Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 04 серпня 2021, 23:30
13866
11

Там загроза життю. Ще одна спортсменка вирішила не повертатися до Білорусі

Яна Максимова наслідувала приклад Крістіни Тімановської

| Оновлено 04 серпня 2021, 23:30
13866
11
Там загроза життю. Ще одна спортсменка вирішила не повертатися до Білорусі
Instagram. Яна Максимова

Білоруська легкоатлетка Яна Максимова разом зі своєю сім'єю вирішила не повертатися до Білорусі після того, що трапилося з бігункою Крістіною Тімановською на Олімпіаді у Токіо.

Зараз спортсменка знаходиться в Німеччині. Разом з нею на батьківщину відмовився повертатися її чоловік Андрій Кравченко, який на Олімпіаді 2008 року завоював срібну медаль в десятиборстві.

Максимова повідомила: «Довго думаючи і розмірковуючи, ми прийняли рішення не повертатися у Білорусь. На превеликий жаль, зараз там можна втратити не тільки свободу, а й позбутися життя».

Нагадаємо, білоруські спортивні чиновники намагалися насильно вивезти з Олімпіади в Токіо легкоатлетку Крістіну Тімановську. Вони збиралися зробити це після критики на їхню адресу з боку спортсменки. В аеропорту Токіо спортсменка звернулася в поліцію і попросила про захист. На батьківщині вона побоюється переслідування. Посольство Польщі в Японії видало легкоатлетці гуманітарну візу. За заявою польського МЗС, спортсменка зможе отримати підтримку і продовжити кар'єру в Варшаві.

2 серпня Тімановська мала була брати участь на Олімпіаді в забігу на 200 метрів. До цього вона розкритикувала тренерів за те, що її без яких би то не було обговорень вирішили включити до естафети 4x400 метрів, на якій вона не спеціалізується. Двох подруг Тімановської по команді відсторонили від участі через недостатню кількість допінг-проб. Спортсменки звинуватили керівництво білоруської національної збірної в помилках, які в результаті не дозволили їм виступити на їхній першій Олімпіаді.

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Ткачук
Звідти скоро будуть тікати як з КНДР. Маємо по сусідству двох дегенератів - диктаторів.
BekXanov
И самое главное проблема в самих белорусах.Они пару месяцев ерундой страдали пока их убивали.Итог их убивали Лука при власти !Вместо того что бы его вынести.
umnuy2
она 10 лет уже живёт в Германии,нахера эти понты для хайпа
BekXanov
Кхе ноль медалей на олимпиадах 32 года,конец карьеры.Её максимум серебро в 2013 на чемпионате Европы .Я извиняюсь но походу на неё в самой Беларусии ложили с прибором)Мадам хайпонуть решила,в отличии от других спортсменов которым реально может быть капец на родине.