Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 17 серпня 2021, 11:07
287
0

Змінити погляд на сквош за тиждень: кемп братів Ашур у Києві

Захід було проведено за підтримки  Федерації сквошу України

| Оновлено 17 серпня 2021, 11:07
287
0
Змінити погляд на сквош за тиждень: кемп братів Ашур у Києві
Getty Images/Global Images Ukraine

Учасники тільки-но встигли відкласти ракетки та м’ячі й вгамувати емоції після фінального турніру: 8 серпня у Києві завершився сквош кемп зіркових братів Ашур.  

Унікальна подія об’єднала видатних єгипетських спортсменів, триразового чемпіона світу зі сквошу Рамі та легендарного ментора Хішама, професійних українських гравців, тренерів, юніорів та початківців. Кожен знайшов для себе щось корисне, адже видатні спортсмени поділилися своїм досвідом та секретними фішками, провели групові тренування, де учасники мали можливість відпрацювати техніку та повправлятися у грі на практиці. Братам Ашур вдалося підібрати до кожного індивідуальний підхід та надати поради для подальшого розвитку у спорті.

А по завершенню кемпу, 8 серпня, було проведено турнір зі сквошу. Це перше змагання за авторською системою підрахунку очок Рамі Ашура RAM Scoring System в Україні.

Захід було проведено за підтримки  Федерації сквошу України (ФСУ, https://www.squash.ua), яка вже не вперше організовує візит відомих спортсменів у Київ.

«Я дуже люблю Україну, а місто Київ любить нас і завжди нас гарно зустрічає. Нам хочеться частіше повертатися сюди та проводити більше часу за грою та відпочинком», - зізнається Хішам Ашур, легендарний тренер зі сквошу, винахідник залпового удару «Mizuki».

Усі залучені у подію отримали море користі та позитивних емоцій. 

«Оскільки кемп проходить всього 6-7 днів, для нас важливо за цей час донести до наших учнів, що не завжди потрібно швидше бігати чи показати у грі більше сили. Краще змінити підхід у своїй голові. Наша мета – пояснити, що потрібно починати  мислити по іншому, подивитись на гру іншими очима. Спостерігати за іншими спортсменами, аналізувати, робити висновки та, звісно, тренуватися, а не просто любити сквош, оскільки грати в нього досить складно технічно», - пояснює Хішам.

Наразі брати Ашур проводять кемпи у різних країнах, наприклад, у США та Греції. У найближчому майбутньому планують підкорити серією подібних заходів Європу. Серед цілей також вихід на інший, більш масовий, формат тренувань, обговорення можливості відкриття Академії сквошу в Україні.

 Брати Ашур побажали українським сквошистам любити те, чим вони захоплюються та регулярними тренуваннями доводити відданість спорту. Докладати зусиль, рости, вчитись віддавати, щоб потім отримувати гарні емоції та впевненість  у собі.  А також пообіцяли незабаром повернутися з іншими сквош-проєктами.

 

сквош
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів
Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2
Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24

Українські рапіристки вперше в історії зійшли на п'єдестал етапу КС
Інші види | 04 травня 2024, 23:25 0
Українські рапіристки вперше в історії зійшли на п'єдестал етапу КС

Бронзу взяли Дар'я Миронюк, Ольга Сопіт, Аліна Полозюк та Катерина Буденко

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.