Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 16 вересня 2021, 03:09
24465
119

Міністр спорту: «Не тисніть на Магучіх. Їй дадуть гроші, вона поїде»

Вадим Гутцайт вважає, що не варто критикувати Ярославу Магучіх

| Оновлено 16 вересня 2021, 03:09
24465
119
Міністр спорту: «Не тисніть на Магучіх. Їй дадуть гроші, вона поїде»
Getty Images/Global Images Ukraine

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт вважає, що не варто тиснути на Ярославу Магучіх за спільне фото з росіянкою Марією Ласіцкене після фіналу у стрибках в висоту на Олімпіаді.

Гутцайт побоюється, що Ярославі можуть запропонувати змінити громадянство і вона просто поїде.

«Ярослава з 7 років готувалась, постійно в залах. Я вважаю, що в той момент перемоги вона просто була в стані ейфорії, і не дуже відчувала. Я впевнений, що коли вона побачила реакцію, потім все зрозуміла. Напевно, нам треба більше працювати зі спортсменами, щоб вони в стані ейфорії більше себе контролювали».

«Але щодо Магучіх можу сказати, що якщо ми не хочемо втратити ще цю спортсменку, щоб потім не говорили, що від нас їдуть спортсмени, то не треба на неї тиснути. Вона повернулася героїнею з бронзовою медаллю з Олімпіади, підняла український прапор. А будемо тиснути, їй запропонують гроші і вона поїде. А потім знову будуть говорити, що винен міністр, президент, що не втримали».

«Є така ситуація, всі повинні зробити висновки, і я в тому числі, і рухатись далі», - сказав Гутцайт.

Сама Магучіх пізніше прокоментувала інцидент з фото.

Оцініть матеріал
(82)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Трубін не врятував у серії пенальті. Марсель пройшов Бенфіку
Футбол | 19 квітня 2024, 00:51 38
Трубін не врятував у серії пенальті. Марсель пройшов Бенфіку

Французька команда виграла чвертьфінал ЛЄ

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 119
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Matroskin
Где-то очень точно описали ситуацию: Если твоя жена потрахивается с Ашотом, то не надо на нее давить, а то она уйдет к Ашоту...
andreypoltava234
що то за шантаж українофоба гутцайта?)) держава або стрибунка через палку?) держава, звісно що) якщо не хоче бути українською спортсменкою, то нехай їде куди хоче)
suforza1921
Ми розуміємо, що у нас нема таких умов для спортсменів, як у сусідніх державах, навіть за поребриком, як би нам не було прикро. Але. Тут має бути принциповою позиція самих спортсменів - або ти посилаєш на .Х.. Й рідну країну разом зі всіма її тарганами, обираючи напрям за "довгим рубльом" і вічною анафемою водночас, або обираючи національну позицію, йдучи на певну самопожертву, залишаєшся патріотом і взірцем для нащадків на віки.
Станислав Кокра
Повністю підтримую
O Vas
В першу чергу потрібно нахрєн порозганяти більшість спортивних функціонерів, тренерів, таких гутцайтів - які вкладають в голову молодим спортсменам, що "спорт - внєпалітікі, язик нє імєєт значєнія"... Якщо ти виступаєш під українським прапором на міжнародних змаганнях - це вже політика, і вести потрібно себе відповідно.
introvert
Чесно кажучи, мене в цій ситуації більше дивує те, що багато українців вважають її героїнею ОІ. Особисто мене перегляд того фіналу забезпечив лише черговою порцією негативу, яку змогла розбавити ложкою меду у вигляді жаги до боротьби та особистого рекорду Іринка Геращенко, але аж ніяк не Ярослава, яка виступила, як для себе, відверто слабко. Обійми з Кучіною і загортання в прапор ОКР просто стали масною крапкою в тій історії.
Далекий від того, щоб звинувачувати Ярославу в сепаратизмі чи прихильності до ворожої країни. Але її легковажність, психологічна нестійкість і радість поразці (через те, що і поразка добре оплачується на Батьківщині), аж ніяк не добавили їй очок симпатії. Так, вона величезний талант... але, на разі, набагато менша як спортсменка і особистість.
Алексей К
Так с таким подходом пусть едет. Никто никого не держит
Віталій Яценко
Цікава позиція - не тиснути. Якщо людина готова продатись за гроші, змінити громадянство і виступати за іншу збірну, то так от легко шантажувати. Якщо так легко зрадити Батьківщину через об'єктивний тиск, то значить такі у спортсмена принципи і правила життя.
turist86
19-річну дівчину довгий час підтримували Мінспорт і ЗСУ. За бронзу ОІ дадуть 55 тисяч доларів, тобто півтора млн. грн. Плюс різні стипендії. Невже цього мало?
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
А что ж такое неужели страшно?
Так вы доигратесть в правильных и не правильных, что будет как страна Джибутти выходить с одним спортсменом держа флаг.
Займитесь инфраструктурой. Пропагандой спортивного образа жизни.
Расформируйте нахрен суспильне, создайте спортивные каналы на платформах т2 Отт.
Чтобы люди в селах могли смотреть.
Хватить этого дебильного хайпа, пустозвонства. 2021 год. В мы блин в пещерах живём.
Олег Скудный
Вона ж військовослужбовець! Як вона може виїхати?
dadaali177188
Ага , я понял, то есть в оттоке спортсменов виноваты болельщики , а не чиновники??? и ватные мысли в головы спортсменов тоже закладывают болелы. К Магучих у меня претензий нет, она как бы дала пояснение своему залёту, на первый раз примем за извинения и можно простить. Есть кадры, которые до сих пор корону носят и залёты у них по хлеще, и извиняться не думают - вот тех не жалко.
slavko4
От цікаво, а Ярослава з Марією на чемпіонаті світу 2019 у Досі напевне теж обіймалися, але трансляції або не було, або її ніхто не бачив, бо аналогічний кіпіш ще б тоді піднявся)
Серж М
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mishka_Tayson
Як шкода, що в Україні люди з подібним світоглядом стають міністрами... Нехай і "молоді і спорту".
slavko4
Тільки одне питання. Де увесь диванний гнів, аналогічний за інтенсивністю, що вилився на Ярославу, з приводу того, що у нас триває багатомільярдний товарообіг з країною-агресором; не покарано тих, хто злив Крим і ОРДЛО, Іловайськ тощо?
Нікому не здається, що маємо великий дисбаланс у пріоритетності Зради? Чи пряме фінансування окупантів - не зрада для тих, що йдосі всираються від "жахливого" вчинку Ярослави?
an52
Тиснути не потрібно, конфлікт нібито вичерпано. Але дивує намагання зробити зі спортсменів якихось недоторканих. Почитати деяких коментаторів під час олімпіади, так спортсменів ні в якому разі не можна критикувати, місце в 10-ці (50-ці, 100-ні) потрібно вітати як золоту медаль, можна лише виплачувати їм стіпендії та преміальні.
Александр Шевченко
Лол- "А будем давить, ей предложат деньги, и она уедет. А потом снова будут говорить, что виноват министр, президент, не удержали."- типичный еврей, он не виноват что спортсмен уезжает, не он же создает условия для спортсменов, а общество))) Неуважаемый еврей пан министр, общество само разберется, осуждать Могучих или нет и не общества будет заслуга, если Могучих или другой ватник спортсмен или не ватник уедет выступать за другую страну, а именно - вы чинуши, которые вместо тренеров посылаете своих жен и любовниц на ОЛимпиаду, именно - вы, которые создают такие условия для спортсменов, которые вынуждают их уезжать
None
Срач развели из ничего. Все прут в патриоты.
Sukiyaki
К нас презик- Какая разница..
Министр спорта - не давите на призера, а то у нас так много медалек, что мне неудобно просижывать штаны в перерывах между вояжами, вы мне, мля, всю статистику портите.