Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
|
1715
0

Фенербахче – ГІК. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Найтитулованіший клуб Фінляндії може виявитися непростим опонентом для турецької команди

Фенербахче – ГІК. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи
ФК Фенербахче

У четвер, 19 серпня, в Стамбулі на стадіоні «Шюкрю Сараджоглу» відбудеться перший матч плей-оф кваліфікації Ліги Європи, в якому турецький «Фенербахче» прийматиме фінський ГІК.

«Фенербахче»

 

Для команди португальського фахівця Вітора Перейри це буде перший єврокубковий поєдинок у цьому сезоні. На минулий вихідних у новому чемпіонаті Туреччини «жовті канарки» стартували з перемоги над командою «Адана Демірспор» в 1-му турі з рахунком 1:0. Єдиний гол на 46-й хвилині на свій рахунок записав екс-хавбек збірної Німеччини Месут Езіл, який раніше за турецький клуб не забивав.

У минулому сезоні «Фенербахче» став бронзовим призером турецької Суперліги, до чемпіонства не вистачило всього однієї перемоги – відставання в два очки від чемпіона. Всього стамбульська команда вигравала національну першість 19 разів, а в Лізі Європи максимально добиралася до стадії 1/2 фіналу, проте сталося це ще в сезоні 2012/13.

ГІК

 

На відміну від «Фенербахче», фінський ГІК цього літа встиг уже зіграти шість єврокубкових поєдинків. Чемпіон Фінляндії розпочав свій вояж в Європі з першого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів, де декласував чорногорську «Будучност», здобувши перемогу в протистоянні із загальним рахунком 7:1. А ось після поєдинків зі шведським «Мальме» (1:2, 2:2) команді з Гельсінкі довелося спуститися в Лігу Європи.

У третьому раунді кваліфікації другого за престижністю єврокубкового турніру ГІК виграв в азербайджанського Нефтчі (2:2, 3:0) і тепер перебуває за крок від виходу в груповий раунд. Пройти турецький гранд найтитулованішому клубу Фінляндії буде дуже непросто. Втім, навіть поразка на цій стадії гарантує єврокубкову осінь, щоправда вже в Лізі конференцій.

Прогноз на протистояння

 

Ми вважаємо, що «Фенербахче» в даному матчі здобуде перемогу. Нашою ставкою буде позиція – П1 з коефіцієнтом 1.28 по лінії Parimatch.

Орієнтовні склади

«Фенербахче»: Байиндир – Новак, Салаї, Тіссеран, Зайц, Луїс Густаво, Кадіолу, Осайі-Семюел, Кахведжи, Езіл, Дурсун.

ГІК: Таннандер – О'Шонессі, Жаїр, Лінгман, Мурільо, Тенхо, Морен, Саксела, Браун, Валенчич, Ріскі.

19 серпня, четвер

«Фенербахче» – ГІК
Стамбул. Стадіон «Шюкрю Сараджоглу». 21:45
ТБ-трансляція на медіасервісі MEGOGO
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.