Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 19 серпня 2021, 04:26
5373
4

Монако – Шахтар. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Український тренер зробив прогноз на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

| Оновлено 19 серпня 2021, 04:26
5373
4
Монако – Шахтар. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
ФК Шахтар Донецьк

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на перший матч 4-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Монако» – «Шахтар»:

«Шахтарю» залишився один крок до виходу в груповий раунд Ліги чемпіонів. Але для цього команді Де Дзербі потрібно пройти «Монако». Особисто я вважаю «гірників» фаворитами в цьому поєдинку за багатьма аспектами. Я так вважаю не тільки, тому що я патріот і українець і тому що я хочу, щоб всі українські команди успішно грали. Я просто спробую знайти аргументи.

  • А: у «Шахтаря» вище ігрова готовність.
  • Б: у «гірників» краще кондиції і командна швидкість.
  • В: у «Шахтаря» краще тактична гнучкість і різноманітність у грі.
  • Г: амбіції нового рульового «Шахтаря» італійця Роберто Де Дзербі і більшості його підопічних, які перебувають в шорт-листах іменитих європейських клубів.

«Шахтар» легко пройшов «Генк», двічі здобувши перемогу над бельгійцями по 2:1. Я в своїх прогнозах і передбачав дві перемоги «гірників» в цьому протистоянні.

«Шахтар» цього літа посилився, запросивши в команду гравців досить високого класу. «Гірники» взяли двох бразильців в особі захисника Марлона, з яким Де Дзербі знайомий по роботі в «Сассуоло», і творчого гравця Педріньйо. Також «Шахтар» посилився форвардом збірної Буркіна-Фасо Лассіною Траоре, який забиває майже в кожному матчі. Дай Бог, нехай і далі забиває.

А що ж «Монако»? Сьогодні монегаски мало нагадують ту команду минулого сезону, яка під керівництвом хорвата Ніко Ковача демонструвала дуже цікаву гру і фінішувала в Лізі 1 на третьому місці. До речі, монегаски в тому сезоні краще за всіх грали вдома. За цим показником вони були першими в Лізі 1, але четверте місце вони зайняли за грою в гостях.

Зараз «Монако» не впізнати. У новому сезоні чемпіонату Франції вони набрали всього одне очко. 6 серпня вони зіграли 1:1 з «Нантом», а 13 серпня «монегаски» в гостях поступилися 0:1 «Лорьяну». При цьому один з творчих лідерів «Монако» Олександр Головін отримав травму. У двох матчах Ліги 1 вони забили лише один гол і практично нічого не створювали. Чому? Вони ще не вийшли на свій рівень кондицій і динаміки. Поки що гра монегасків читається суперниками, які встигають швидше реагувати і перебудовуватися. «Монако» добре і багато контролює м'яч, але без гострих, проникаючих передач в активні зони. Більше передач вони виконують в ноги. Звичайно, кістяк «Монако» представляють досить перевірені і кваліфіковані гравці, багато з яких виступають за свої збірні. Тому дуже важливо «Шахтарю» вивчити суперника.

Кого виділю у «Монако»? 34-річний Сеск Фабрегас більше 100 матчів зіграв за збірну Іспанії, а також виступав за ряд європейських грандів. Він є лідером команди, хоча не завжди вже виходить на поле в основі. Желсон Мартінш був куплений у «Атлетіко» за 30 млн євро, зіграв 21 матч за збірну Португалії. Це хороший швидкий футболіст. 29-річний захисник Джібріль Сідібе зіграв 18 матчів за збірну Франції. Хороший 30-річний нападник Віссам Бен Єддер зіграв 14 матчів за збірну Франції. За нього монегаски заплатили «Севільї» 40 млн євро. 29-річний Кевін Фолланд грає за збірну Німеччини. Я спеціально роблю акцент на віці гравців «Монако». Хочу, щоб ви побачили, що у монегасків є група досвідчених футболістів. Хоча, так, є гравці і молодші. Це хороші сенегалець Діатта, нідерландець Боаду, бразилець Лукас, німець Якобс. За цих гравців «Монако» заплатив чималі гроші. Також монегаски орендували у «Баварії» воротаря Нюбеля, який в цьому сезоні зіграв у всіх чотирьох матчах за монегасків.

Якщо проти «Монако» грати на середніх швидкостях, то їх це дуже влаштує. А якщо працювати в відрізках швидкісної аритмії, то їм буде дуже некомфортно. Монегаски не встигатимуть, вони будуть фолити. Обидві команди віддають перевагу тотальному контролю м'яча, розумній і творчій грі, маючи для неї виконавців високого рівня. Правда, «Шахтар» швидше переходить з оборони в атаку і має перевагу в реалізації створеного.

«Гірники» в гостях, як мінімум, не програють. Я в цьому впевнений. Дуже важливо приділити увагу психологічній впевненості перед іграми з цим суперником. Непогано було б подивитися всією командою успішні минулорічні матчі з топ-командами, а саме «Реалом» і «Інтером». Це додасть додаткові і позитивні емоції. Важливо кожному зробити максимальні зусилля. Є прекрасний вираз: перемігши себе, переможеш всіх. Пам'ятайте, що вся країна підтримує вас і посилає вам позитивні імпульси. Віримо, сподіваємося і чекаємо! Удачі вам всім», – сказав Грозний.

Матч «Монако» – «Шахтар» відбудеться 17 серпня. Початок зустрічі – о 22:00.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
aleks19826
А Вячеславу снова спасибо за умножение. Теперь я понимаю почему он не тренирует, если он букмекеров опускает так жестко))))
Ёкарный Бабай
Последние предложения по-португальски надо писать, Вячеслав. Украинцев там сколько выйдет, опять два?
---
“Há uma expressão maravilhosa: ao derrotar a si mesmo, você vai derrotar a todos. Lembre-se de que todo o país o apóia e lhe envia impulsos positivos. Acreditamos, esperamos e esperamos! Boa sorte a todos vocês ”, disse Grozny.
aleks19826
У 80 процентах Грозний вигадує результати, грамотно аналізуючи гру команд. Думаю послухаю і цього разу і візьму Х2