Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
2703
3

Туреччина - Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу

Після поразки на старті турніру українки зустрінуться зі срібним призером Євро-2019

Туреччина - Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу
CEV

В другому поєдинку чемпіонату Європи з волейболу серед жінок у групі D збірна України в румунському місті Клуж-Напока у п'ятницю 20 серпня зіграє із ще однією командою, яка належить до еліти європейського жіночого волейболу, збірною Туреччини.

Туреччина

Два роки тому на попередньому чемпіонаті Європи збірна Туреччини грала у фіналі і у запеклій боротьбі тільки на тай-брейку поступилася золотими медалями волейболісткам Сербії. А в 2018 році туркені стали срібними призерами волейбольної Ліги націй. І тут вони у вирішальному матчі боролися за титул, цього разу з командою США, програвши їй також з рахунком 2:3.

Нещодавно Туреччина була в числі учасниць жіночого волейбольного турніру на Олімпіаді в Токіо. Тоді в групі В туркені перемогли Китай 3:0, Аргентину 3:0 і команду Російського олімпійського комітету 3:2, але програли Італії 1:3 і США 2:3. А потім в 1/4 фіналу збірна Туреччини досить несподівано зазнала поразки від Південної Кореї 2:3 і вибула з турніру.

На нинішньому Євро команда Туреччини вважається одним із претендентів на нагороди і в першому своєму матчі перемогла господарів майданчика збірну Румунії з рахунком 3:1. Тож втрата очок у грі з Україною в її плани явно не входить.

Україна

Наша збірна стартувала на чемпіонаті Європи 2021 року з поразки від Нідерландів 0:3. Причому результат матчу був абсолютно закономірний. Нідерландські волейболістки переграли українок за всіма показниками, але особливо це було відчутно в прийомі подач та в діях на блоці.

Якщо брати за персоналіями, то не зовсім вдало провели цю гру Ірина Трушкіна, Богдана Анісова і Надія Кодола. І тільки в третьому сеті після проведених замін у нашої збірної щось стало виходити. Щодо позитивних моментів, то тут можна відзначити діагональну Олесю Рихлюк, яка набрала найбільшу кількість очок у команді 17. Непогано виглядала і Юлія Бойко, що вийшла на заміну в середині другої партії, але зуміла принести збірній 8 очок.

Статистика зустрічей

Збірні Туреччини і України вже грали в одній групі на чемпіонаті Європи 2017 року Баку. Цікаво, що тоді перед очною зустріччю шанси пробитися до плей-офф мали обидві команди. Туркені виграли з рахунком 3:1 і в підсумку завоювали бронзові медалі, а українки після того поєдинку вирушили додому.

Також Туреччина і Україна виступали в одній відбірковій групі до чемпіонату світу 2014 року. Турнір проходив в Анкарі. І знову успіх був на боці наших суперниць 3:0.

Прогноз фахівця

Володимир Романцов, заслужений тренер України:
- Перша гра на чемпіонаті Європи показала, що нашій збірній поки ще дуже складно боротися з провідними командами континенту. На жаль, у грі з командою Нідерландів було багато власних помилок, особливо в прийомі і на блоці. Та й в атаці на своєму рівні зіграли тільки Рихлюк і Бойко, яка вийшла на заміну.
Тому тренерському штабу на чолі з Володимиром Орловим, напевно, належить добре подумати, щоб визначитися зі стартовим складом на гру зі збірною Туреччини. Адже ці суперниці не менше титуловані, ніж нідерландки. Нагадаю, що вони виступали на Олімпіаді в Токіо, де дійшли до чвертьфіналу. І не будемо забувати, що Туреччина є чинним віце-чемпіоном Європи.
Як би та не було, але в майбутньому матчі нашим волейболісткам обов'язково необхідно поборотися і треба постаратися, врешті-решт, «показати зуби». Адже зуміла збірна Румунії напередодні виграти у тій же Туреччині одну партію. Чому б не зробити хоча б це і нашій команді?

Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 1.001
  • 23.0
Сделать ставку Зробити ставку

20 серпня, п'ятниця

Туреччина – Україна
Румунія. Клуж-Напока. БТ «Арена».  20.30 
ТБ-трансляція на телеканалі «Xsport»
 ТУРРЕЧИНА - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:1
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Усе вирішила лотерея. Португалія в серії 11-метрових обіграла Словенію
Футбол | 02 липня 2024, 00:48 16
Усе вирішила лотерея. Португалія в серії 11-метрових обіграла Словенію

Команда Роберто Мартінеса насилу пройшла до чвертьфіналу Євро-2024

Португалія – Словенія – 0:0 (пен. 3:0). Суха серія пенальті. Відеоогляд
Футбол | 02 липня 2024, 01:55 0
Португалія – Словенія – 0:0 (пен. 3:0). Суха серія пенальті. Відеоогляд

Дивіться відеоогляд поєдинку 1/8 фіналу Євро-2024

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kadaad .
Понятно, сливай воду.
Володимир Пузенко
3:1 - це щоб підтримати команду. Найгірше, що наша збірна виглядає явним аутсайдером навіть в порівнянні з Румунією, Швецією і Фінляндією. Просто фінал ЧЄ - це не наш рівень. Про плей-офф можна забути.
aleks19826
Квартиру на счёт 3:0 в пользу турок!!!!