Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 19 серпня 2021, 20:30
5670
1

Нідерланди - Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

В стартовому матчі українкам доведеться зіграти з однією із найсильніших збірних континенту

| Оновлено 19 серпня 2021, 20:30
5670
1
Нідерланди - Україна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи
CEV

У першій грі жіночого чемпіонату Європи 2021 року збірна України, яка виступає в групі D, в четвер 19 серпня в румунському місті Клуж-Напока зустрінеться з командою Нідерландів, яка за рейтингом Європейської Конфедерації волейболу (ЄКВ) входить до п'ятірки найкращих.

Нідерланди

В двох із трьох останніх фінальних турнірів чемпіонату Європи серед жінок нідерландські волейболістки ставали срібними призерами. В 2015 році у вирішальному матчі за золоті медалі у себе вдома в Роттердамі вони програли росіянкам 0:3, а через два роки в Баку зазнали поразки в фіналі від Сербії 1:3.

У 2019 році збірна Нідерландів впевнено пройшла груповий етап, набравши максимальну кількість очок, і посіла перше місце в групі С. Потім була перемога над збірною Греції 3:0 в 1/8 фіналу і програш в 1/4 фіналу Туреччині 0:3.

Досить успішно виступала збірна Нідерландів і на чемпіонаті світу 2018 року в Японії. І на першому, і на другому етапах вона посідала перші місця, вигравши 8 матчів із 9. Далі нідерландська команда зуміла вийти до півфіналу, де знову поступилася Сербії 1:3, а в матчі за бронзові нагороди програла Китаю 0:3.

Україна

На жаль, але наша збірна такими досягненнями поки похвалитися не може. Єдину бронзову медаль українки завоювали вже в далекому 1993 році, коли дебютували на Євро під прапором незалежної держави. А далі, в основному, все йшло по спадаючій.

Щоправда, в останні роки намітився досить істотний прогрес і Україна вже втретє поспіль проходить сито відбіркових турнірів та бере участь у фінальних турнірах чемпіонату Європи. Була ще в активі нашої команди перемога в Євролізі у 2017 році, але там виступали не найсильніші збірні континенту.

До нинішнього турніру збірна готувалася під керівництвом болгарського тренера Володимира Орлова. Була проведена велика робота, також були зіграні контрольні матчі з командами Болгарії та Греції. Хотілося б вірити, що все це допоможе нашим волейболісткам гідно виступити в майбутньому турнірі.

Статистика зустрічей

В останній раз на чемпіонаті Європи збірні Нідерландів і України грали одна з одною в рамках кваліфікації турніру 2013 року. Тоді в групі В наша команда двічі програла 0:3 і 2:3. Нідерландська команда в підсумку посіла в групі 1 місце і вийшла до фінального етапу. А українки в групі були другими, але в стикових матчах поступилися путівкою на Євро Франції (3:1, 2:3, золотий сет 11:15).

Трохи пізніше суперниці зустрічалися у відборі на чемпіонат світу 2018 року в групі Є в Баку. І тут Нідерланди виграли 3:1, але, крім програного сету 18:25, дві партії вони взяли у нас з великими труднощами 30:28 і 27:25.

Прогноз фахівця

Михайло Мельник, президент Федерації волейболу України:
- У першому матчі чемпіонату Європи нам дістався дуже сильний суперник. Я реаліст і розумію, що і за класом, і за досвідом участі в найпрестижніших турнірах волейболістки з Нідерландів нас перевершують. Тому виграти у них буде надзвичайно важко, але прагнути до позитивного результату, звичайно, необхідно. Наше завдання боротися з ними і показати хороший волейбол, за який не було б соромно.

Багато фахівців у цій грі відводять нам роль аутсайдерів. З одного боку, це так і є, а з іншого, може це й непогано. Над командою не буде тиснути тягар відповідальності і дівчата зможуть проявити свої найкращі якості.
Якщо ж говорити в цілому про турнір, то і другий наш суперник збірна Туреччини приблизно такого ж, як і Нідерланди, високого рівня. А ось з іншими командами - Фінляндією, Швецією та Румунією - ми цілком порівнянні. І саме в матчах з ними, на мій погляд, буде вирішуватися питання виходу збірної України з групи.

19 серпня, четвер

Нідерланди – Україна
Румунія. Клуж-Напока. БТ «Арена».  19.00 
ТБ-трансляція на телеканалі «Xsport»
 НІДЕРЛАНДИ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:1
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
Дівчатам,грати кожну партію до кінця,і з голандками і з турчанками також.Вболіваємо,щасти!