок Ізабелль Хаак нічого не змогла зробити.

Особливо хочеться відзначити в нашому складі досвідчену Олесю Рихлюк. Її майстерність і стабільна гра дуже допомагають молодшим партнеркам по збірній, яких більшість зараз на цьому Євро. І очевидно, що з кожним матчем вони стають більш впевненими у собі.

Складно сказати, яке рішення прийме наш головний тренер зі складом, якщо питання про третє місце в групі вирішиться ще в поєдинку Нідерланди-Швеція. Нагадаємо, що якщо скандинавки програють, то вони залишаться на четвертому підсумковому рядку, а ми розташуємося вище. У будь-якому випадку поєдинок з Румунією буде важливий в плані підготовки до майбутньої грі у плей-оф. 

Статистика зустрічей

Збірні Румунії і України грали в останній раз на чемпіонаті Європи в одній групі у відборі до турніру 2003 року. Тоді українки перемогли в обох матчах 3:1 і 3:2 і посіли перше місце в групі. А в 2014 році ці команди виступали разом у відбірковому турнірі до чемпіонату світу. Тоді румунки взяли реванш з рахунком 3:2, але ні ті, ні інші до фінального етапу не пробилися.

Прогноз фахівця

Богуслав Галицький, головний тренер жіночої команди «Волинь-Університет-ОДЮСШ» (Луцьк):
- Впевнений, що наша збірна виграє цей матч, тим більше, що вона вже забезпечила собі вихід із групи. Тому дівчата повинні зіграти спокійно, без суєти і довести свою силу над суперницями.
Дуже сподобалася гра зі збірною Швеції, де вже багато що виходило. Виграли впевнено і з запасом.
Взагалі, якщо брати по турніру, то помітно, що команда додає. На сьогоднішній день, це найкраще, що у нас є в жіночому волейболі і волейболістки повинні довести це своєю грою. Я сподіваюся, що свій найсильніший матч на нинішньому чемпіонаті Європи збірна України ще не зіграла.

25 серпня, середа

Румунія – Україна
Румунія. Клуж-Напока. БТ «Арена».  20.30 
ТБ-трансляція на телеканалі «Xsport»
РУМУНІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:3

 

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Український воротар забив божевільний гол через усе поле
Футбол | 05 травня 2024, 07:01 8
ВІДЕО. Український воротар забив божевільний гол через усе поле

Максим Воронов відзначився першим голом за «Атлетіко Паранаенсе»

Канело захистив абсолют. Мунгія зазнав першої поразки в кар'єрі
Бокс | 05 травня 2024, 07:35 0
Канело захистив абсолют. Мунгія зазнав першої поразки в кар'єрі

У Лас-Вегасі пройшов чемпіонський поєдинок за участю Сауля Альвареса

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Судак
Можна й резерву дати пограти.Все одно третє місце вже наше