Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 06 серпня 2021, 00:32
6231
6

Перша ліга. Металіст, Кривбас та Краматорськ вийшли в лідери

Огляд другого туру Першої ліги

| Оновлено 06 серпня 2021, 00:32
6231
6
Перша ліга. Металіст, Кривбас та Краматорськ вийшли в лідери
Фото Кирила Димова

Другий тур Першої ліги вийшов в якійсь мірі безкомпромісним, оскільки в семи матчах не було зафіксовано жодної нічиєї.

«ВПК-Агро» реабілітувався за поразку в першому турі. Команда з Шевченківки з впевненим рахунком 3:0 перемогла «Агробізнес», який з 81-ї хвилини грав у меншості. Колектив з Волочиська в першому турі зіграв внічию, а тому на даний момент має одне очко в активі.

«Краматорськ» знову виграв. Краматорчани після ребрендингу тільки перемагають. Після перемоги в першому турі підопічні Олексія Городова повторили успіх і знову виграли з рахунком 2:0, тільки тепер у «Кременя». Дубль до свого активу записав Руслан Зубков. До речі, після двох турів тільки «Краматорськ» не пропускав і з шістьма очками ця команда йде в трійці найкращих Першої ліги України.

«Гірник-Спорт» виправився за поразку в першому турі якраз-таки від «Краматорська» і виграв в Житомирі у «Полісся» з рахунком 0:2. До речі для житомирян це вже друга поразка поспіль.

«Прикарпаття» після розгромної перемоги в першому турі з рахунком 6:0 поступилося в Києві «Олімпіку», який набрав перші очки в цьому сезоні. Донеччани здобули перемогу з рахунком 2:0.

«Кривбасу» протистояла міцна «Нива», яка в першому турі, як і криворіжці, взяла три очки. Колектив з Кривого Рогу зумів здобути перемогу з мінімальною перевагою завдяки голу новачка команди - знаменитого форварда Романа Дебелка, який в літнє міжсезоння покинув солігорський «Шахтар» і приєднався до криворізької команди.

У Харкові був побитий рекорд відвідуваності. На поєдинку «Металіст» - «Ужгород» зібралося 26 668 глядачів, хоча деякі стверджують, що насправді на арені було ще більше людей. Так ось, це рекорд відвідуваності в Першій лізі за два роки з моменту матчу «Металіст 1925» - «Дніпро-1» (22 362 глядачів). Рекорд же досі належить матчу сезону 2002/2003 «Спартак» Суми - «Нафтовик» Охтирка (29 300), але, судячи з усього, цю позначку в Харкові можуть перебити вже в цьому сезоні, адже попереду у «Металіста» буде ще багато цікавих і важливих матчів. Що стосується матчу «Металіст» - «Ужгород», то в ньому харків'яни перемогли з рахунком 3:1, що дозволило їм разом з «Кривбасом» і «Краматорськом» опинитися в трійці кращих команд Першої ліги України. А «Ужгород» на даний момент, маючи в графі забиті-пропущені 1:9, замикає турнірну таблицю.

«Волинь» змогла виграти у «Поділля» з рахунком 1:0 і це дозволило їй з 4 очками опинитися на четвертому місці.

Матч «Оболонь» - «Альянс» не відбувся в зв'язку з тим, що команда з Сумщини знімалася з чемпіонату, але потім все-таки вирішила продовжити грати. Перенесена зустріч між «Оболонню» та «Альянсом» повинна відбутися восени.

Після двох турів п'ять футболістів мають в своєму активі по два голи. Це Барчук та Рудюк (обидва - «Прикарпаття»), Зубков ( «Краматорськ»), Щедрий ( «Кривбас») і Балулі ( «Металіст»).

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 2-й тур

31 липня

«ВПК-Агро» - «Агробізнес» - 3:0
Голи:
Будняк, 60, Куліш, 73, Косовський, 79.

Вилучення: Романюк, 81 («Агробізнес»).

«Краматорськ» - «Кремінь» - 2:0
Голи:
Зубков, 38, 62.

«Полісся» - «Гірник-Спорт» - 0:2
Голи:
Кравчук, 36, Понєдєльнік, 53.

«Олімпік» - «Прикарпаття» - 2:0
Голи:
Семчук, 65, Білий, 76.

1 серпня

«Оболонь» - «Альянск» - -: -

«Кривбас» - «Нива» - 1:0
Гол:
Дебелко, 16.

«Металіст» - «Ужгород» - 3:1
Голи:
Сатіна, 45+1 (автогол), Мізюк, 62, Олівейра, 90 - Хомченко, 77.

2 серпня

«Волинь» - «Поділля» - 1:0
Гол:
Кобзар, 58.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alexlozin
исправите цифры "На поединке «Металлист» - «Ужгород» собралось 26 668 зрителей", если я не ошибаюсь, то 35 262
SuperleagueUkraine
Метал вперёд! А дырявые хейтеры вперде
rsafer
На счёт new старых названий и не было сомнений. Краматорск же опять будет шугать лидеров, а дома сливать аутсайдерам.) Вот куда надо из Шахтёра игроков посылать.
Владимир Пидвирный
Це тимчасове явище. І ярославські сядуть, і зелені присядуть. Тільки початок.