Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 05 серпня 2021, 05:02
12149
2

Несамовиті борці і сльози Бех-Романчук. Як минув 11-й день ОІ

Sport.ua підсумовує найкращий день України на Іграх у Токіо

| Оновлено 05 серпня 2021, 05:02
12149
2
Несамовиті борці і сльози Бех-Романчук. Як минув 11-й день ОІ
Getty Images/Global Images Ukraine. Парвіз Насібов

Герой дня

Воно здається, що ти ще молодий і в тебе ще все попереду. Що перша Олімпіада існує для того, щоб набратися досвіду для майбутніх звершень. Особливо коли ти до того серйозних досягнень не мав і від тебе ніхто нічого не чекає. Насправді за свій шанс треба хапатися вже й зараз. Бо іншого доля може й не дати. Видатний український хокеїст Олексій Житник любить згадувати, як 20-річним, уже в статусі олімпійського чемпіона, в першому ж сезоні в НХЛ грав у складі «Лос-Анджелес Кінґз» у фіналі Кубка Стенлі. «Королі» тоді програли серію «Монреаль Канадієнс» і та невдача Олексія не сильно засмутила. Мовляв, уся кар’єра попереду і шанс виграти трофей ще обов’язково з’явиться. Але в підсумку у фіналі Кубка Стенлі протягом 16-ти наступних сезонів у НХЛ Житник грав лише раз. І теж разом із «Баффало Сейбрз» поступився.

Це я до того, що 22-річному українському борцеві-грекоримлянину азербайджанського походження Парвізові Насібову зараз варто максимально сконцентруватися і спробувати здобути титул олімпійського чемпіона. Так, сьогодні він шокував і його вихід до фіналу вагової категорії до 67 кг є найбільшою сенсацією Олімпіади серед усіх наших представників. Однак на досягнутому зупинятися не треба. Варто хапатися за шанс уже й зараз.

Парвіз, найвищим досягненням якого досі була бронза юніорського чемпіонату світу-2018, дебютував на Іграх з упевненої перемоги над досвідченим данцем Фредеріком Берегюйсом. Здолавши цього суперника 5:1, запоріжець вийшов на одного з головних фаворитів Олімпіади.

Getty Images/Global Images Ukraine. Парвіз Насібов

Насібов у чвертьфінальній сутичці проти чемпіона світу-2018 Артема Суркова (ОКР) боровся дуже впевнено і зробив заявку на перемогу ще в першому періоді. Проте судді після перегляду відеоповтору дія Парвіза на два бали не зарахували. Як наслідок, перша трихвилинка залишилася за представником ОКР. А в другій, після того, як судді поклали Суркова в партер, рахунок зрівнявся. Оскільки останню результативну дію зробив українець, перевага була на його боці. Сурков мусив атакувати, але вдіяти за понад півтори хвилини часу не зміг нічого. Гучна сенсація!

У півфінальній сутичці Парвіз узагалі продемонстрував фантастичну волю і попри необ'єктивне суддівство вирвав перемогу над триразовим чемпіоном Африки, переможцем Африканських ігор Могамедом Ібрагімом Ельсаєдом із Єгипту. Перший період видався для Насібова майже катастрофічним. Після того, як рефері дав єгиптянинові бал за активність і поклав українця в партер, Ельсаєд зумів виконати кидок прогином і збільшив перевагу до 0:5. Насібов кинувся відігруватися і перевів суперника в партер. Спершу судді оцінили атаку Парвіза трьома балами, але після протесту секунданта суперників оцінку відібрали назад, оскільки руки після захвату українця з'їхали суперникові на ноги.

Це рішення виглядало цілком справедливим. А ось те, що робив суддя в другому періоді, викликало подив. Рефері вдруге покарав Насібова, який ішов у атаку, щоб відігратися, за пасивність і знову поклав його в партер. Абсурд, але програючи 0:6, Парвіз не знітився. Піднявшись у стійку, він скажено кинувся в атаку і повалив опонента на килим. Оскільки Ельсаєд знаходився у небезпечному становищі, Насібову дали чотири бали. Але того було мало. І на останній хвилині Парвіз продовжив пресингувати. Врешті, за 15 секунд до завершення сутички Насібов перевів суперника в партер, заробив ще два бали і за рахунку 6:6 отримав перевагу, оскільки виконав результативну дію останнім.

Завтра у сутичці за золото Насібов боротиметься з чемпіоном Азії-2019 Могаммедрезою Ґераеї з Ірану.

Легенда дня

Він не мав права на помилку. 30-річний борець греко-римського стилю Жан Беленюк у ході підготовки до Олімпіади уникнув напруги внутрішнього відбору. Хоча міг і не уникнути. Особливо після цьогорічної перемоги на чемпіонаті Європи його молодого конкурента, дворазового чемпіона світу серед молоді Семена Новікова. Проте тренерський штаб збірної чітко постановив, що в Токіо у ваговій категорії до 87 кг поїде дворазовий чемпіон світу, триразовий чемпіон Європи, переможець ІІ Європейських ігор, срібний призер Олімпіади-2016 Беленюк. Тренери взяли на себе спільну з підопічним відповідальність. Дуже ризикували, адже до всього у процесі підготовки Жан поєднував тренування з діяльністю в парламенті. Тепер видно, що ставка спрацювала.

Свого, можливо, основного суперника, переможця двох останніх чемпіонатів Європи, серба грузинського походження Зураба Датунашвілі Жан Венсанович переміг у стартовій сутичці з рахунком 3:1. Несподівано важким вийшов чвертьфінальний поєдинок українця проти переможця Африканських ігор-2019, дворазового чемпіона Африки Башира Азарі з Алжиру. Його наш борець виграв після нічиєї 1:1, за рахунок того, що провів результативну дію останнім.

Getty Images/Global Images Ukraine. Жан Беленюк проводить кидок

Так само «на досвіді» Беленюк переміг у півфіналі хорвата Івана Гукліка. Жан вміло контролював хід сутички і, дочекавшись, поки суперника покладуть у другому періоді в партер, виконав кидок прогином, а за ним накат, заробив шість балів і виграв півфінальну сутичку 7:1.

У фіналі Беленюк зустрінеться з чемпіоном Європи-2017, призером трьох чемпіонатів світу Віктором Льорінцом з Угорщини, якого Жан перемагав у всіх попередніх сутичках. А доля зводила цих опонентів, які є лідерами вагової категорії до 87 кг дуже часто. 

Щоб збагнути, як боротиметься угорець у фіналі, достатньо переглянути сутичку за участю його рідного брата Тамаша Льорінца, котрий сьогодні у фіналі вагової категорії до 77 кг переміг киргизстанця Ахжола Махмудова. З рахунком 2:1. Тамаш не стільки бореться, скільки штовхається. Може собі дозволити, бо володіє унікальними фізичними даними. Він і його брат Віктор, котрий завтра спробує вперше в кар’єрі перештовхати Беленюка і принести в сім’ю Льорінців друге золото.

Медалістка дня

У 2018-му Алла Черкасова набрала настільки блискучу форму, що виглядала в якусь мить виглядала непереможною. Львів’янка на одному диханні вигравала чемпіонат світу і Європи й, мабуть, у ту мить доповнила б цю колекцію олімпійським золотом. Однак диктувати умов часові неможливо. Втримуватися на такому піку було важко. Та ще й за умови, що дату проведення Ігор змістили на рік.

«Коли виявилося, що Олімпіади може просто не бути, змиритися було важко, - згадувала Алла незадовго до відльоту в Токіо. - Потім, коли Олімпіаду перенесли на рік і назвали точну дату проведення, скоригували плани і почали рухатися згідно з обраним напрямом».

Під час тієї розмови Черкасова дала чітку характеристику всім основним суперницям. Коли турнірний шлях Алли перетинався з цими опонентками, доводилося лишень дивуватися, наскільки влучно українка їх характеризувала.

Тепер, коли виступ на Олімпіаді позаду, можна сміливо сказати, що настільки сильно й видовищно водночас Черкасова не боролася в своїй кар’єрі ніколи. То був дійсно кар’єрний пік. І то були видатні сутички. Від першої й до останньої, в якій Алла у боротьбі за бронзу вагової категорії до 68 кг зустрічалася з тією, кого загал очікував побачити у фіналі. Мова про олімпійську чемпіонку Сару Дошо з Японії.

Черкасова домінувала зі стартових секунд сутички і судді відзначили те домінування, спонукавши Дошо до активних дій — відкрили 30-секундний відлік, не провівши результативних дій під час якого, Алла отримувала б перший бал. Але вийшло навіть краще. Стримавши випад суперниці, Черкасова здійснила підворот і поклала суперницю на лопатки — чиста перемога всього через дві хвилини від початку сутички!

Getty Images/Global Images Ukraine. Алла Черкасова

До того Алла теж здобула дві дострокових перемоги. Бронзову призерку Олімпіади-2016 Агнешку Вищек-Кордус із Польщі українка здолала 11:0 завдяки проходам у ноги і подальшому проведенню накатів та переворотів зі схресним захопленням ніг. Бронзову призерку чемпіонату світу-2019 Анну-Кармен Шелль з Німеччини Черкасова поклала на лопатки. Програла Алла у півфіналі чинній чемпіонці світу Тамирі Сток-Менсі зі США. При цьому поступилася українка суперниці, яка ту ж Дошо і призерку двох чемпіонатів світу Чжоу Фен із Китаю просто зносила з килима, у конкурентній боротьбі. Черкасова навіть вела у тому поєдинку, але кинувшись з азартом проводити другий накат, за рахунку 4:2 на свою користь «накрилася». Після того побороти Сток-Менсу вже не вдалося.

Тепер Алла, яка разом із чоловіком і тренером Олексієм Мельником вже працює тренеркою на Київщині, заявила, що найвірогідніше сутичка з Дошо буде останньою в її кар'єрі. Алла покидає килим на яскравій ноті. Додамо, що медалей українські борчині не здобували з 2008 року. Відтоді, як у Пекіні-2008 бронзу вагової категорії до 48 кг виграла олімпійська чемпіонка Афін-2004 Ірина Мерлені.

А Сток-Менса у свою чергу прогнозовано здобула золото Ігор-2020. У фіналі вона перемогла 4:1 чотириразову чемпіонку Африки Блессінґ Оборудуду з Нігерії.

Надія дня

Дуже яскраво проявила себе на токійському борцівському килимі 22-річна Ірина Коляденко, яка представляє вагову категорію до 62 кг. Вихованка Володимира Яременка завтра боротиметься у сутичці за бронзу.

Чинна чемпіонка Європи, борчиня з Ірпеня на Київщині Коляденко розпочала турнірний шлях з ефектної перемоги над  дворазовою чемпіонкою Африки Амінат Аденійї з Нігерії. Для перемоги українці знадобилося менше трьох хвилин. І то за умови, що сутичка почалася для Ірини невдало. Намагаючись провести кидок, Коляденко впала на спину. Суддя оцінив цю дію чотирма балами для суперниці. Втім, ще до завершення першого періоду Ірина зуміла пройти в ноги, повалити суперницю в партер і здійснити переворот на туше — чиста перемога!

Наступну сутичку Коляденко проводила через якихось 15 хвилин. У чвертьфіналі вона зустрічалася з третьою в світовому рейтингу, китаянкою Лун Цзя. На перемогу в цій сутичці Ірина витратила менше хвилини. Підворотом вона перевела опонентку в партер і дотисла китаянку на туше.

Чотири хвилини — і Коляденко у півфіналі. А там була сутичка з лідеркою світового рейтингу, чотириразовою чемпіонкою Азії Айсулуу Тинибековою. з Киргизстану. Ірина не змогла знайти протидії проходам суперниці в ноги і зазнала дострокової поразки 0:10.

Завтра, 4 серпня, Коляденко боротиметься в сутичці за бронзу. Її суперниця визначиться у втішному турнірі на світанку за київським часом.

Реалії дня

Сьогодні виявилося, що в Україні вельми багато спеціалістів легкої атлетики. З числа тих, які давали аналітику до пісенного Євробачення, футбольного Євро, курсу долара, президентських виборів і стратегії ведення війни на Донбасі. Цього разу вся ця когорта поставила під сумнів таланти стрибунки у довжину, віце-чемпіонки світу Марини Бех-Романчук. Мовляв, краще б не про підписників в Instagram думала, а про те, як уникати заступів під час виконання стрибків. Загал, який дивиться стрибки у довжину раз на чотири роки (і то в ліпшому разі), відмовлявся сприйняти, що нічого катастрофічного в п’яти заступах у шести спробах немає. Що, в принципі, ризикований стиль нашій Марині притаманний. Усі свої досягнення, серед яких цьогоріч був титул чемпіонки Європи у приміщенні, Бех-Романчук здобувала не в останню чергу саме завдяки тому, що не боялася виконувати ризиковані спроби.

За великим рахунком, Марина у сьогоднішньому фіналі виступила на своєму рівні. На жаль, як Марина не намагається, поки стрибки на сім метрів залишаються для неї недосяжними. Поруч із цією межею українка, майже на всіх змаганнях стрибаючи на 6,80-6,90 м, крутиться протягом ось уже трьох років. Але переступити семиметрової позначки надалі не може.


Getty Images/Global Images Ukraine. Марина Бех-Романчук

Власне, щоб увійти під час сьогоднішнього фіналу у число призерок, Бех-Романчук мусила покращувати особистий рекорд, який у неї рівняється 6,96 м. Новоспечена олімпійська чемпіонка Малайка Мігамбо з Німеччини перемогла, виконавши стрибок на сім метрів рівно,  а чемпіонка Лондона-2012 Бріттані Ріс зі США та власниця бронзи Ессе Бруме з Нігерії закінчили змагання з однаковим результатом 6,97 м. Їх розділили лише найкращі другі стрибки.

Бех-Романчук була на грані вильоту, зробивши заступи у двох перших спробах, але в третій стрибнула на 6,88 м, піднялася на п’яте місце і продовжила боротьбу. Надалі наша атлетка продовжила ризикувати, щоб обійти бодай котрусь із вище згадуваних суперниць. Але цього разу Марині не пощастило так, як на чемпіонаті світу-2019, коли вона останнім дальнім стрибком здобула срібло. Довелося п’ятим місцем задовольнятися.

Цікаву думку за підсумками побаченого висловив в ефірі UA:Перший бронзовий призер чемпіонату світу-2009 у легкоатлетичному багатоборстві Олексій Касьянов. Він припустив, що емоційно вболіваючи за чоловіка під час плавальної 800-метрівки, Марина могла емоційно спустошитися і саме цих емоцій їй могло забракнути під час сьогоднішнього фіналу.

Рекорд дня

Дворазовий чемпіон світу Карстен Варгольм із Норвегії встановив унікальний світовий рекорд з бігу на коронній 400-метрівці з бар’єрами. Карстен перевершив встановлене не далі як 1 липня цього року в Осло власне досягнення на цілих 76 сотих секунди, ставши першою людиною в історії, яка здолала цю дистанцію швидше 46-ти секунд — 45,94!

Ще один світовий рекорд ледь не побив швед Арманд Дюплантіс у стрибках з жердиною. В першій спробі він уже перестрибнів планку і в мить, коли присутні на стадіоні і телеглядачі ахнули від розуміння історичності моменту, встановлена на висоті 6,19 м планка зрадливо впала. Повтор показав, що Арманд, вже опускаючись, ледь помітно зачепив планку грудьми. Тож Дюплантісові 6,18 м зразка лютого минулого року залишаються світовим рекордом. А виграв 21-річний швед з результатом 6,02 м. Американець Крістофер Нільсен здобув срібло з особистим рекордом 5,97 м, а олімпійський чемпіон Ріо-2016 Тьяґо Браз з Бразилії, якого готує тренер Сергія Бубки Віталій Петров, посів третє місце з рещультатом 5,87 м.

Елайн Томпсон-Ера з Ямайки, як і п’ять років тому в Ріо, зробила золотий дубль на обох спринтерських дистанціях серед жінок. Після перемоги на стометрівці сьогодні Елайн з національним рекордом 21,53 секунди стала чемпіонкою з бігу на 200 м.

Натомість 35-річна полячка Аніта Влодарчик залишається непереможною в секторі для метання молота уже на третій Олімпіаді поспіль. Сьогодні вона перемогла з результатом 78,48 м.

Ще одне золото дня виграла 19-річна американка Аткінґ Му, яка з національним рекордом — 1.55,21 — перемогла в бігу на 800 м.

Окрім Бех-Романчук, українців у вівторок у легкоатлетичних фіналах не було. Зате будуть завтра. То — Анна Рижикова та Вікторія Ткачук на 400-метрівці з бар’єрами та Михайло Кохан у метанні молота. На жаль, сьогодні українські учасники кваліфікації пробитися далі не змогли. Спринтер Сергій Смелик на 200-метрівці фінішував у забігу четвертим і показав 17-й поміж усіх учасників час — 20,53 секунди. Правда, цього було недостатньо для потрапляння у півфінал. Напряму туди пробиралося три найкращих з кожного забігу і три найкращих атлети з найкращим часом, за добором. Натомість Тетяна Мельник на 400-метрівці фінішувала в забігу останньою і з часом 54,99 секунди стала 40-ю з 45-ти учасниць кваліфікації.

Заявка на історичну бронзу

Українські синхроністки Марта Федина і Анастасія Савчук зберегли за собою третє місце й після виконання технічної програми у змаганнях дуетів. За свій виступ харків’янки знову отримали третю суму балів — 93,8620. За підсумками двох змагальних днів Марта і Анастасія мають 188,7953 очок і надалі поступаються лише представницям ОКР Свєтлані Колесниченко і Свєтлані Ромашиній (195,0079) і китаянкам Хуан Сюечень – Сунь Веньянь (191,7832). Правда, перевага над японською парою Йокіко Інуї — Меґумо Йошіда скоротилася. Господарки наразі мають суму 187,2832.

Медалі у змаганнях дуетів у синхронному плаванні будуть розіграні завтра, 4 серпня. Учасниці вдруге виконають довільну програму. Тільки тепер не всі 22 дуети, а лише 12 найкращих.

Досі українські синхроністки медалей Олімпіад не вигравали.

Наші будні

У другий день змагальної програми веслувальників на байдарках і каное Україну представляв лише екіпаж Дмитра Янчука та Павла Алтухова на каное-двійці. У півфінальному заїзді вони посіли останнє, п'яте місце й відповідно змушені були задовольнитися лише участю у фіналі В. Там українці теж не вразили — стали лише п’ятими, а після фінішу пожалілися, що організатори недбало розмістили водну трасу. Сильний вітер, який постійно снує над акваторією, начебто є однією з ключових причин невдалого виступу українських веслувальників. 

А ось кубинцям Серґею Торресу та Фернандо Даяну Хорхе, які виграли в перегонах каное-двійок на дистанції 1000 м золото, природні фактори вочевидь не зачіпають. Так само як новозеландську спринтерку Лізу Керрінґтон, яка стала чемпіонкою в спринті на 200 м на байдарці-одиночці, а невдовзі перемогла разом із Кейтлін Реґал на байдарці-двійці на 500-метрівці. Ще одне золото дня сьогодні виграв угорець Балінт Копач. він переміг на байдарці-одиночці серед чоловіків на дистанції 1000 м.

Історична невдача

За відсутності дискваліфікованого за звинуваченнями у вживанні допінгу олімпійського чемпіона Ріо-де-Жанейро-2016 Олега Верняєва українська збірна зі спортивної гімнастики вперше з часів виступів на Олімпіадах незалежною командою залишилася без медалі. Остання нагода виправити ситуацію була в киянина Петра Пахнюка, котрий сьогодні виступав у фіналі вправ на брусах. Допущені Петром технічні огріхи вилилися в оцінку 14,533 і сьоме місце з восьми учасників.

Чемпіоном у вправах на брусах з захмарною оцінкою 16,233 став триразовий чемпіон світу Цзоу Цзин’юань з Китаю. Його землячка Ґуань Ченьчень виграла з оцінкою 14,633 першість у вправах на колодах. Цей старт знаковий ще й тим, що в ньому сподобилася виступити чотириразова олімпійська чемпіонка Сімона Байлз зі США, котра пропустила командне і особисте багатоборства через те, що “на неї тисне весь світ”. Сьогодні Байлз з оцінкою 14,000 здобула бронзу.

Заключну золоту медаль гімнастичної програми Олімпіади-2020 виграв чемпіон в особистому багатоборстві Даїкі Гашимото з Японії. Він з оцінкою 15,066 виявився найкращим у вправах на поперечині.

Турист дня

Наїзник Олександр Продан на коні Казанова посів 57-ме місце у кваліфікації конкурентів і до числа 30-ти фіналістів, які завтра розіграють медалі, не пробився. 

Медальний залік

Китай залишається на вершині заліку. Тепер уже з 32-ма золотими медалями. Окрім уже згадуваних тріумфаторів, ще одне золото Піднебесній імперії здобув у стрибках із триметрового трампліна Сє Сиї.

Американці з 24-ма нагородами найвищої проби другі, японці з 19-ма — треті. Австралія має 14 золотих медалей.

Борець греко-римського стилю Муса Євлоєв, перемігши 5:1 у фіналі вагової категорії до 97 кг вірменина Артура Алексаняна, приніс 13-те золото команді ОКР.

Так само 13 золотих нагород має Великобританія. У вівторок британці оформили перемоги у вітрильному спорті: Ділан Флетчер і Стюарт Бітелл тріумфували в класі 49er, а Жіль Скотт став першим у важкому класі Finn.

Восьме золото Німеччині у командному переслідуванні серед жінок на велотреку принесли Франціска Брауззе, Ліза Бреннауер, Ліза Кляйн і Міке Крьоґер. Перемогу німкені увінчали світовим рекордом — 4:04,242. Попереднє світове досягнення німкені оновили в попередніх заїздах. 

Шосте золото Нідерландів у командному спринті серед чоловіків на велотреку здобули Рой ван ден Берґ, Гаррі Лаврейсен, Джеффрі Гоґланд і Маттейс Бухлі. Вони у фіналі встановили олімпійський рекорд — 41,369.

В Італії від сьогодні п’ять золотих нагород. Черговими чемпіонками Токіо-2020 стали вітрильники Руджеро Тіта і Катеріна Банті у змішаному класі Nacra 17 Foiling.

Третє золото Бразилії принесли Мартіне Ґрель і Кагіна Кунзе у класі  49er вітрильного спорту.

Важкоатлет Акбар Джураєв (вагова категорія до 109 кг) приніс друге золото Узбекистану. Він переміг з олімпійськими рекордами в поштовху (237 кг) і сумі двоборства (430 кг).

Прощання легенди

Центральним протистоянням чвертьфінальної стадії баскетбольного турніру став поєдинок збірних США та Іспанії. Зусиль розігруючого іспанців Рікі Рубіо, який приніс команді 38 очок, виявилося недостатньо, щоб тягатися з командою Ґреґґа Поповича на рівних весь матч. Американці перемогли 95:81. Найкращим у їх складі був Кевін Дюрент — 29 очок. Невдовзі після завершення матчу 41-річний центровий іспанців Пау Ґазоль оголосив про завершення кар’єри в лавах збірної.

Getty Images/Global Images Ukraine. Пау Газоль (ліворуч) завершив кар’єру в лавах збірної

Ще в одному конкурентному протистоянні Франція перемогла 84:75 Італію. А ось ще в двох поєдинках боротьби не вийшло. Словенія розгромила 94:70 Німеччину, а лідери команди Зоран Драгіч та Лука Дончіч набрали 27 і 20 очок відповідно. Лука при цьому ще й зробив 11 підбирань. Австралія взагалі розтрощила Аргентину 97:59.

У півфіналах 5 серпня зустрінуться: США — Австралія, Франція — Словенія.

Межі магії Очоа

Мексиканський футбольний голкіпер Ґільєрмо Очоа був близьким до того, щоб вивести свою збірну в фінал Ігор-2020. У півфінальному поєдинку проти бразильців 36-річний старожил творив дива, втримавши ворота своєї команди на замку протягом 120-ти хвилин. Безсилим Очоа був лише в серії пенальті, де він не зміг парирувати жодного з чотирьох пострілів суперників, тоді як мексиканці пробили бразильця Сантоса з трьох ударів лише раз.

Бразилія вийшла в олімпійський фінал удруге поспіль і відстоюватиме титул з найзірковішою на цьому турнірі командою — збірною Іспанії. Правда, «Фурія роха» надалі не вражає. Японців підопічні Луїса де ла Фуенте переграли завдяки єдиному голові Марко Асенсіо на 115-й хвилині.

День фаворитів

Чвертьфінали чоловічого гандбольного турніру завершилися загалом очікувано. Може, лишень поразка шведів з рахунком 33:34 від іспанців трохи несподівана. Та й то відносно. В інших матчах Франція переграла Бахрейн 42:28, Данія здолала Норвегію 31:25, а Єгипет переграв Німеччину 31:25.

У півфіналах 5 серпня зустрінуться: Франція — Єгипет, Данія — Іспанія.

Подвійна сенсація у волейболі

Чвертьфінали чоловічого волейбольного турніру принесли відразу дві сенсації. Тоді як матчу Бразилія — Японія, ОКР — Канада завершилися закономірними перемогами фаворитів з рахунком 3:0, два інших поєдинки розтягнулися на всі п’ять сетів. В одному чинні чемпіони світу поляки програли 2:3 французам. Волейбольна «Ле бльо» наразі набрала блискучої форми. В заключних поєдинках групового турніру збірна Франції обіграла 3:1 суперників з ОКР і поступилася в рівній боротьбі 2:3 бразильцям. Й ось — перемога над іще одним фаворитом олімпійського турніру. Тільки тепер уже перемога вартістю в участь у змаганнях і боротьбу за медалі.

Ще в одному поєдинку аргентинці перемогли 3:2 італійців. Героєм зустрічі став діагональний «небесно-білих» Бруно Ліма. За рахунку 10:10 у п’ятому сеті він забив чотири з п’яти вирішальних м’ячів — три в нападі і один ейсом. Двічі атакував Ліма і в розіграші, який виявився заключним. Але після того, як суперники відбили спроби Бруно, зв’язуючий Лучіано Де Чекко завбачливо змінив орієнтири і відпасував на Факундо Конте. Той влупив м’яч у підлогу і реалізував матч-бол.

У півфіналах 5 серпня Аргентина зіграє з Францією, а Бразилія зійдеться з представниками ОКР. Другий з цих матчів називають достроковим фіналом. Але чомусь виглядає, що автори нинішніх сенсацій здатні здивувати ще раз.

3 серпня. Всі призери дня Олімпіади-2020

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

Розпочинається плей-оф Кубка Азії U-23. Хто стане суперником України на ОІ?
Футбол | 25 квітня 2024, 03:45 0
Розпочинається плей-оф Кубка Азії U-23. Хто стане суперником України на ОІ?

Опонентом синьо-жовтих буде команда, яка посяде в Азії третє місце

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex Suz
Беленюку и Насибову удачи
СЛАВА УКРАИНЕ
Володимир Семигайло
Вразили два танцюриста з каное-двійки знову вибравши неправильну тактику,розраховуючи на фінішний спурт.