Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 06 серпня 2021, 12:16
4662
3

Барселона і Реал засудили 50-річний контракт Ла Ліги з інвестфондом CVC

Іспанські клуби-гранди розкритикували нещодавно укладену угоду

| Оновлено 06 серпня 2021, 12:16
4662
3
Барселона і Реал засудили 50-річний контракт Ла Ліги з інвестфондом CVC
La Liga

Іспанські клуби-гранди «Барселона» і «Реал» розкритикували нещодавно укладений на 50 років договір Ла Ліги з інвестфондом CVC Capital Partners. Ла Ліга домовилася про продаж 10% бізнесу зареєстрованому в Люксембурзі інвестфонду, який за це заплатить 2,7 млрд євро.

Заява «Барселони».

«Барселона», проаналізувавши нещодавнє оголошення Ла Ліги про стратегічну угоду з міжнародним інвестиційним фондом CVC, хоче викласти свою позицію.

«Барселона» вважає, що угода, яка була оприлюднена, недостатньо обговорювалася з клубами (власниками телевізійних прав), а також що сума не відповідає терміну контракту. Договір зачіпає частину аудіовізуальних прав усіх клубів на наступні 50 років.

Клуб вважає недоречним підписувати півстолітній контракт перед обличчям невизначеності, яка завжди оточує світ футболу. Умови контракту, на які посилається Ла Ліга, пригнічують майбутнє «Барселони» з точки зору аудіовізуальних прав.

«Барселона» хоче продемонструвати своє здивування з приводу угоди, підписаної Ла Лігою, в якому не було враховано думку команд, таких як «Барселона». Навіть не були презентовані варіанти для інших учасників, щоб мати можливість оцінити переваги та недоліки в сценарії з безліччю питань, таких як період постпандеміі.

Заява «Реала».

«Реал» Мадрид з приводу оголошення про угоду, досягнуту між Ла Лігою і фондом CVC, заявляє наступне:

Ця угода була укладена без участі «Реала» Мадрид і без відома клубу. Ла Ліга вперше сьогодні дозволила обмежений доступ до умов договору.

Клуби передали аудіовізуальні права виключно для їх комерціалізації в конкурентному режимі і терміном на 3 роки. Ця угода, використовуючи оманливу структуру, конфіскує у клубів 10,95% їх аудіовізуальних прав на 50 років і протизаконна.

Переговори проводилися без конкурентного процесу, і економічні умови, узгоджені з фондом CVC, дають йому прибутковість більше 20% на рік. Саме цей опортуністичний фонд безуспішно намагався укласти аналогічні угоди з італійською і німецькою лігами.

«Реал» Мадрид не може підтримати операцію, яка дає інвесторам право визначати майбутнє 42 клубів першого і другого дивізіонів, а також майбутнє клубів, які пройдуть кваліфікацію в ці ліги протягом цих 50 років.

«Реал» Мадрид скликає Генеральну асамблею клубів для обговорення угоди та значних безпрецедентних втрат капіталу в нашій 119-річній історії, які може викликати така угода.

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому
Футбол | 03 травня 2024, 00:06 11
Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому

Перший півфінальний матч Ліги Європи казкова команда Хабі Алонсо залишила за собою на чужому полі

Forza Парма! Як хрестоносці вчетверте вийшли в Серію А
Футбол | 03 травня 2024, 13:05 0
Forza Парма! Як хрестоносці вчетверте вийшли в Серію А

Блогер Sport.ua Олексій Рижков – про пармезанський ренесанс

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Степанов
ну, вот..Одним Суперлигу низзя, а другие на 50 лет без согласования с клубами права продают! Еще будут говорить что это во имя футбола!)))
Микола Унгурян
схоже що війна клубів з асоціаціями за бабло розгортається