Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 18 серпня 2021, 02:06
3772
1

Брайан РІАСКОС: «Знав, що в Металісті легко не буде»

Колумбійський форвард розповів про виступи за харківську команду

| Оновлено 18 серпня 2021, 02:06
3772
1
Брайан РІАСКОС: «Знав, що в Металісті легко не буде»
ФК Металіст. Брайан Ріаскос

Колумбійський нападник Брайан Ріаскос в своєму четвертому офіційному матчі за «Металіст» оформив свій перший дубль в Україні, який приніс команді виїзну перемогу над «Олімпіком» (2:1). ПФЛ відзначила старання футболіста, визнавши його найкращим гравцем 4-го туру Першої ліги.

- Брайан, напередодні стало відомо, що ПФЛ визнала тебе найкращим гравцем 4-го туру в Першій лізі. Наскільки важливим для тебе є це звання?
- Завжди приємно чути, що твоя робота не залишилася непоміченою. На жаль, в перших трьох матчах у мене не вийшло забити, хоча намагаюся показувати красивий футбол в кожній грі. Звичайно, дуже приємно відзначитися дублем і після цього дізнатися, що ти — найкращий гравець туру. Це мотивація і для мене, і для команди. У наступному матчі теж постараюся поборотися за звання гравця туру.

- У дебюті поєдинку з «Олімпіком» харківська команда була активнішою, але ніяк не могла втілити перевагу в забитий м'яч. Причина в організованій грі суперника? Або чому не виходило?
- Ми тиждень готувалися і знали, що «Олімпік» — хороший суперник. Ця команда демонструє змістовну гру — і в обороні, і в нападі. Ми зробили ставку на позиційні атаки, їхня перевага була в контрвипадах. Так і вийшло: ми контролювали м'яч на чужій половині поля, а вони відповідали контратаками. Наші захисники часто грали один в один, тому в першому таймі у господарів часом було більше моментів. Але коли ми повели в рахунку, стало легше. Після нашого гола «Олімпік» вже не створював моменти, у нас же були шанси забити другий м'яч ще в першому таймі.

- Незадовго до перерви «Металіст» не реалізував пенальті. Як думаєш, якби забили, у другому таймі було б легше?
- Звичайно. Проти таких команд, як «Олімпік», коли створюєш моменти, нехай навіть один, два, три, треба реалізовувати всі. Тому що вони теж можуть забити, і тоді буде важко відповісти другим голом. Коли ти не забиваєш з пенальті, це завжди надихає суперника. А якби ще й мені не вдалося забити — була б нічия, тоді у другому таймі було б ще важче. А те, що не реалізували пенальті... Це футбол, потрібно бути готовим до таких моментів. Слава богу, у другому таймі ми забили і перемогли — 2:1.

- Чи можна сказати, що гол суперника, який дозволив «Олімпіку» зрівняти рахунок, ще більше мотивував команду, додав їй спортивної злості?
- Саме так. Коли ти пропускаєш, мотивація завжди стає ще більшою. Або, наприклад, коли ти граєш вдома і зрівнюєш рахунок, теж хочеться забити ще. Суперник також мав кілька хороших моментів, але, на щастя, матч завершився нашою перемогою.

- Переможним став твій гол з пенальті на 82-й хвилині. Хто вирішив, що цей 11-метровий будеш бити саме ти?
- Перед грою ми знали, хто пробиває пенальті. Я був одним з тих, хто значився в цьому списку. Без різниці, хто саме взяв би на себе цю місію, головне — бути впевненим у собі. Я підійшов до Віталія (Федоріва — прим. ред.), він дав добро, я взяв м'яч і забив. Це радість для всіх.

- Поділишся емоціями від дебютних голів за «Металіст»?
- Нападнику завжди приємно забивати. Він завжди повинен і хоче це робити. Перші голи в новій команді завжди приємні — я чекав цього три тури. Слава Богу, що забив перший м'яч, а потім — другий. Відразу два голи — це дуже приємно. Сподіваюся, продовжу забивати в наступних матчах. Чим більше, тим краще.

- Як проходить твоя адаптація в «Металісті»?
- З самого початку знав, що легко не буде. На новому місці завжди непросто. Звичайно, потихеньку адаптуюся до стилю команди: як треба атакувати, як оборонятися. З кожною грою все більше освоююся. Найголовніше — це колектив. Команда завжди допомагає — і на тренуваннях, і в іграх. У кожному матчі показую свій стиль, а адаптація — це вже друге питання.

- А які в цілому враження від турніру Першої ліги? Може, зіткнувся з чимось новим для себе, чого раніше не бачив?
- Звичайно, відразу відчув різницю. У Португалії, звідки я приїхав, більше грають з м'ячем, не так агресивно. Тут інакше, футбол не такий технічний. Втім, головний тренер і хлопці попереджали, що легко не буде: треба вміти як атакувати, так і оборонятися. Для мене дещо незвично, але треба звикати грати і з м'ячем, і без м'яча. Головне — показувати красивий футбол.

- Наступний суперник в чемпіонаті  «Оболонь». Так само, як і «Металіст», вона в цьому сезоні ще не програвала. Які очікування від матчу з цією командою?
- Як завжди, не може бути іншого результату, крім перемоги. Тим більше, ми граємо вдома, перед своїми вболівальниками. Треба показати красивий футбол. Без різниці, проти кого ми граємо і які у суперника результати. Головне — перемогти і порадувати наших глядачів.

- В гостях ти вже відзначився голами. Тепер треба в Харкові.
- Звичайно. Буду намагатися забити і в домашній грі!

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.