Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 серпня 2021, 00:41
9775
0

Динамо самоствердилося, перемога Шахтаря, бій у Чернігові, невдалі паненки

Найцікавіші події четвертого туру УПЛ – в нашому традиційному огляді

| Оновлено 18 серпня 2021, 00:41
9775
0
Динамо самоствердилося, перемога Шахтаря, бій у Чернігові, невдалі паненки
ФК Шахтар Донецьк

Тур розтягнувся аж на п'ять ігрових днів. У центральному поєдинку «Десна» мінімально обіграла «Дніпро-1» і поки йде без очкових втрат. Після поразки від «Олександрії» в минулому турі «Шахтар» реабілітувався на «Металісті-1925». Дуже миролюбний тур - зафіксовано відразу чотири нічиїх - і всі з рахунком 1:1 (без урахування поєдинку «Інгулець» - «Динамо»).

Перенесення туру

Гра «Динамо» - «Інгулець» повинна була відбутися в уїк-енд. Але відбудеться в середу, 18 серпня. Замість матчу чемпіонату країни чемпіони України провели товариську зустріч проти чемпіонів Італії - «Інтера». «Спрага - ніщо. Імідж - все».

Цифра туру

Один удар в сторону воріт на двох: такий статистичний підсумок першого тайму гри між «Шахтарем» і «Металістом-1925». Донеччани володіли всіма видами ініціативи, але харків'яни дуже грамотно оборонялися. До того ж, у підопічних Де Дзербі зовсім нічого не виходило в атаці. Лише після перерви «Шахтарю» вдалося виправити ситуацію на свою користь.

Стандарт туру

Одне з нововведень Де Дзербі на посаді тренера «Шахтаря» - команда дуже вдало розігрує стандарти. Зокрема, кутові. Рахунок в матчі проти підопічних Кривенцова «гірники» відкрили в дебюті другого тайму після вдалого розіграшу подачі від кутового прапорця. Майкон подав на ближню штангу, де Кривцов головою прийняв м'яч і переправив на дальню штангу. Першим на м'ячі виявився Степаненко, удар якого голкіпер не зумів заблокувати.

Комбінація туру

Домашня заготовка у вигляді відмінної високої діагоналі у виконанні Марлоса в центр штрафного майданчика з подальшою результативною передачею стає вже класикою жанру, але, тим не менш, суперники не можуть знайти протиотруту. Ось і цього разу «гірники» забили в подібному ключі. Марлос чудово виконав свою роль, подавши точно на голову Матвієнка, той скинув на Траоре, і новачок «гірників» в падінні головою забив другий гол у ворота «Металіста-1925», знявши всі питання про переможця двобою.

Промах туру

Захисник «Металіста-1925» Євген Ткачук мав всі шанси забити гол престижу у ворота «Шахтаря», але йому катастрофічно не пощастило. В кінці матчу гості помітно активізувалися і пішли вперед великими силами. В одному з епізодів Трубін невдало відбив м'яч - фактично в свої ворота, і першим на підборі виявився центрбек харків'ян. Євгену залишалося лише влучити по воротах, але він метрів з п'яти ударом головою примудрився запустити м'яч вище воріт.

Матч туру

У центральному поєдинку туру зустрілися несподівані лідери - «Десна» і «Дніпро-1». Матч повністю виправдав свій високий статус. У грі було багато боротьби і, як наслідок, травм, були і вилучення - відразу два, причому в складі лише гостей. Були й непогані голи - у виконанні Безбородька і Довбика. Кульмінація матчу - за чотири хвилини до фінального свистка, коли Завійський відправив м'яч у сітку після явної помилки голкіпера Паста.

Травми туру

СК Дніпро-1. Євген Селін та Артем Довбик

Уже в дебюті зустрічі в Чернігові обидва наставники - і Олександр Рябоконь, і Ігор Йовічевич - були змушені проводити заміни травмованих гравців. Через пошкодження на 13 хвилині покинув поле захисник господарів Селін, а через шість хвилин з аналогічної причини був замінений оборонець гостей Кравченко.

Вилучення туру

Катерина Монзуль, арбітр матчу «Десна» - «Дніпро-1», зайвий раз довела свою прихильність до роздачі червоних карток. У матчі таких виявилося відразу дві. І обидві отримали футболісти «Дніпра-1». Спочатку був вилучений Ді Франко за дві жовті картки. Перша – без питань, а ось у другому епізоді, як здалося, півзахисник не зіграв ногою в суперника. Друга червона - Пихальонку. Судячи з усього, за «неспортивну поведінку». Олександр щось сказав рефері, за що отримав спочатку «гірчичник», а потім відразу червону картку.

СК Дніпро-1. Катерина Монзуль вилучає з поля Франсіско Ді Франко

Слова туру

Після гри з «Десною» головний тренер «дніпрян» Ігор Йовічевич висловився, крім усього іншого, і про суддівство Монзуль: «Сьогодні були чинники, які ми не можемо контролювати. Нехай федерація розбирає суддівство. Це був хороший матч, яким насолоджувалися вболівальники, і так легко давати картки за якимось дивними критеріями. Це не йде на користь футболу. Ми можемо програти три очки, але на користь футболу, який хоче дивитися уболівальник, таке не йде».

Паненки туру

Головні події в не дуже видовищному поєдинку «Верес» - «Ворскла» відбулися в дебюті другої половини зустрічі. На гол Тіля з пенальті точним ударом відповів Солдат, для якого цей м'яч став дебютним в УПЛ. Перемогу господарям міг принести Сергійчук, який взявся виконувати пенальті. Михайло пробив з точки паненкою, але поцілити в ворота не зумів - влучив у поперечину.

У подібному ключі пробив одинадцятиметровий у ворота «Олександрії» і форвард «Львова» Альваро. За словами бразильця, він цілий тиждень тренував саме таке виконання пенальті. На тренуваннях виходило, але в офіційному матчі - не склалося: голкіпер Білик без особливих проблем впорався з ударом.

Штрафний туру

На відміну від свого одноклубника Альваро, Ренан бездоганно виконав стандарт в грі з «Олександрією». Бразильський півзахисник «Львова» гарматним і точним ударом зі штрафного забив м'яч у верхній кут воріт. Без найменшого шансу для воротаря. Дивовижний гол. Правда, варто відзначити, що в тому епізоді суддя помилився, призначаючи штрафний удар.

Батьки і діти туру

Напередодні гри проти «Колоса» в тренерському штабі «Руху» прибуло: асистентом наставника львів'ян Леоніда Кучука став його син - Олексій, який, за словами Кучука-старшого, буде відповідати за те, що йому скаже головний тренер. Символічно, що протистояти тренерському тандему Кучуків випало тандему Костишиних - батькові-тренерові і синові-футболісту. Протистояння закінчилося бойовою нічиєю.

Банер туру

Вболівальники «Чорноморця» продовжують мовчазний протест проти кадрової політики клубу. Практично на всіх попередніх поєдинках УПЛ фани «моряків» вивішували банери з критикою «продинамівського» акценту при формуванні стартового складу «Чорноморця». Ось і у виїзному поєдинку проти «Маріуполя» вболівальники одеситів вивісили банер з наступним змістом: «Ваша база - в Конча-Заспі».

«Дербі» туру

«Маріуполь» проти «Чорноморця» - фактично, це «Шахтар-2» проти «Динамо-2». У заявці обох команд знайшлося місце для дванадцяти футболістів «старшого брата», з них сім гравців «Динамо» вийшло в стартовому складі «Чорноморця» і шість футболістів «Шахтаря» - в стартовому складі «Маріуполя». Матч вийшов результативним. Незважаючи на те, що господарі першими відкрили рахунок, гості зуміли не тільки його зрівняти, але і забити два м'ячі «зверху». У підсумку підопічні Маркевича лише підсолодили гіркоту поразки - 3:2 на користь «моряків». Є перша перемога «Чорноморця» в сезоні.

Символічна збірна туру

Білик - Єрмаков, Цимбалюк, Кривцов, Горін - Тіль, Степаненко, Калитвинцев, Марлос - Безбородько, Борячук.

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 03:30 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.