Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 серпня 2021, 20:03
15420
2

Білий Шахтар, чорний Селезньов, блискучий Назаренко, нестримний Буяльський

Найцікавіші події п'ятого туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 29 серпня 2021, 20:03
15420
2
Білий Шахтар, чорний Селезньов, блискучий Назаренко, нестримний Буяльський
ФК Шахтар Донецьк

Дуже результативний тур, в якому, до того ж, не зафіксовано жодної нічиєї. Зате зафіксовано дуже багато красивих голів. У центральному поєдинку «Динамо» розгромило «Десну», змістивши чернігівців з першого місця. «Шахтар» теж без особливого клопоту розгромив «Чорноморець».

Невдаха туру

У минулому турі захисник «Металіста-1925» Ткачук мав реальний шанс забити гол престижу «Шахтарю», але з вигідної ситуації не зумів влучити у порожні ворота. Поневіряння для харківського оборонця продовжилися і в нинішньому турі. На початку другого тайму гри проти «Ворскли» Ткачук зрізав м'яч у свої ворота, чим остаточно поховав шанси своєї команди на позитивний результат.

Курйоз туру

Голкіпер «Минаю» Кучер не зміг обробити досить просту передачу від свого захисника і був змушений виносити м'яч в падінні рукою практично з лінії воріт. Арбітр призначив вільний удар. Незважаючи на те, що до воріт було всього чотири метри, Гончаренко не зумів влучити у площину воріт.

Облом туру

На 56-й хвилині матчу «Верес» - «Минай» форвард гостей Селезньов був замінений. Через десять хвилин закарпатська команда отримала право на пенальті. Оскільки Євгена на полі вже не було, суддівський вирок взявся виконувати Білоног. І схибив: м'яч став легкою здобиччю голкіпера Когута. На Селезньова, який сидів на лавці, в той момент було страшно дивитися.

Форма туру

На матч в Одесі футболісти «Шахтаря» вийшли в білому комплекті форми - це третій варіант екіпіровки донецької команди - від Puma, яку «Шахтар» днями презентував. Форму можна вважати вдалою, адже вона «допомогла» підопічним Де Дзербі здобути розгромну перемогу.

Експеримент туру

Вгадати стартовий склад «Шахтаря» зараз досить складно. Тренер «гірників» Де Дзербі постійно проводить ротацію. А в цей раз, напередодні дуже важливого поєдинку проти «Монако», наставник «помаранчево-чорних» і зовсім випустив експериментальний склад. У ньому знайшлося місце відразу для дев'ятьох українців, серед яких виявилося чотири молодих футболісти - Мудрик, Сікан, Конопля і Судаков. І не знайшлося - для Траоре, Марлона, Педріньйо і Трубіна. Експеримент виявився успішним для «Шахтаря»: донеччани здобули впевнену за рахунком перемогу - 3:0.

ФК «Шахтар»

Вилучення туру

Складно сказати, як би розвивалися події в одеському поєдинку, якби не вилучення в складі господарів. На 13-й хвилині поле залишив Білошевський. Спочатку арбітр зустрічі Шурман нагородив Богдана жовтою карткою за порушення проти Алана Патріка. Однак потім в справу втрутився ВАР. Точніше, Катерина Монзуль, яка з «автобуса» настійно рекомендувала судді в полі переглянути епізод. Після перегляду «телевізора» Шурман змінив своє попереднє рішення і показав Білошевському пряму червону картку, яка стала для півзахисника вже другою в нинішньому сезоні.

ВАР туру

Крім того, що за допомогою відеоасистентів рефері був вилучений футболіст «Чорноморця» в матчі проти «Шахтаря», в тому поєдинку було ще два епізоди, в яких своє вагоме слово сказав ВАР. Зокрема, було скасовано відразу два голи - по одному на суперників. Спочатку не був зарахований гол Матвієнка - перед тим м'яч влучив у руку Кривцова. Потім не пощастило Путрі - його гол відмінили через офсайд.

Румун туру

У грі проти «Руху» за «Дніпро-1» дебютував румунський голкіпер Кожокару. Це перший гравець з Румунії такого амплуа в історії чемпіонатів України. Дебют можна вважати успішним, оскільки Валентин-Олександр відстояв на «нуль».

Голи туру

Шикарні голи у ворота «Руха» з різницею у вісім хвилин забили півзахисники «Дніпра-1» Ігнатенко і Назаренко. Данилу вдався сильний і дуже точний удар з-за меж штрафного майданчика: м'яч кулею влетів у «дев'ятку» воріт. Паньків лише розвів руками.

Нічим не зміг допомогти львівський голкіпер і в епізоді, коли забивав Назаренко. Олександр промчав з м'ячем від центру поля, перегравши по ходу трьох опонентів, і в стилі Мессі пробив у самісінький кут воріт. Справжній шедевр.

 

Трилер туру

Матч між «Маріуполем» і «Зорею» перетворився на справжню футбольну перестрілку. І ледь не закінчився дзвінким камбеком. Хоча спочатку ніщо не віщувало подібного сюжету: в першому таймі гості зуміли забити три м'ячі, причому на різний смак - і здалеку, і з близької відстані, і головою (Назарина, Шахаб і Гладкий). На початку другого тайму господарі один гол відіграли (Кулаков), але Шахаб хорошим обвідним ударом знову довів перевагу гостей до комфортної. Але молоді Світюха і Микитишин скоротили відставання в рахунку до одного м'яча. «Маріуполь» намагався врятувати гру, але банально не вистачило часу.

Стандарт туру

«Олександрія» після відходу тренера Володимира Шарана і декількох ключових гравців стала сповідувати інший футбол - вже не настільки силовий, більше комбінаційний і технічний. Однак вміння команди відмінно реалізовувати стандартні ситуації нікуди не поділося. Ось і в грі проти «Колоса» нинішні підопічні Юрія Гури продемонстрували вміння ефективно використовувати стандарти. На початку другого тайму захисник Бабогло прийшов до чужого штрафного майданчику на розіграш кутового, зумів буквально «продавити» опонента і головою відправив м'яч у ворота.

Уболівальники туру

На матчі в Ковалівці на трибунах було відразу кілька відомих футбольних особистостей. Зокрема, колишній гравець «Динамо» і збірної України Євген Хачеріді, який нині намагається працевлаштуватися. Також за грою спостерігали і два колишніх тренери «Динамо» - Олександр Хацкевич і Максим Шацьких. А ось два тренери збірної України, колишній і нинішній - Андрій Шевченко та Олександр Петраков - відвідали гру між «Динамо» і «Десною».

Матч туру

У Києві зустрілися лідери - «Десна», що досі не знала очкових втрат, і «Динамо», що мало в своєму пасиві лише одну нічию. Песимісти пророкували, що команда Рябоконя, яка не має особливих кадрових резервів, просто видихається до матчу проти чинного чемпіона. В принципі, так і сталося. Чернігівці недовго тримали удар: лише перші півгодини гри. Пропустивши перший м'яч, команда Рябоконя розсипалася. І пропустила ще тричі. Хоча в даному випадку доречно говорити не стільки про слабкість гостей, скільки про силу підопічних Луческу. Сам Мірча за матчем спостерігав з ВІП-трибуни, разом з президентом клубу Ігорем Суркісом.

Герой туру

Гру проти «Десни» «зробив» Буяльський. Віталій на даний момент - однозначно найкращий футболіст «Динамо». А може, і всього чемпіонату. Спочатку він забив чудовий гол, потім заробив пенальті для Циганкова, а потім знову відзначився сам. У «Десни» свого героя не знайшлося. 

ФК «Динамо» Київ

Дебюти туру

У матчі «Динамо» - «Десна» відбулося одразу два дебюти. Перший офіційний поєдинок за динамівців провів білорус Ілля Шкурін, орендований у російського ЦСКА. За деснянців дебютував Сергій Болбат, права на якого належать «Шахтарю». Обидва вийшли на початку другого тайму. Напевно, не потрібно зайвий раз говорити про те, що дебюти виявилися за змістом різними.

Камбек туру

У заключній грі п'ятого туру зустрічалися «Львів» і «Інгулець». Після успіху в матчі з «Динамо», в якому клуб з Петрового відібрав очки у чемпіона, команда Сергія Лавриненка провела ще один хороший матч. Пропустивши на початку гри, футболісти «Інгульця» здійснили камбек. За дві хвилини голами відзначилися Козак і Сітало. У підсумку перемога з рахунком 2:1.

Символічна збірна туру: Різник – Мірошниченко, Чеснаков, Бабогло, Матвієнко – Скляр, Шапаренко, Назаренко, Мудрик, Буяльський -  Шахаб. 

Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
newkyiv
Форма Шахтёра №3 смотрелась нормально, тем более, что где то в прошлом у них были такие цвета наполовину.
А вот №3 от МЮ шокировал. Синие футболки и жёлтые трусы. Видать в честь продажи нам ледокола для Арктики.) Городов-побратимов в Украине у Манчестера. нет. Зато ещё с советских времён побратимы - Бирмингем и Запорожье. Эмблема Астон Виллы - жёлтый лев на голубом фоне.)) Ну а в английском нет отдельных слов для синего и голубого цветов. Кстати, чтобы избежать неправильного перевода, надо помнить, что в англо-американской культуре голубой цвет, в отличие от российской не имеет никакого отношения к гомос*ксуалистам, зато может означать грусть . А блюз - это грустная музыка.
Юрій Ганусяк
Однак потім в справу втрутився ВАР. Точніше, Катерина Монзуль, яка з «автобуса» настійно рекомендувала судді в полі переглянути епізод. Після перегляду «телевізора» Шурман змінив своє попереднє рішення і показав Білошевському пряму червону картку
а у попередньому турі "не побачила, як родрігеса у штрафній тримали за волосся", напевне трохи підняла бабосів від рината