Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 серпня 2021, 01:19
10040
30

ДЕ ДЗЕРБІ: «Це експериментальний стартовий склад. Так ми ще не грали»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про перемогу над «Чорноморцем» в Одесі

| Оновлено 22 серпня 2021, 01:19
10040
30
ДЕ ДЗЕРБІ: «Це експериментальний стартовий склад. Так ми ще не грали»
ФК Шахтар Донецьк. Роберто Де Дзербі

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі розповів про перемогу над «Чорноморцем» в Одесі (3:0) в матчі 5-го туру УПЛ:

- Під час кутових біля своїх воріт футболісти «Шахтаря» накопичувалися в штрафному. Чи не можна одного залишити біля центрального кола, щоб він відтягував двох осіб?

- Раз трапилося, коли потім ми отримали контратаку. Вважаю, що ми завжди добре працювали на стандартах, тому що у нас були шанси з Мудриком і Сіканом. І потім, футболісти, які навколо майданчика, відразу повинні бути активними і робити повернення м'яча.

- Чи був у вас план Б на той випадок, якби в середині другого тайму гра складалася б не на користь «Шахтаря»?

- Думаю, у всіх тренерів перед матчем є два плани. Далі залежить від результату. Але в голові завжди є ідея, які зміни вносити. Знали, що сьогодні на нас чекає важкий матч. Коли арбітри вилучили гравця «Чорноморця», безумовно, для них все стало важче, а для нас, навпаки, легше. Хоча в першому таймі у нас було кілька складних ситуацій, навіть при тому, що суперник був вдесятьох. Думаю, для цього є певні причини. Сьогодні був експериментальний стартовий склад, яким ми ще не грали, деякі футболісти проводили разом перший матч.

- Чи не було побоювань проводити таку широку ротацію, в 10 осіб? Чи не боялися ви втратити очки, як в матчі з «Олександрією»?

- Ми могли втратити очки, і якби був склад, який грав з «Монако». Сьогодні на поле вийшло багато молодих гравців: Конопля, Сікан, Мудрик, Судаков. Це талановиті футболісти «Шахтаря» і збірної України. Моя мета - бачити їх прогрес, щоб вони відчували себе впевненіше і стали сильними футболістами «Шахтаря» і збірної. Крім цих хлопців, грав Пятов, який завжди виступав за збірну України, легенда. Грали Кривцов, Матвієнко, Степаненко, Марлос. Усі футболісти збірної України, дуже важливі. Алан Патрік і Ісмаїлі - теж дуже важливі гравці. Тому я зовсім не боявся. У мене немає першого і другого складу. Я порахував, що буде краще, якщо сьогодні вийдуть інші футболісти, щоб знати їх краще. І щоб ті, хто грали у вівторок з «Монако», відпочили і могли тренуватися жорстко. Проводити весь сезон неможливо, але тренуватися треба, і футболісти, які грали сьогодні, повинні додати хвилин.

- Чи задоволені ви реалізацією? З 12 нанесених ударів в створ воріт лише 3 голи. У наступному матчі, можливо, такого достатку моментів не буде.

- Браво, дуже хороше запитання. Поки це наш сьогоднішній ліміт. У нас немає футбольної злості, коли ми повинні забити більше. Але можу сказати точно, що, якщо залишуся в «Шахтарі» кілька років, я хочу поміняти цю ситуацію. Забити багато м'ячів і закрити матч - це теж знак менталітету. А якщо ми залишаємо такі матчі відкритими для суперника, значить, менталітет ще не той.

- Чи знали ви, що ця гра для «Чорноморця», ймовірно, найважливіша в чемпіонаті?

- З якої причини?

- Через зв'язок з київським «Динамо».

- Мені це не важливо. Я - тренер, і повинен готувати команду якнайкраще. Якщо ми хочемо виграти чемпіонат, перешкодити «Динамо», яке в попередньому сезоні було чемпіоном, ми повинні перемогти всіх. А ще ми повинні додати в менталітеті, про що я сказав трохи раніше. Тому що виграти 5:0 або 6:0 у близької до «Динамо» команди - це ще краще.

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Манор Соломон (Шахтар Донецьк).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Алан Патрік (Шахтар Донецьк).
33’
ГОЛ ! М'яч забив Георгій Судаков (Шахтар Донецьк).
13’
Bogdan Biloshevskyi (Чорноморець) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20
Футбол | 23 квітня 2024, 07:25 27
Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20

Головним фаворитом все також є Джуд Беллінгем, Ліонель Мессі замикає двадцятку

Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо
Футбол | 23 квітня 2024, 09:48 41
Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо

Пропозицію робили трьом футболістам, але вони відмовились

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
0667852359
Боюсь сглазить,но мне этот тренер нравится и Шахта в этом году покажет результат в еврокубках!!!
New Zealander
Браво!
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Приємно,що Дзербі дає шанс Мудрику.Технарі роблять красивий футбол і класну команду.Який він видав гольовий пас!
newkyiv
По игре всё ясно без бутылки.
Интересно другое. Кто кого больше дурит. РДД оставил козыри на потом или Нико Ковач спецом слил в чемпионате игру дома 0:2?
Ясно одно. Шахтёру нельзя пропускать первым. И это уже как Отче наш. Забьют сами и всем понятно, как придётся играть Монако. А вот если счёт станет равным, то и хз.
Liverpool1982r
Написал с маленький сори ШАХТАР з великої просто з великої перекинуло коли друкував уважаю всі українські команди і вболіваю за них в єврокубках
Liverpool1982r
Мені пофіґ чи шахтар чи Динамо але на євро або єврокубках такі червоні не дають А наші туплять і плачуть вже треба вчитися акуратної жорсткості і правильного пресингу і фізуха в нас ніяка один матч зіграли а другий вмерли тому дедзебрі випускає молодь бо основа програє монако
Алексей Голяченко
11 на 10 играли. Во заливает
Liverpool1982r
Карточка могла бути жовта і Патрік вмирав він його легко зацепив негайно матч вбитий далі небудь шо дивитися
Bolshoi
Команды Шахтёр и Черноморец одного уровня. Поэтому помощь арбитра оказалась существенной и решающей. Вот так Шахтёр и становился чемпионом все эти годы.
Antikrot
Прав макаронник - состав точно экспериментальный! Еще никогда в составе одной из команд не было арбитра! Шакалы позорные с первых минут потопили соперника кротов и всеми силами обеспечивали липовых три турнирных очка! Этой бригаде во все очка по горячему шампуру!
barca_messi
В еврокубках побольше наших пацанов выпускай! Талантливая молодежь подрастает, давай им побольше шансов проявить себя!
lenares85
Да что сглазить , 2 состав так сразц чтоб не продули -1 человек на первых минутах и удалили. На ногу наступили желтая на первых минут ах никто не дают красную. То б пролетелди как фанера над парижеи. Срна судейством будет доволен.