Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 серпня 2021, 04:31
977
0

ЛАВРИНЕНКО: «Проти Інгульця, фактично, грала збірна України»

Головний тренер «Інгульця» розповів про нічию з київським «Динамо»

| Оновлено 19 серпня 2021, 04:31
977
0
ЛАВРИНЕНКО: «Проти Інгульця, фактично, грала збірна України»
fcdynamo.kiev.ua. Сергій Лавриненко

Головний тренер «Інгульця» Сергій Лавриненко розповів про нічию з київським «Динамо» в рамках 4-го туру УПЛ (1:1).

– Ми дуже задоволені своєю грою, самовіддачею хлопців і характером, який вони проявили. Після пропущеного голу ми не зупинилися, а намагалися відігратися. Десь і удача допомогла нам здобути сьогодні одне очко. Воно для нас перше в нинішньому чемпіонаті, і тим цінніше. Ми залишилися задоволені ставленням хлопців – звідси, напевно, і результат.

– Чи відчули ви недооцінку з боку «Динамо»?

– Я більше звертав увагу на своїх гравців. Що стосується суперника, то сьогодні проти нас грала, фактично, збірна України. Якщо прибрати зі складу «Динамо» де Пену, то інші гравці – це футболісти збірної України. Тож не думаю, що недооцінка з боку суперників мала місце. Ми зіграли компактно, закрили ті зони, де найбільш небезпечне «Динамо».

Якби ми раніше пропустили гол, то суперник відчув би впевненість і міг би довести справу до великого рахунку. Але цього не сталося, і ми поступово адаптувалися до швидкостей, які запропонувало нам «Динамо», нав'язали їм свою контргру, пресингували, багато огризались, могли забити і другий м'яч. Не скажу, що сьогодні на нашому боці не було удачі. Зокрема, вдало зіграв Шуст, виручив нас у двох моментах. Але це його робота, він досвідчений воротар і дуже якісно відіграв сьогодні на лінії. Зокрема завдяки цьому ми отримали позитивний результат.

– Чи запропонувало «Динамо» щось несподіване у своїй грі?

– Нам було складно передбачити склад «Динамо». Адже в кожному з попередніх матчів були зміни складу. Але ігрові принципи та малюнок у команди залишилися, незалежно від прізвищ футболістів на полі. Тому ми адаптувалися та постаралися нівелювати сильні сторони суперника.

– На початку сезону ваша команда, можна сказати, страждала, не могла набрати очки. Сьогодні на матчі був присутній президент «Інгульця». Чи готує він преміальні після нічиєї?

– Я б не сказав, що ми страждали в стартових іграх. Ми переживали через те, що не могли набрати очки. Але ми тільки будуємо нову команду, і в календарі нам попалися лідери чемпіонату – нікому не побажаєш такого графіку. Так склалося, що через ці ігри ми будуємо колектив. У нас 9 нових футболістів у складі – це багато. Потрібен час, щоб вони зрозуміли нашу ідею, вивчили один одного.

З президентом я поки не спілкувався, але думаю, що він буде задоволений. Адже відібрати очки в Києві у «Динамо» вдається небагатьом командам. І якщо нам це вдалося, він, як президент, повинен бути цим задоволений. Але, гадаю, не тільки результатом, але і ставленням хлопців. У нас немає суперзірок, яскравих індивідуальностей, ми граємо командою. У нас є старання, бійцівський характер. Навіть у тих матчах, у яких ми програли, намагалися нав'язати свою гру – і «Шахтарю», і «Десні». Що стосується преміальних, то про них поки не знаю.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Йожеф САБО: «Мудрик своєю грою за Челсі зробив антирекламу нашим гравцям»
Футбол | 25 квітня 2024, 15:58 24
Йожеф САБО: «Мудрик своєю грою за Челсі зробив антирекламу нашим гравцям»

Колишній тренер збірної України оцінив рівень деяких українських футболістів

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.