Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 серпня 2021, 18:12
8822
2

Поразка Шахтаря, повернення Кучука, перемога Динамо, Десна в лідерах

Найцікавіші події третього туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 10 серпня 2021, 18:12
8822
2
Поразка Шахтаря, повернення Кучука, перемога Динамо, Десна в лідерах
ФК Динамо

Третій тур, як і перший, виявився урізаним - матч «Минай» - «Колос через зайнятість ковалівців у єврокубках перенесений на більш пізній термін. Третій ігровий день в УПЛ приніс першу поразку для нового тренера «Шахтаря» Роберто Де Дзербі. Відбулося повернення в «Рух» нового-старого наставника - Леоніда Кучука. У центральному поєдинку туру «Динамо» в гостях мінімально здолало «Зорю».

Цифри і факти. Найважливіші події 3-го туру УПЛ

«Іскорка» туру

«Чорноморець» знову програв. Цього разу - «Металісту-1925». Після трьох турів у активі підопічних Юрія Мороза - нуль очок і останнє місце в таблиці. Однак, за твердженням наставника «моряків», в діях його підопічних у грі проти харків'ян була «чоловіча іскорка». Ну, Морозу, звичайно ж, видніше, однак цієї «іскорки» все одно не вистачило навіть для нічиєї.

Фаталіст туру

Захиснику «Чорноморця» Дубку можна лише поспівчувати. У грі минулого туру - проти «Дніпра-1» - Валерій відзначився автоголом. І в матчі проти команди Кривенцова саме «самостріл» Дубка схилив шальки терезів на користь «Металіста-1925». Може, хлопцю потрібно до церкви сходити?

Повернення туру


ФК Рух. Леонід Кучук

Після поразки від «Ворскли» (0:2) в минулому турі головного тренера «Руху» Івана Федика відправили у відставку. На тренерський місток львів'ян зійшов новий-старий наставник - Леонід Кучук, який тренував команду два роки тому, ще коли вона грала в першій лізі. Шокова терапія від президента «Руху» Григорія Козловського спрацювала: Кучуку вдалося відразу здобути перемогу, - над «Вересом», - яка стала для «Руху» першою в нинішньому сезоні.

Гол туру

Відмінний гол в ворота «Руху» забив Шестаков. Форварду «Вереса» у кінці першого тайму вдався класний удар майже з кута штрафного майданчика в саму «дев'ятку» воріт Паньківа. Голкіпер львів'ян лише розвів руками.

Сенсація туру


ФК Шахтар

Ослаблена від «перебудови» і втрати декількох ключових виконавців «Олександрія» і впевнений в собі, «Шахтар», який витратив понад сорок мільйонів євро на посилення. Здавалося, в цьому протистоянні все було апріорі вирішено. Але в реальності все виявилося не так просто. Олександрійці дуже грамотно побудували свою гру. На відміну від двох перших суперників «Шахтаря» в нинішньому сезоні УПЛ - «Інгульця» і «Львова» - команда Юрія Гури не стала притискатися до своїх воріт, а намагалася «високо» зустрічати донеччан. До того ж, дуже класний матч видали флангові захисники гостей - Цуріков і Мірошниченко. Де Дзербі провів серйозну ротацію, давши відпочити деяким гравцям перед матчем-відповіддю проти «Генка». І, напевно, поплатився за це. Мудрик і компанія в гру не «потрапили». До того ж, дуже невдало зіграла оборона «гірників». Особливо, Вітао. А ось оборона «Олександрії», втім, як і інші ланки команди, зіграли на найвищому рівні.

Привіт туру

Переможний (як потім виявилося) гол в ворота «Шахтаря» забив півзахисник «Олександрії» Ковалець. Кирило пробив з лінії штрафного майданчика - начебто і не сильно, і у «воротарський» кут, але Трубін зреагувати не зміг. Ковалець бурхливо відзначав взяття воріт - приставивши обидві розчепірені руки до носа. Цим «жестом Буратіно» Кирило привітав своїх батька і діда, які перебували на трибунах. Батько Кирила аналогічним привітанням відповів синові.

Дебют туру

На 75-й хвилині матчу «Шахтар» - «Олександрія» в складі гостей дебютував Сергій Рибалка. Для 31-річного півзахисника це була перша офіційна гра з вересня 2019 року, коли він зіграв за турецький «Сівасспор». Після того матчу Сергій не грав через важку травму коліна. До речі, в грі проти «гірників» Рибалка знову травмувався - він розсік голову в зіткненні з Тете. Матч олександрійський «опорник» догравав із забинтованою головою.

 
ФК Шахтар

Слова туру

Цього разу тренер «Шахтаря» Де Дзербі не хвалив своїх підопічних: «Ми почали гру дуже погано. Мені не сподобалося, як гравці ментально підійшли до цієї гри. Зараз я вважаю дуже важливим попрацювати з командою саме в ментальному плані, щоб гравці підходили до ігор з правильним настроєм. Винна вся команда. Я не хочу звинувачувати когось конкретно. Всі зіграли дуже погано. Я розчарований сьогодні». Про свою вину в поразці тренер «гірників» не сказав ні слова...

Фантом туру

«Дніпро-1» досить оперативно відзначився в грі проти «Маріуполя». Черговий гол за «дніпрян» забив Довбик. Цього разу Артем відзначився після розіграшу кутового, добивши м'яч у штовханині біля воріт Кудрика. Правда, так і не вдалося однозначно визначити, перетнув в тому моменті м'яч лінію воріт, чи ні. ВАР і в третьому турі не працював...

Вилучення туру

Другий тур поспіль «Маріуполь» закінчує в меншості через дисциплінарні покарання. Цього разу команду підвів Драмбаєв. Олександр дістав дві жовті картки за 16 хвилин. І обидві - заслужені. Йдучи завчасно «відпочивати», півзахисник отримав заслужену порцію «компліментів» від Остапа Маркевича.

Матч туру


ФК Динамо

У центральному поєдинку зустрілися третя і перша за підсумками минулого сезону команди. У минулому турі і «Зоря», і «Динамо» здобули синхронні великі перемоги - над «Інгульцем» і «Вересом» відповідно. Тобто, підходили до очного протистояння в досить непоганому настрої. Однак справжнього протистояння якраз і не вийшло. Динамівці, діями яких керував асистент Луческу Карас (сам Мірча залишився в Києві - йому після операції лікарі поки що не рекомендують відвідувати виїзди), практично впродовж всього матчу володіли ігровою перевагою. І двічі втілили її в забиті м'ячі. Спочатку в першому таймі відзначився захисник Сирота, який замкнув головою подачу від кутового прапорця, потім в кінці другої половини зустрічі відзначився півзахисник Буяльський, який точно пробив в правий від голкіпера кут. Лише на останніх секундах матчу господарі зусиллями Фрімпонга забили гол престижу.

Пенальті туру

Гра на «Славутич-Арені» мала всі підстави закінчитися більш результативно, адже арбітр призначив відразу два пенальті - в обидва боки. Спочатку Анатолій Абдула вказав на точку в моменті, коли м'яч після удару Буяльського від ноги Імерекова влучив у руку захиснику «Зорі». Вельми спірне рішення. Удар Де Пені не вдався: Шевченко без особливих проблем забрав м'яч. А ось призначення одинадцятиметрового у ворота «Динамо» питань не викликало: Сидорчук відверто зніс Кочергіна. Однак і в цей раз пенальтисту не пощастило: удар Фаворова парирувала штанга.

Конфлікт туру

Справжні розбірки влаштували футболісти «Динамо» за право пробити пенальті у ворота «Зорі». Оскільки штатний пенальтист «біло-синіх» Циганков на той момент був уже замінений, на цю місію претендували Шапаренко і Де Пена. Українець і уругваєць посварилися на підвищених тонах. У підсумку м'яч опинився у Де Пени. Але пробив він невдало.

Передача туру

«Ворскла» без особливих клопотів розгромила «Львів». Особливо старалася пара Тіль - Степанюк, на рахунку яких три з чотирьох забитих м'ячів. Дуже ефектним вийшов четвертий гол полтавчан. Тіль м'якою вивіреною подачею зі штрафного знайшов Степанюка, який в два прийоми відправив м'яч точно в дальній кут воріт. Цьому шедевру аплодували навіть футболісти «Львова».

Джокер туру

Форвард «Десни» Безбородько вийшов на поле в матчі проти «Інгульця» на 69-й хвилині, замінивши Гуцуляка. На той момент рахунок був нічийним. «Десна» хоч і домінувала, але «Інгулець» часом гостро огризався. Перелом у гру вніс саме Безбородько. Денису знадобилося всього 17 хвилин, щоб відкрити рахунок: він відгукнувся на довгу діагональну передачу з правого краю і головою відправив м'яч у ворота. Переможну крапку в грі теж поставив цей 27-річний нападник. «Інгулець» захопився атакою, і господарі відповіли різким контрвипадом вже в компенсований час. Безбородько забивав після виходу на побачення з голкіпером. В активі Дениса - три голи в трьох стартових турах. У минулому сезоні на його рахунку теж було три голи. Але за 21 поєдинок. Після третього туру «Десна» одноосібно очолює турнірну таблицю, маючи максимум очок - дев'ять.

Символічна збірна туру

Литовка - Цуріков, Дубра, Сирота, Мірошниченко - Тіль, Скляр, Буяльський, Батюшин - Степанюк, Безбородько.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
Та да, Де Пена с такой уверенностью отшил Шапаренка от пробития пенальти, что в итоге сам не забил
odiniznashih
Десна и Ворскла всегда после первых туров в лидерах. Только куда то все потом девается?
У обоих клубов большие финансовые проблемы.