Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 серпня 2021, 22:03
2518
3

Фінляндія - Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу

У майбутньому поєдинку збірна України цілком може розраховувати на успіх

| Оновлено 22 серпня 2021, 22:03
2518
3
Фінляндія - Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу
CEV

Третій день поспіль на чемпіонаті Європи з волейболу серед жінок у групі D збірна України вийде на майданчик в румунському місті Клуж-Напока. У суботу 21 серпня підопічні Володимира Орлова зіграють з командою Фінляндії.

Фінляндія

Відразу після жеребкування групового етапу чемпіонату Європи збірну Фінляндії зарахували до аутсайдерів. З одного боку це цілком справедливо, адже в рейтингу Європейської Конфедерації Волейболу ця команда знаходиться нижче за всіх своїх суперниць. Але, з іншого боку, недооцінювати збірну Суомі не можна. І це вже відчули на собі в першому турі волейболістки Швеції.

Той матч, що проходив 19 серпня, почався досить несподівано. Після другого сету фінські волейболістки лідирували 2:0. Більш того, в четвертій партії вони мали матчбол за рахунку 24:23 на свою користь. Але шведки завдяки своєму лідерові Ізабелль Хаак зуміли зробити неймовірний камбек і врешті-решт виграли матч в п'яти сетах.

Свій другий поєдинок на турнірі збірна Фінляндії очікувано програла 0:3 Нідерландам.

Україна

Два стартові матчі для збірної України склалися невдало. Наші волейболістки по черзі програли Нідерландам і Туреччині з однаковим рахунком 0:3. Але якщо після першого матчу була зовсім вже сумна картина, то друга гра внесла оптимізм в серця українських вболівальників.

Українки двічі по ходу матчу наздоганяли своїх суперниць, поступаючись досить багато очок. Так, у другій партії наша команда програвала п'ять очок 2:7, але до середини сету зуміла зрівняти рахунок 13:13. А в третій партії і того більше - поступалися 7 (!) очок 9:16, а потім вирівняли становище 20:20 і навіть мали сетбол 24:23.

Отже, є у наших дівчат і майстерність, і характер. Треба тільки проявляти свої найкращі якості не тільки в складних ситуаціях, а з самого початку матчу. Тоді точно можна буде розраховувати на перемогу.

Статистика зустрічей

Жіночі збірні Фінляндії та України на чемпіонатах Європи зустрічалися тільки в кваліфікації до турніру вже далекого 1993 року. Тоді в групі С українки двічі перемогли суперниць з однаковим рахунком 3:0. До речі, у фінальному етапі того Євро наша команда досягла найвищого досягнення, завоювавши бронзові медалі.

І, звичайно ж, нам пам'ятні ігри фіналу Євроліги 2017 року, коли збірна України в боротьбі за золоті медалі виграла у Фінляндії у вирішальних матчах - 3:1 в Хельсінкі та 3:1 в Івано-Франківську. З того складу в нинішній збірній нашої країни залишилися Надія Кодола, Ірина Трушкіна та Юлія Герасимова.

Прогноз фахівця

Віктор Туркула, старший тренер жіночої збірної України віком до 16 років:
- Я вірю в нашу команду і переконаний, що в матчі з Фінляндією вона обов'язково досягне позитивного результату. І сьогоднішній поєдинок з Туреччиною мене тільки переконав у цьому. Двічі нашим волейболістками вдавалося виходити зі скрутного становища і наздоганяти суперниць. Не вистачило зовсім трохи, щоб взяти хоча б партію у сильного опонента.
Тому, якщо у грі з Фінляндією щось піде не так, головне, не опускати руки і продовжувати боротися. До речі, сьогодні я був присутній на грі чоловічих збірних команд України та Болгарії на турнірі «Кубок Хортиці» у Запоріжжі. І тут наші хлопці також продемонстрували характер. Вони програвали в першій партії шість очок, потім зуміли її виграти і в підсумку перемогли в матчі 3:2.
І ще. Хочу побажати вболівальникам підтримувати збірну України в будь-яких ситуаціях. Навіть якщо вони не можуть перебувати поруч на трибунах, гравці таку підтримку відчувають. Повірте, кожна волейболістка і тренерський склад роблять все можливе, щоб гідно виступити на такому престижному турнірі. Тому давайте будемо всі разом посилати команді тільки позитивні емоції.

Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 3.30
  • 1.34
Сделать ставку Зробити ставку

21 серпня, субота

Фінляндія – Україна
Румунія. Клуж-Напока. БТ «Арена».  17.30 
ТБ-трансляція на телеканалі «Спорт 1»
 ФІНЛЯНДІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:3
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Знову розгром. Шахтар не мав проблем у грі проти Чорноморця
Футбол | 05 травня 2024, 19:54 116
Знову розгром. Шахтар не мав проблем у грі проти Чорноморця

Команди у сезоні грали три рази і всі матчі впевнено виграли «гірники»

Стало відомо, скільки півфіналіст ЛЧ готовий запропонувати Реалу за Луніна
Футбол | 05 травня 2024, 15:51 5
Стало відомо, скільки півфіналіст ЛЧ готовий запропонувати Реалу за Луніна

«ПСЖ» розглядає трансфер Андрія влітку

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
aleks19826
Фіни по любому дадуть бій. 3:2 думаю Україна вимучить
Игорь Левченко
Надо ещё и здесь с финнами обхезаться, чтобы не отставать от футболистов.
newkyiv
Лучше бы учились в шашки играть.