Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 серпня 2021, 20:14
49353
467

Чому Динамо замість УПЛ спаринги в Європі грає

Валерій Василенко – емоційно про підміну понять

| Оновлено 14 серпня 2021, 20:14
49353
467
Чому Динамо замість УПЛ спаринги в Європі грає
ФК Динамо

У суботу, 14 серпня, чемпіон України зіграє проти чемпіона Італії. Чи не правда, крута вивіска, хоч і «товарняк». Я обов'язково подивлюся. Тому як цікаво. Та й зазивають. Матч відбудеться в Монці о 19:30 за Києвом, а подивитися його можна буде на 2+2.

Дивився я недавно і «товарняк» проти «Фенербахче». Не скажу, що гра вже так сподобалася, але на то він і спаринг, щоб щось там перевіряти, на когось дивитися, робити висновки. Експериментувати, в загальному.

Крім усього іншого - чи то пак, цих самих експериментів зі складом і перегляду всіх новачків (в нашому випадку - від Шкуріна до Антюха), подібні матчі - це ще і вивіска для «Динамо». Підняття статусу чемпіонів України, так би мовити.

Упевнений, що домовитися про проведення двох товариських матчів «Динамо» - проти бронзового призера турецької Суперліги і чемпіона серії А - вдалося в першу чергу завдяки «особистому втручанню» нинішнього керманича «біло-синіх». Мірча Луческу в Туреччині - майже Бог, хоча і порядком зіпсував свій статус після роботи на чолі національної збірної країни, а «Інтер» досвідчений румун і зовсім свого часу очолював. Так що спасибі Містеру. Буде привід побачити непогані команди і хороших гравців. Буде привід порівняти на їхньому тлі нашу команду. І наших футболістів.

Хотілося б, звичайно, щоб ці суперники прибули до Києва. Мені здається, тут би ажіотаж був «голосніший», ніж там. Але і на тому спасибі.

Але ось на цьому всьому позитивному тлі особисто мене не покидає відчуття, що особисто мене, вибачте, «нагнули». Ще раз: я тільки за, що такі матчі організовуються. Про їхню користь було в загальних рисах сказано вище. Туди ж можна додати і «пробу пера» напередодні старту «Динамо» в груповому раунді чемпіонської Ліги. У мене в зв'язку з цим лише одне питання: чому «Динамо» гратиме проти «Інтера» в той самий день, коли мало відіграти проти «Інгульця» в рамках чемпіонату України?


ФК Динамо

Розумію, що на це питання ніхто мені конкретно не відповість. У кращому випадку - промовчать, в гіршому - звинуватять в нехтуванні славного імені легендарного клубу. Мені не звикати. Але тут якраз така ситуація, коли за державу прикро. Адже виходить так, що «Динамо» просто, вибачайте, «забило» на офіційний - підкреслюю - офіційний матч чемпіонату України, і замість нього зіграє матч неофіційний.

Давайте називати речі своїми іменами: зіграти проти «Інтера» - це напевно престижніше, ніж зіграти проти «Інгульця». Тут не посперечаєшся при всьому бажанні. Зрозумійте, я ж навіть не намагаюся зловтішатися, настільки ця ситуація анекдотична сама по собі. Виходить, дві команди, тобто «Динамо» і «Інгулець» - домовляються про перенесення гри на кілька днів, УПЛ їхній «договір» лише підмахує, і справа в капелюсі. І всім пофіг, що замість офіційної гри одна команда проводить неофіційну, а друга змушена чекати свій наступний матч дев'ять днів.

А чому, скажіть будь ласка, не провести «товарняк» з міланцями не в суботу, 14-го, а наступної середи, 18-го? Адже так було б правильно з усіх боків. Чому вибрали неправильну з усіх боків відповідь? А я поясню, на це багато розуму не треба. Не вийшло тільки тому, що наступної суботи, 21 серпня, «Інтер» стартує в новому сезоні серії А, поєдинком проти «Дженоа». І ось для того, щоб якомога краще підготуватися до прем'єрного туру, міланці і погодилися грати проти киян лише тоді, коли їм вигідно і зручно. А не тоді, коли зручно чемпіону України. Тим більше, що чемпіон України заради цього спарингу готовий пожертвувати багато чим. Зокрема, поламати графік своєї внутрішньої першості...

Далі міркувати з цього приводу не бачу сенсу. Якщо чемпіон України вважає за можливе ламати графік УПЛ, то хто заборонить це робити іншим учасникам нашого чемпіонату? І якщо чемпіон України вважає цей самий чемпіонат другосортним, то яке до нього, до чемпіонату, тобто, буде ставлення у наших зарубіжних колег і партнерів?

Оцініть матеріал
(342)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Брюгге вдруге обіграв грецький ПАОК і впевнено вийшов до 1/2 фіналу ЛК
Футбол | 19 квітня 2024, 00:12 0
Брюгге вдруге обіграв грецький ПАОК і впевнено вийшов до 1/2 фіналу ЛК

Бельгійська команда забила два м'ячі і у півфіналі зіграє з Фіорентиною

З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів
Футбол | 18 квітня 2024, 06:30 16
З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів

У півфіналах ЛЧ зустрінуться: Боруссія Д – ПСЖ, Баварія – Реал

Коментарі 467
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Burevestnik
почему автор статьи не возмущался
о переносе игры Динамо с Минаем?
Не было состава в Минае? А Динамо при чём?
Lesovij7
Автору что не делай все не так будет, на кой черт Ингулец, если есть возможность проверить себя на уровне чемпионов Италии, скорее всего именно Интер диктует условия и матч состояться сегодня, в другой день не было бы матча. С колхозами ещё поиграем, здесь спасибо нужно сказать Мирче, за его желание работать в таком режиме, лесик бы с колхозом сыграл спокойнее ко
Юрий Щербань
Автор считает что так легко договориться с Интером, у нас мало таких матчей с такими командами , а потом вылетаем от казахов и финнов, да , чемпионат это важно, но если есть возможность сыграть с таким клубом то надо соглашаться и можно перенести матч чемпионата , такой спаринг может быть не каждый год и это счастье что Интер выбрал нас , где мы и где чемпионат Италии
Zhez53
Автор напоминает туповатую жену-истеричку, которой ничем не угодишь, поскольку скандал у нее на сегодня запланирован.
Ёкарный Бабай
Ахахахаха, а товарищ автор, извлекший сей текст не хочет возмутиться тем, что уже больше 10 лет один приазовский клуб обслуживает хитровыкаканный другой, у которого город в названии уже давно пустой звук, находясь в одной лиге и выполняя его прихоти, превратив честные соревнования в шапито. Его только переносы возмущают?
samird
Василенко? О Динамо? Ааааа, ну ясно, понятно... Как обычно ни о чем.
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
Валерий Василенко официально болельщик шахтера не скрывающий это в соц сетях, рассуждает о Киевском Динамо .
Уважаемый Валерий Василенко, а если бы тренировал Луческу Шахтер и вместо Динамо был Шахтер Интер, та же реакция была или нет?
Евгений Семыкин
Очень интересная позиция у автора 😀
сильно возмущает красивая голая соседка , загорающая за соседней крыше. Я конечно , извините , передерну разок, но очень сильно возмущает 😀
Суть в чём? Что предложено? Интер может в эту дату, Ингулец не против. Отказаться? В чем профит?
ZloyDeda
Цьому автору Василенко мабуть дуже добре підгорає, коли і в так розбитому чемпіонаті ставлять палиці у колеса клубу, який хоче гарно підготуватись до сезону! Головне, що ні в УАФ ні клуби-суперники не сперичаються, а з розумінням поставились і пійшли на зустріч, а тільки деякі "василенки" обурюються Йшли б вони на... і пообурювались краще Ворсклою та Колосом! А то як швидко все забули, а тільки здатні Динамо кістки обмивати!
McLay
Пан розтер шмарклі по щоках!🤪
__Funny_Cat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
johndow
Смешная статья… кучу абзацев потратил на рассуждения фактически ни о чем, а в конце резюмировал, что нечего тут обсуждать😂 «срала, мазала і глини не вистачило»😂
Semiramida
Наверняка руководство Динамо обращалось к руководству Интера провести спарринг среди недели, чтобы не ломать график проведения игр Чемпионата Украины! Но в "Интере" видимо отказали, так как у них свой план, график подготовки к открытию Чемпионата Италии, который они намерены соблюдать! Поэтому Суркис был вынужден согласиться с условием руководителей "Интера", которые втиснули товарищескую игру в план подготовки к началу чемпионата в Италии! А выход из этой ситуации простой: перенести игру Динамо - Ингулец на ближайшую среду 18 августа!
Сергей Иванамофф
Сам задает вопросы, сам отвечает и вроде бы все понимает, но его нагнули тем, что Ингулец будет 9 дней отдыхать.
Ничего страшного, меня это не нагибает и не напрягает совершенно. Динамо получит бесценный опыт, Ингулец тоже может заняться чем то полезным. Для того окна в чемпионате и существуют.
Серж пер
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Рома Кол
Автор ты чего кипиш поднял ? Ингулец чем то не доволен или что ?
Микола Унгурян
в принципі стаття правильна, і висновки зроблені вірні, але хіба ж лише ДК цим грішить?
і хіба вина ДК що через Євро-2020 команда не змогла провести нормальний тренувальний збір і зіграти товарняки в той період? Інгулець, Минай, як і решта 12 команд УПЛ такої проблеми не мали, тому що їх гравці не брали участі в збірній України. Та навіть ШД не мав таких проблем оскільки кістяк команди складають не українці.
ну а щодо того що УАФ підмахує рішення футбольних босів - так то питання до УАФ, а не до клубів.
sergio_terry
Автору невдомек что Интер ставит условия, так как это гранд мирового футбола. А что толку играть с Минаями, Ингульцами, Львовами? Они хоть на 10% покажут ту игру которую показывают Команды в ЛЧ??? Зачем этот высер? Если соперник соглашается на перенос, то вообще проблему не нужно в этом искать.
__Funny_Cat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Юрий Морюшкин
Кроты языки размяли. Потом поискали пункт регламента который был нарушен и засунули языки друг другу в ж......