Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 10 серпня 2021, 17:03
2884
1

Шахтар Караганда - Колос. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Експерт дав прогноз на матч

| Оновлено 10 серпня 2021, 17:03
2884
1
Шахтар Караганда - Колос. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
koloskovalivka.com

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на матч-відповідь 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Конференцій «Шахтар» Караганда - «Колос».

«З огляду на те, що ще не так давно, рік назад, я разом зі своїм тренерським штабом з України очолював карагандинців, природно, що багатьом ЗМІ, в тому числі і казахським, я давав свої коментарі, аналітику і оцінку до матчу «Колос»-«Шахтар» і після нього. Тому не хочу повторюватися. Я озвучу тільки кілька тез. Рівень футболу в Казахстані динамічно розвивається, розширюється футбольна інфраструктура, прогресують молоді футболісти, в клуби приходять хороші, якісні легіонери. Всі чотири казахстанські клуби продовжують участь в єврокубках, і у всіх є шанси пройти далі, до речі, як і у суперників.

«Гірники» невдало стартували в чемпіонаті Казахстану і відразу ж керівництво цього клубу змінило казахського тренера Алі Алієва на російського фахівця Магомеда Адієва. До речі, я тренував Магомеда Адієва, який сам родом з Грозного. Я його тренував, коли очолював грозненський «Терек». Він грав у складі моєї команди. Керівництво довірило «Шахтар» Магомеду Адієву. Ставка була зроблена на єврокубки і виграш Кубка Казахстану. Для цього кардинально змінили кадровий склад команди. Наприклад, я впевнений, що в стартовому складі «Шахтаря» в матчі в Нур-Султані і вийде максимум тільки два моїх гравця, яких я тренував. Це російський захисник Андрій Буйволов, який буде зліва грати, а також французький захисник Абдель Ламанж. Але є і ряд травмованих футболістів, з якими я працював.

В «Шахтар» запрошені досить добротні і досвідчені легіонери. І це відразу ж дало результат. Не потрібно звертати увагу на поточну турнірну таблицю чемпіонату Казахстану, в якій карагандинці йдуть 11-ми. Це наслідок невдалого старту команди. Зараз зовсім інша команда у «Шахтаря». Тим більше потрібно розуміти, що 19-й тур був зіграний 2-го липня, а 20-й тур буде зіграний 11-го вересня. Там більше двох місяців перерви між турами. Для чого це робиться? Саме в цей період проходить Кубок Казахстану за новою схемою і за новою системою (4 групи по 4 команди, грається шість матчів в квартеті). Також в цей період йдуть єврокубки, а ще грає і збірна Казахстану. Ротація, молодь, адаптація новачків. Для цього Кубок і потрібен. Карагандинці в Кубку Казахстану грають дуже успішно. Вони поставили завдання - завоювати Кубок і знову грати в єврокубках. Команді це сподобалося і це нормально.

У попередньому раунді кваліфікації «Шахтар» обіграв за підсумками двох матчів румунський «Стяуа». До речі в цих матчах керував командою спортивний директор Андрій Фінонченко за відсутності прихворівшого на той момент Магомеда Адієва. «Шахтарю» в серії пенальті вдалося пройти дуже іменитий клуб в особі румунського «Стяуа». Карагандинці дуже гідно виглядали і в Ковалівці.

На перерву «Шахтар» повинен був йти, виграючи у господарів поля. У другому таймі був активнішим «Колос» особливо після вилучення північномакедонського захисника «Шахтаря» Атанаскоскі. «Колос» мав реальні можливості для взяття воріт. Але нічия в цьому матчі, напевно, справедливий результат того поєдинку. І тепер в Нур-Султані на «Астана Арені» ці два гідних суперника продовжать своє протистояння.

Можливо, не всі знають причину перенесення матчу з четверга на вівторок. Тому я проінформую читачів. Господар цієї арени ФК «Астана», а він в четвер на цьому ж стадіоні приймає вже добре нам знайомий фінський «КуПС». Тому УЄФА і вніс корективи, перенісши гру на вівторок. У середу не можна, тому що фінам десь тренуватися треба. А в Караганді стадіон зараз не сертифікований на єврокубки. І також в плані всіх норм дотримання карантину в Нур-Султані все налагоджено, і там можна грати.Зрозуміло, що в даній ситуації обидва суперники ніяких офіційних матчів на внутрішніх аренах не грали. Вони грали в четвер і їм потрібно відновитися до вівторка.

А летіти «Колосу» в Казахстан не менше п'яти годин. Також варто брати до уваги різницю в часі і штучне поле, але умови для обох команд однакові. Тому тренерським штабам обох команд доведеться дуже серйозно попрацювати, щоб досягти позитивного для себе результату.Зрозумійте мене правильно. Є завжди етичні моменти в таких ситуаціях. Я громадянин України і ще минулого року я тренував карагандинський «Шахтар». Тому я утримаюся від будь-яких прогнозів щодо результату матчу. Я побажаю обом командам хорошої якісної гри і обійтися без травм», - сказав Грозний.

Матч «Шахтар» Караганда - «Колос» відбудеться 10-го серпня. Початок зустрічі о 17:00.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Дьяков
Чувствую, что вылетит Колос с треском, да и в УПЛ скоро эту блатную команду поставят на место.