Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 05 серпня 2021, 22:36
3380
15

Марина КИЛИПКО: «Дуже сильно не вистачало тренера»

Українська легкоатлетка - про виступ на ОІ в Токіо

| Оновлено 05 серпня 2021, 22:36
3380
15
Марина КИЛИПКО: «Дуже сильно не вистачало тренера»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марина Килипко

Українська стрибунка у висоту Марина Килипко на емоціях розповіла про те, чому показала такий результат на Олімпіаді в Токіо.

Спортсменка подолала кваліфікацію та показала п'ятий результат у фіналі.

«Справа у тому, що підготовка пройшла добре. Гадаю, що усі бачили – я готова стрибати 4.70 метри тут. Зробила все, що від мене залежало. Єдине, що я вважаю – має бути тренер. Це стрибки із жердиною, у кожного індивідуально. І ніхто ніяк не зміг би мені допомогти. Чому тут не було тренера – досі я не почула відповіді ні від кого.

Я просила, говорила – мені треба тренер, що я готова. Якщо брати до уваги чемпіонат України – було видно, що мене «годували сніданками» – потім, потім, усе буде потім. У підсумку я так і не почула, чому немає мого особистого тренера. Добре, не лише я – ще у нас є Яна, друга представниця у жердині на Олімпіаді від нашої команди – знову тренера не беруть. Виходить, що тренер не потрібен для жердини.

Чому так відбувається у нашій країні – не знаю. За якими критеріями це все робиться. Просила три рази у сльозах – мені потрібен тренер, візьміть. «Добре, добре, добре», то той вирішує, то не той вирішує. Мені ніхто не відповів, просто виклали список. Сенсу битися головою об стінку у мене немає.

Добре, немає тренера – стала п'ятою. Але могла стрибнути набагато краще. Від себе, що залежало – зробила, далі уже це технічний, індивідуальний вид спорту. Не знаю, що сказати. Чому ти вбиваєш себе, тренуєшся стільки років, стільки вкладаєш у себе, а потім їдеш просто і залишаєшся у секторі одна.

Сьогодні вийшла на стрибки, дивлюся на трибуни - жодної души з України. Я сама, абсолютно сама. У всіх тренери сидять, підтримка хоч якась - я одна. Через 30-40 хвилин, нарешті, вирішили прийти. Але це мені вже нічого не дає. Ніхто не знає, як я стрибаю, що мені треба.

Підтримка дуже велика [від українських уболівальників]. Підтримка мого тренера мені потрібна. І все – більше нічого не треба. Дуже важко бути одною, дуже багато людей підтримують. І хотілося показати високий результат. І дуже задоволена тим, що я - п'ята. Рада, що п'ята, вважаю, що п'яте місце у фіналі Олімпійських Іграх – хороше, високе місце. Але було б усе інакше, тому що тренер знає мене від «А» до «Я». Ми 15 років разом, і мені дуже сильно його не вистачало», – сказала Килипко.

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС
Хокей | 24 квітня 2024, 20:03 3
9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС

У такій грі перевірити свій рівень точно не вдалося

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Романчиков
Абсурд... Спортсмен без тренера...При том ,что НОК возглавляет Сергей Бубка..А у некоторых других и личные тренеры с собой..
Katya
В інших збірних, взяли і масажистів, і фізіотерапевтів, і тренерів з фізпідготовки, деякі навіть психологів взяли. А в нас що? Не дали поїхати головному тренеру спортсменки. Це позор федераціїї яка цим займалась. При тому що дядінька головний який цим займається все заперечує.
Микола Унгурян
зате у нас дох** чиновників від спорту.
адсурд, але такі реалії. не здивуюсь якщо змінить громадянство
Orbitgr
Молодець Марина, що не мовчить. Нажаль замість її тренера привезли якогось спортивного чинушу, або його родичів. Ось і вся математика...
Андрей Карпенко
Сафиуллин и Бубка , два подонка конечно
INMSpace
Безусловно, тренер должен был поехать - в конце концов, воспитывая спортсменов, тренеры тоже должны получать свою награду в виде участия в Олимпиаде. Я не говорю о материальных наградах - это само собой.
Что касается конкретно Марины, то в ее заявлении слышалось, будто отсутствие тренера помешало ей бороться за медаль. Справедливости ради - это не так. Отставание от лидеров сектора настолько велико, что никакими советами и поддержкой тренера его невозможно было бы преодолеть.
Леонід Леонідович
Мені просто цікаво скільки чиновників дармоїдів привіз Бубка на ОІ за рахунок держави? В тому числі коханок у вигляді асистентів....
0667852359
Марина ты умничка!!!
Vyacheslav Kruts
Сонечко,вона пережевае за Украину,а всрани чыновныкам пофиг лижбы побалдеть на дурняк,сволочи,дыржысь кыцюля,воны всеривно отвитять за твои слезы
svetikrm
Если бы она претендовала на золото, то личного тренера прикрепили, а так, ей повезло, что она взяла пятое место из-за провала соперниц. Могла завершить гораздо ниже.
Американская теннисистка Кенин отказалась от Олимпиады. Свой отказ объяснила тем, что невозможность взять с собой в Токио кого-либо было решающим фактором для неё после того, как она обсудила этот вопрос со своими агентами.
barley ear
Надо было хвост волос спрятать под сеточку. Лишнее сопротивление.