Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 19 серпня 2021, 03:18
10133
12

Виконуючий обов'язки Сергія Реброва

Валерій Василенко - про неймовірну легкість буття УАФ

| Оновлено 19 серпня 2021, 03:18
10133
12
Виконуючий обов'язки Сергія Реброва
Facebook Андрія Павелка. Олександр Петраков і Андрій Павелко (праворуч)

Коли сказати нічого, як правило, говорять дурниці. Або пишуть в Фейсбук. Глава УАФ Андрій Павелко вирішив піти саме таким шляхом. Про офіційне призначення на посаду наставника збірної України Олександра Петракова наша широка футбольна громадськість дізналася з поста Павелка в одній із соцмереж. Ну, і на тому спасибі.

Олександра Васильовича по-хорошому шкода. Це дійсно професіонал до мозку кісток, «всесвітньо відомий фахівець, який має високий авторитет серед нашої футбольної громадськості» - як сказано в фейсбучному першоджерелі. Шкода тому, що «всесвітньо відомих» під поїзд, що мчить, як правило, не кидають. Їм відведена, знову-таки, як правило, інша доля. Але ж у нас - багато що навпаки. І нас, як і нашого сусіда-гультяя, розумом не зрозуміти. Та й за поняттями - вже також.

На жаль, але після того, як облажались із запрошенням Реброва, а про це стало ясно вже тиждень тому, хоча, за «достовірними чутками», і підключили в останній момент для «вирішення питання» людей з найвищих кабінетів державної влади (так-так, займалися не тільки Шаблій з Варгою - ті лише мутили воду), стало зрозуміло, що хорошої міни за такої гри за визначенням не бачити. Маркевич образився і не захотів би, та й не комільфо кланятися, Михайличенко просто не захотів, а Блохін просто давно пам'ятник. Копати глибше - ніколи, та й нікому, все ж на Черепановій горі зав'язано на одній людині, і її ім'я загальновідоме. Тому довелося скребти по найближчих засіках.

А там - явно негусто. Правда ж, не призначати на головну команду країни головного тренера «молодіжки», який провалив вельми перспективний напрям і майже угробив недавніх чемпіонів світу. О, чемпіони світу - у нас же є тренер - чемпіон світу!

Так, він виявився поруч, під рукою. Петраков Олександр Васильович. Навіть «там» можуть бути гідні люди. Умовити 64-річного майстра, для якого це призначення - можливо, останній шанс, виявилося не так вже й складно. Хоча дійсно, до півночі чекали новин від Реброва. До речі, Сергій Станіславович теж хороший: коли по-справжньому запахло «смаженим», він, начебто, «самоусунувся». Мовляв, якщо що - я згоден, але рвати жили не збираюся, домовляйтеся самі.

Не домовилися. Тому і звернулися до послуг чемпіона світу. Який погодився стати виконуючим обов'язки Сергія Реброва. Причому навіть не спромоглися повідомити, на який термін. Не кажучи вже про зарплату. Хоча, звичайно ж, хочеться сподіватися, що хоч зараз Петраков буде отримувати співмірно своїй кваліфікації.


Facebook Андрія Павелка

В принципі, Олександра Васильовича я дуже розумію. Навіть якщо не вийде. Навіть якщо піде не так. Все одно, краще спробувати і пошкодувати, ніж не спробувати - і жаліти все життя. Нічого іншого, окрім удачі і здоров'я, йому я побажати не можу. Тому що, за його словами, удар він тримати вміє. А це дуже багато в цій ситуації.

Але ось все одно цей наліт «в.о», ця недомовленість і - вже вибачте - відчуття запасного варіанту не дають мені спокою. Не так мала призначатися ця людина на цю посаду. Не так. Та й не ця - також. «Як скоро робиться, то сліпе народиться», каже народна мудрість. Дуже б не хотілося, щоб мудрість підтвердилася. Тому що Петраков заслуговує на повноцінний шанс. А не на функцію тимчасової затички.

А ось Андрія Васильовича мені зовсім не шкода в ситуації, що склалася. Це або ж запаморочення від успіхів. Або просто запаморочення. Дати в штангу з Андрієм Шевченком, причому свідомо, навмисно, потім не поцілити в площину порожніх воріт з кількох метрів - Реброва б відпустили напевно, якби відразу домовилися з шейхом, а не тренером, і ось тепер бажати Олександру Васильовичу «продуктивної роботи»...

... Якщо у Олександра Васильовича таки вийде - це буде саме його заслуга. Хоча я більш ніж упевнений, що інші теж примажуться. Але якщо, не дай Бог, не складеться, ця поразка буде мати одне прізвище. І ми всі його добре знаємо.

Оцініть матеріал
(68)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Jakub Lukasz Salamaj
Тренер отличный, а мудозвоны на картинке в масках редкие гниды. И если я не прав, не пишите хрень и не надо блокировать. Поскольку это моё демократическое мнение.
asonassa1983
Петраков - крутая кандидатура, надеюсь, что покажет себя с лучшей стороны. А УАФ - дикий сброд)
Vladislav Pohily
Если Петраков - это действительно временная кандидатура на год, пока Ребров не освободится (насколько я понял у Реброва контракт на год, а дальше есть возможность разорвать), то что будут делать в УАФ, если Петраков, на зло всем скептикам, возьмет и выведет сборную на ЧМ? Как тогда будет выглядеть уход Петракова и как Ребров будет себя чувствовать в этой ситуации? Или вариант, что у Петракова может получится в УАФ вообще не рассматривают?
Azaka
На фото крутий спец і повний профан. Вітаю Петракова.
BekXan
Судя по всему арабы не хотят отпускать Реброва.Плюс у него контракт до 2025 году.По этому заголовок как минимум ТУПОЙ !
Алексей Степанов
Павелко прохиндей и коррупционер (конечно без суда его так нельзя называть), но самое страшное он профан! Кумовство и так называемое решалово, "работает" до тех пор пока государство не добралось! К сожалению, у руководства государства другие проблемы, чем пользуется данный чиновник и страдает сборная! Если посмотреть "досягнення" Петракова, до Чемпионата Мира среди юношей, то там есть вопросы, и не один! Молодец, хоть и при фарте довел юношескую сборную до титула! Ну, ребров, типичный физруг, с говняным характером!
Zhorik678
неужели все думают что ребров супер тренер он такой же физрук как остальные а чемпионат венгрии это не показатель -показатель топ 5
Kh75
приставку и.о. стыдно предлагать, когда есть совесть, а когда ее нет, то совсем даже ничего. А Петраков не гордый - типа, называйте как хотите, только бы тренировать. Итак, Маркевич и Шевченко в поисках клубов. ну ну ))
tima fialko
Вичерпний аналіз ганебної ситуаціі,що створила УАФ з призначенням головного тренера збірної.Рецепт від підозр у непорядності один- треба робити чесно і відкрито коли керуєш громадською організацією.
ksv240653
пАВЕЛКО- это мразота порошенковская, абсолютно не компетентное в футболе существо. Может только врать, да и то очень примитивно. Это "образец" руководителя в этой стране!
Владимир Копяк
ОПГ УАФ - это компашка некомпетентных людей,примазавшихся к деньгам которые крутятся в этой организации. А ведь каких-то лет 40 назад, в ФФУ никто денег не получал,работали за спасибо... И результаты были! В областях федерации тоже работали без денег,и футбол процветал! По 30-50 команд в чемпионатах области играли в разных лигах,плюс сюда колосовские соревнования и другие ДСО не отставали...Сейчас в некоторых областях и десяти команд нет в чемпионате. И все прекрасно, по словам павелки и его заместителей, мы чуть-ли не лидеры в Европе по организации футбольного хозяйства! Жаль, что наши функционеры не бывают в Германии,Нидерландах, Бельгии, Франции, Англии и далее по списку... И не видят,как там организовывают работу с футболистами и клубами, у нас, по сравнению с ними -пещерный век! Шахтер - не образец нашего футбола.это эрзац Бразилии,но не Украины. Но многие этого не понимают,или делают вид,что не понимают... Увы.