Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 14 серпня 2021, 06:15
32968
133

У Міноборони України проведуть зустріч з Магучіх через фото з Ласіцкене

Ярослава - молодший лейтенант ЗСУ

| Оновлено 14 серпня 2021, 06:15
32968
133
У Міноборони України проведуть зустріч з Магучіх через фото з Ласіцкене
Getty Images/Global Images Ukraine

Ганна Маляр, заступник міністра оборони України, прокоментувала фотографію, на якій українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх обіймається з Марією Ласіцкене після фіналу Олімпійських Ігор.

Міністерство оборони нагадало Магучіх, що вона є молодшим лейтенантом ЗСУ, а Росія, яку представляє Ласіцкене, веде війну проти України.

Після Олімпіади Маляр планує переговорити з Ярославою на цю тему, однак просить не ображати спортсменку.

«Наша бронзова призерка Олімпійських ігор в Токіо Ярослава Магучіх дійсно є молодшим лейтенантом ЗСУ. До складу української збірної ввійшли 60 армійських спортсменів. Фото Ярослави поряд зі спортсменкою Марією Ласіцкене, яка виступала від команди Олімпійського комітету Росії (збірна  РФ не брала участь в Олімпіаді на виконання рішення спортивного арбітражного суду (CAS)), викликало обурливу реакцію в суспільстві».

«Спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях, повинні розуміти, що в Україні триває російсько-українська війна і це накладає  певні обмеження та відповідальність. Вірне слідування спортивним традиціям, приміром - фото обіймів зі спортсменами-громадянами РФ, коли вони теж стають призерами, одразу використовує ворог як інформаційно-психологічну гармату, яка демонструє світу, що «їх тут немає».  

«Тобто, необережна поведінка наших спортсменів, яких ми любимо і за яких щиро вболіваємо, може ставати об"єктом інформаційних спецоперацій ворога.   Разом з тим, прошу припинити цькування Ярослави, допоки ми не почуємо її власне пояснення».

«Ярослава Магучіх на даний час знаходиться в Токіо. Одразу після її повернення в мене запланована з нею зустріч. Про результати розмови повідомлю», - написала Маляр на сторінці Facebook.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 133
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pop
Зачем спортсменам военные звания,спорт и политика несовместимы.это ещё раз подтверждает что мы остались в совке
Vitalik_Medvid
Коли людина говорить фразу «спорт внє палітікі» чи «спорт і палітіка нєсовсєстіми», хочеться плюнути тій людині в обличчя. Яка політика, дауни? Війна триває вже 8 років. Люди гинуть. Кацапи продовжують вбивати українців, захоплювати наші території, а ми повинні радо обійматись з ними, бо то на спортивних змаганнях? У вас хоча би частка здорового глузду присутня?
BekXan
Это бесполезно.У многих в голове просто фикалии.Многие думают что свобода и выбор пал с неба.Многие думают что всё уже закончено и забыто.В момент когда она обнималсь в этот день убили нашего защитника.Многие не понимают что в 14 году мы могли потерять страну и фашиский режим мог прийти в страну.Многие не понимают что там парни держат оборону что ты такие как Могучих и все наши спортсмены на олимпиаде могли вытсупить от страны !Многие не понимают что мирной жизни встать с утра на работу или отвести ребёнка в садик спокойно обязано именно нашим хлопцам там.Многие не понимают что там убивают и калечат.А самое главное перестало это понимать государтсво и об этом говорить.Многие забыли что было в 14 году?
Который раз говорю всех непонимающих в законом порядке от мало до велика в автобус и на передок хотя бы на 1 неделю под пули и обстрелы.А потом ещё неделю в госпиталя ухаживать за больными и ранеными.
Это я написал мягко а по факту всех непонимающих давать такой....(женский половой орган)что вы ...(женского рода) собака на всю жизнь запомнили !
SandroKing
Помню был у нас такой прыгун в высоту Юрченко в 2008 году тоже взял бронзу и бегал вокруг российского прыгуна, целовал его, фоткался. Аж противно было. Хотя войны еще не было, но конфликты у нас были и раньше. В итоге одним из первым в 2014-ом кричал Путин введи войска. Сейчас при должности в ДНР. А медали его лишили в итоге за допинг.
serhivan
«Спорт поза політикою» - це ідеологічне кліше, яке нав'язується, як правило тоталітарними системами і яке немає абсолютно ніякого зв'язку з дійсністю. Слід припинити керуватися подібними ілюзіями, а почати розуміти, що спорт (звичайно, професійний) - це інструмент показати свою вищість, в тому числі політичну.
~ Viacheslav ~
Про що з нею розмовляти? Воно дурне і ніколи не зрозуміє що у нас війна з росією. Нажаль, таких дуже багато. Навіть Шевченко фоткався з колишнім тренером збірної росії
Oleksandr Taktaiev
Все правильно. На Олімпіаді вона презентує країну, а значить повинна лишити свої мишебратські позиви при собі.
turist86
Питання до Міноборони: Хто присвоїв 19-річній (!) офіцерське звання "молодший лейтенант" і головне, за які заслуги? (Для отримання цього звання потрібно вчитися ЧОТИРИ роки)
andreypoltava234
адміни. чому у вас в коментарях працює гебня? Баньте хоч іноді.
Dmytro Dmytro
Спорт внєпалітікі....підключайтесь...поржемо з вас кл0унів)))
Виктор Викторов
Як цікаво вона в 19 років отримала звання молодшого лейтенанта, для цього потріьно мати освіту
umnuy2
это типа как Блохин был майор МВД....что за совок...девчонка лейтенант Беленюк погранец---это же бред.....Месси же не генерал в армии Аргентины....и кстати лучше проведите беседы с настоящими летехами которые отмечают выпуск из училищ в Крыму
usn1967
Спорт вне политики, или уже нет?
aleks8-48
А интересно,с матерыми политиками из ПЗЖ тоже кто-то проводил беседу за то,что они неоднократно ездили в логово убийц и обнимались с их фюрером,лично виновным в убийстве тысяч украинцев?
Девочка выиграла олимпийскую медаль соревнуясь со своей главной подругой-соперницей,с которой они постоянно сталкиваются на всех крупных соревнованиях,на радостях девушки поздравили друг друга,обнялись,между прочим,под УКРАИНСКИМ флагом,ведь российского там не было. За вину вообще речь не может идти. В чем оплошность Ярославы? В чем вина Лацискене,что её страной управляет убийца? Так можно обвинить в расстреле сотни всех украинцев,презедентом которых был виновник этих убийств. Оставьте спортсменов в покое за их эмоции после победы. Нужно реагировать только если будут враждебные выпады в адрес нашей страны,а пока этого нет любой свободный человек, в свободной стране вправе сам решать с кем дружить и с кем обниматься.
NeRoN69
А каким образом она в 19 лет младший лейтенант и в каком возрасте ей присвоено воинское звание? При всём уважении...
gvs58
А хто буде розбиратись з цією дівчинкою, яка принесла нам медаль???!!! Міністерство оборони, яке без єдиного пострілу просрало Крим!? Чи банда ПП, яка прийшла до влади і почала загравати з Пуйлом через медведчука і заробляти гроші на людях!?
Чи та прокуратура яка до цих пір не розслідувала злочини майдану!? Та вона зробила для України більше, ніж всі провладні кондоми після майдану!!!!
almost
Как можно в 19 лет стать лейтенантом, хоть и младшим??? Многие воины за год службы и до сержанта не могут дослужиться.
keegan
Возмущение у кого она вызвала, человек занял 3 место не на первенстве города,прославил свою страну,в какое-то недоразумение из министерства позорит эту же страну
bzzzzz
да и вопще о таких моментах надо бы предупреждать было спортсменов заранее. она ж не с путиным стояла. навернека они знакомы, может она ее подруга и т.д.
Нико ФИН
ЯК (чисто технічно і теоретично) можна стати офіцером в 19 (!) років? Поясніть мені нерозумному.