Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 15 серпня 2021, 19:20
6697
8

Біатлон повертається. Цього року шоу-гонка у Вісбадені увійде в історію

Денис Шаховець анонсує шоу-гонку City Biathlon Wiesbaden

| Оновлено 15 серпня 2021, 19:20
6697
8
Біатлон повертається. Цього року шоу-гонка у Вісбадені увійде в історію
city-biathlon.com

Дочекалися! Вже у неділю, 15 серпня, в німецькому Вісбадені відбудуться перші міжнародні біатлонні змагання олімпійського сезону 2021/22! Щоправда, поки не під егідою IBU, але знаменита традиційна шоу-гонка City Biathlon Wiesbaden все одно викликає особливий інтерес.

Історія

Вперше подібний захід було проведено в 2005 році в невеликому німецькому місті Пюттлінген, переможцями тоді стали представники Німеччини Міхаель Грайс та Каті Вільгельм. Гонка стала щорічною, але в 2014 році її вирішили скасувати. Повернення літнього міського біатлону відбулося в 2018 році у Вісбадені, майбутня гонка стане вже четвертою в цьому місті.

У 2012 році жіночу виставкову гонку в Пюттлінгені виграла українка Віта Семеренко. Пізніше запрошення також отримували Олена Підгрушна, Валя Семеренко та Юлія Джима, але вони в трійку призерів не потрапляли. А ось українські біатлоністи-чоловіки жодного разу не виступали в гонці City Biathlon.

Віта Семеренко

У минулому році історію міг переписати Дмитро Підручний, який отримав історичне запрошення, але через COVID-19 йому так і не вдалося виступити. За пару днів до старту українець був змушений знятися з перегонів через позитивний тест на коронавірус. На щастя, в цьому році Підручний отримав друге запрошення, так що залишається сподіватися, що цього разу обійдеться без форс-мажорів.

Формат

Декілька слів про формат. Гонки пройдуть на лижоролерах з масовим стартом, в них візьмуть участь по 9 біатлоністів. Спочатку відбудеться кваліфікація, де спортсмени подолають по два кола довжиною в 1600 метрів, перед якими пройдуть дві стрільби - по одній з положень лежачи і стоячи.

Якщо не вдасться закрити всі мішені п'ятьма пострілами, на кожному вогневому рубежі можна буде використовувати по три запасних патрони. Якщо навіть після восьми пострілів не вдалося закрити всі мішені, спортсмен буде змушений відійти в «штрафний майданчик» і відбути там по 10 секунд за кожну незакриту мішень. Це покарання замінює проходження штрафного кола.

За підсумками кваліфікації визначаться лише стартові позиції на фінальний раунд. У переможців «розминки» буде зовсім невелика перевага, яка полягає в більш вигідній стартовій позиції і декількох метрах дистанції, шанси на перемогу все одно будуть приблизно рівні.

У фінальному раунді біатлоністам доведеться подолати вже шість кіл по 1600 метрів кожне. Між ними потрібно заїхати п'ять разів на стрільбу: дві перші будуть з положення лежачи, а інші три стоячи. Ця гонка більше підходить для снайперів: ті, хто швидко і точно стріляє, «на папері» мають більше шансів на тріумф, ніж швидкісні бігуни.

Юлія Джима

Учасники

Приємно, що в цьому році вперше в історії Україна буде представлена ​​і в жіночій, і в чоловічій гонках. Для Юлії Джими це буде вже друга спроба поборотися за перемогу, в 2018 році вона посіла шосте місце. Дмитро Підручний, як уже зазначено вище, виступить у Вісбадені вперше.

Наші співвітчизники змагатимуться на лижоролерній трасі з дуже титулованими суперниками, які добре знайомі любителям біатлону. В першу чергу варто виділити норвежця Йоганнеса Бьо, що вигравав загальний залік Кубка світу за підсумками трьох останніх сезонів. Саме Бьо-молодшого багато експертів вважають фаворитом.

У жіночій гонці, звичайно ж, однією з головних претенденток на перемогу буде італійка Доротея Вірер, яка до пандемії коронавірусу була Королевою біатлону. Але француженка Жюлья Сімон напевно постарається захистити торішню перемогу. Тоді їй вдалося виграти дуже впевнено, але й конкуренція через пандемію була на менш високому рівні.

Доротея Вірер

Жінки:

 Доротея Вірер
 Інгрід Тандреволд
 Жюлья Сімон
 Яніна Геттіх
 Маркета Давідова
 Лєна Хеккі
 Моніка Гойніш-Старега
 Ванесса Фогт
 Юлія Джима

Чоловіки:

 Дмитро Підручний
 Йоганнес Тінгнес Бьо
 Тар'єй Бьо
 Ерік Лессер
 Роман Реєс
 Лукас Хоффер
 Яков Фак
 Саїд Халілі
 Фелікс Ляйтнер

Розклад і трансляції

Вся програма виставкової гонки запланована на 15 серпня. Спочатку відбудуться жіноча і чоловіча кваліфікації, а після невеликої перерви розпочнеться фінальний раунд.

Гонка вперше в історії буде транслюватися на українському телебаченні, її покаже телеканал «UA:Перший». З часом початку стартів можна ознайомитися нижче.

Жінки: початок кваліфікації – 14:15 за київським часом, початок фіналу – о 16:10.

Чоловіки: початок кваліфікації – 14:45 за київським часом, початок фіналу – о 17:15.

Sport.ua проведе текстові трансляції шоу-гонки City Biathlon Wiesbaden.

У матеріалі використані фото сайтів biathlon.com.ua, city-biathlon.com

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Бугаец
давно зрозумів, що літній біалон на любителя як і стрибки влітку з трампліна
Александр Ад
цікаво подівитися буде
tima fialko
Вони шо,в місті і стреляють?
Александр Ад
А у програмі ЮА-Перший немає.Де дивитися?
dydyyura
слабые составы