Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 20 серпня 2021, 11:13
988
0

Катаріна ЗАВАЦЬКА: «Кваліфікація US Open буде одним із етапів набору форми»

Українська тенісистка – про зміни у фізичному стані та плани на найближчі турніри

| Оновлено 20 серпня 2021, 11:13
988
0
Катаріна ЗАВАЦЬКА: «Кваліфікація US Open буде одним із етапів набору форми»
Sport.ua. Алізе Корне та Катаріна Завацька

Українська тенісистка Катаріна Завацька в середу прилетіла до Нью-Йорка, де наступного тижня стартує кваліфікація Відкритого чемпіонату США з тенісу. В останній день перед вильотом українка провела тренувальний спаринг з другою ракеткою Франції Алізе Корне, після якого Катаріна відповіла на декілька запитань Sport.ua.
 
- Чи достатньо часу для підготовки та адаптації до кваліфікації US Open?
- Думаю, що достатньо. Для мене головне, щоб здоров’я дало увійти у цю адаптацію. Але є одна проблема, дуже пізно відкривають корти – 21 серпня. Доведеться десь на Мангеттені потренуватися з кимось із тенісисток.
 
- Останнім часом ваші результати залишають бажати кращого. Чи є світло в кінці цього тунелю?  
- Воно завжди є (сміється). Звичайно, зараз дуже непростий період, рейтинг падає, потрібно вигравати, щоб захищати очки. Рівень достатньо високий, на якому потрібно грати не один матч, а продовжувати тиждень за тижнем. Мені зараз це важко робити, але відчуваю, що в серпні стало краще. Потроху починаю набирати фізичну форму, почуваю себе як класна тенісистка. Немає такого, що лише один раз тренуюся, нічого не можу. Бо раніше було так, тому і результати були відповідними. Багато чого змінюю у своїй грі, і це добре. Поки така ситуація з рейтингом, в мене є час на зміни, щоб мені було легше в майбутньому. Щоб не бігати всюди, а бути більш агресивною. Думаю, що зараз трохи краще себе почуваю, буду грати більше турнірів і сподіваюся, що все буде добре.
 
- Яка ситуація із тренером зараз?
- Зараз мій тренер на відпочинку. Він запропонував перенести відпустку, але я сказала, що поїду з татом. Буду вважати, що кваліфікація до US Open – один із етапів набору форми. Наразі не націлена на дуже високі результати, хоча всередині дуже цього хочу. Бо я вперше за рік три тижні поспіль добре тренувалася. В Нью-Йорку буду удосконалювати свою гру, не буду боятися йти вперед. Звісно, з цією спекою потрібно навчитися якось її приймати. Бо поки що ми з нею не дуже дружимо. Думаю, що тренер буде зі мною вже на наступних турнірах. Також зараз зменшили призові, не хочеться ще один номер брати. Бо ж готелі на турнірах WTA мінімум 150 євро за добу, оплачують лише мені. Тому я зараз хочу набрати ритм і далі вже планую на кожен турнір брати з собою тренера.  
 
- Як давно знайомі з Алізе Корне?
- Досить давно. Вже декілька разів із нею тренувалися у нас в клубі. Завжди були затяжні сети з рахунками 7:6. Мені здається, що я в неї жодного разу навіть сету не вигравала, можливо, лише раз. Матчі ми ніколи не догравали, бо дуже довго це тривало. Або була спека, або в когось щось починало боліти. Мені з нею дуже добре тренуватися, бо вона постійно працює на корті, я відчуваю відповідальність, що мені потрібна концентрація. Стараюся фокусуватися на грі, на м’ячі. Вона не дуже швидко б’є, але і не повільно, грає в гарному ритмі. Не дає тобі подихати, постійно грає, грає. Мабуть, є певні причини, чому вона не може піднятися вище у світовому рейтингу. Думаю, що проблема знаходиться у ментальній площині.  Не хочу казати, що я все знаю, але з боку видно, що якби вона могла змінити свій психологічний стан на більш розслаблений, легше приймати помилки і невдачі, то вона змогла б подолати цей бар’єр.
 
- Слідкували за тенісом на Олімпіаді в Токіо?
- Так, трохи дивилася. Здалося, що там такі корти дивні. Хоча я у дівчат не питала з приводу цього, тільки вітала Еліну з бронзовою медаллю – вона молодець. Результати на Іграх вийшли досить неочікуваними: Бенчич взяла «золото», та ще й у фіналі пари грала. Думаю, що це був дуже важкий турнір для тенісистів, матчі розпочиналися об 11 годині, було дуже спекотно, важко все це перетерпіти. Хто витримає це все? Тільки бійці, як Еліна. Це ж не так, що вона просто стане: одна подача, один удар справа і все. Потрібно грати довгі розіграші, її матчі тривали більше двох годин. Фізично вона просто топ.
 
- Як в тенісному світі ставляться до Олімпійських ігор?
- Класно. Це таке змагання, що привілеї більше для країни. Думаю, що це турнір як Grand Slam, але так вважають не всі. Не такі кондиції, не так все індивідуально під тебе заточено. Але дуже престижно представляти свою країну на Олімпіаді. Через це Ігри і є таким великим турниром. Класно виграти Олімпіаду, бо вона один раз на 4 роки. Це може бути один раз у житті. Але якщо питають у гравців, що вони хотіли б виграти, то багато хто відповість, що турнір Grand Slam. Хоча Олімпіада – це так історично і єдиний турнір, де є шанс зіграти за третє місце. Як на мене, то я б хотіла виграти і те, і те (сміється).

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 15
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.